Motivele pentru care Costa Rica este una dintre cele mai bune destinații de vacanță din lume

De la pădurile tropicale până la plaje, acestea sunt principalele motive pentru care trebuie să vizitați Costa Rica.

Indiferent dacă sunteți în căutare de aventuri, activități pentru familie, mâncare bună sau hoteluri de lux, veți găsi totul aici.

Țara frumoasă, plină de păduri tropicale, plaje, văi ale râurilor și animale sălbatice din biodiversitate, precum și restaurante, baruri și hoteluri de lux, a fost întotdeauna un loc minunat pentru o vacanță, dar a câștigat popularitate ca destinație uimitoare în ultimii câțiva ani.

Nu este de mirare, având în vedere că există literalmente ceva pentru toți cei care planifică o escapadă acolo. Costa Rica este cunoscută pentru parcurile sale naționale incredibile, unde turiștii se pot bucura de activități palpitante, cum ar fi raftingul, canioningul, explorarea peșterilor și zip-line. De asemenea, este unul dintre cele mai bune locuri pentru iubitorii de animale, pentru a descoperi unele specii sălbatice interesante, cum ar fi macaw-șii, broaște țestoase și leneșii adorabili.

Dar are și o parte plină de farmec. Capitala San José devine rapid un punct de reper pentru gurmanzi și persoanele care adoră să facă cumpărături, mai ales că tinerii bucătari au deschis acolo noi restaurante și baruri. De asemenea, orașul își face un nume în industria berii artizanale.

Și dacă doriți doar să vă relaxați, nu există un loc mai bun pentru a merge decât o stațiune de plajă curată sau un spa de cinci stele în apropierea uneia dintre numeroasele izvoare termale ale țării. Vă puteți bronza, puteți face un masaj, să înotați și să navigați sau vă puteți relaxa într-o piscină geotermală, totul într-o singură vacanță.

Cel mai bun moment pentru o vizită este în general între decembrie și aprilie, deși partea din Caraibe a țării este deosebit de frumoasă în octombrie.

Dacă mai aveți nevoie de să vă convingem cu privire la motivul pentru care această națiune din America Centrală îti va face o vacanță de vis, aruncați o privire la aceste motive uimitoare pentru a vizita Costa Rica.

1. Parcuri naționale

Potrivit Culture Trip, Costa Rica găzduiește 27 de parcuri naționale și cinci la sută din biodiversitatea lumii. Dar nu toate sunt doar jungle. Sunt, de asemenea, mlaștini, recifuri de corali, păduri uscate și păduri tropicale. Unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Costa Rica este să faceți o excursie pe unul dintre aceste terenuri protejate, în special Tenorio Volcano National Park, unde puteți vedea uimitoarea cascadă din Rio Celeste.

2. Vulcanii

În prezent, există șase vulcani activi și peste 60 de vulcani adormiți sau dispăruți în această țară relativ mică din America Centrală. Vulcanul Arenal este una dintre cele mai populare atracții din Costa Rica, în special pentru persoanele care doresc să se plimbe pe terenul accidentat sau să facă o baie în izvoarele termale liniștitoare. Există o mulțime de stațiuni balneare și resorturi care profită de apele calde naturale.

3. Biodiversitate

Potrivit CostaRica.org, peste 30 la sută din țară este dedicată parcurilor naționale, ceea ce înseamnă că există o mulțime de locuri pentru că populațiile de animale să prospere. Și aproape oriunde te duci, trebuie să descoperi niște animale sălbatice. Există peste 500.000 de specii de animale, inclusiv macaw sracojiu, maimuțe urlătoare, fluturi colorați, balene cu cocoașă, iguane, broaște țestoase și leneși, pentru a-I întâlni în timp ce sunteți acolo.

4. Capitala mondială a pasărilor colibri

Și vorbind despre animale sălbatice, Costa Rica este probabil capitala mondială a prasarilor colibri. Țara este deja un loc minunat pentru observatorii de păsări, dar este deosebit de grozav dacă doriți să vedeți una dintre cele 50 de specii diferite de colibri care trăiesc acolo, potrivit CostaRica.org.

5. Aventuri

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Dacă dunteți în căutare de de activități în aer liber pline de adrenalină, nu căutați mai departe. Indiferent ce fel de aventură doriți, probabil o puteți găsi în Costa Rica. Există zeci de companii turistice care sunt specializate în rafting, pescuit, conducere ATV, scuba diving, tubing, călărie și chiar zip-line prin pădure. Există, de asemenea, o mulțime de locuri pentru drumeții, surfing și înot.

6. Mâncare

Costa Rica este una dintre acele destinații foodie uitate pe care oamenii le trec deseori cu vederea. Unele dintre cele mai populare feluri de mâncare includ pejibayes (fructe de palmier cu piersici), vuelve a la vida (similar cu ceviche) și arreglados (un tip de sandwich). San José a câștigat popularitate în rândul bucătarilor tineri și a producătorilor de artizanat.

7. Plaje

S-a stabilit că Costa Rica are grijă de mediul său și depune eforturi mari pentru protejarea parcurilor naționale. Același lucru este valabil și pentru plaje. Din această cauză, țara are peste 800 de kilometri de țărm curat și frumos, atât pe latura Pacificului, cât și în partea Caraibelor. Tamarindo, una dintre cele mai populare plaje din provincia Guanacaste, este deosebit de bună pentru surfing și pentru a observa țestoasele marine.

8. Resorturi de clasă mondială

Cu astfel de plaje minunate, păduri tropicale și izvoare termale, Costa Rica nu este doar o vacanță pentru căutătorii de aventuri. Este, de asemenea, locul perfect pentru o escapadă spa relaxantă. Zona din jurul Vulcanului Arenal este deosebit de populară pentru stațiunile de lux și spa-urile care oferă scufundări confortabile în izvoarele termale naturale. Stațiunile de plajă cresc, de asemenea, în popularitate în zonă, cu acces ușor la plajă și spații de cazare de cinci stele pentru persoanele care nu sunt interesate de aventură.

9. Cafea

Unele dintre cele mai bune cafele din lume provin din Costa Rica, deci este un paradis al iubitorilor de java. Conform unor estimări, costaricanii beau aproximativ șase căni de cafea pe zi și este unul dintre principalii factori ai economiei țării. Inutil să spunem, cu siguranță veți găsi o ceașcă bună de joe sau o pungă cu boabe de cafea în timp ce sunteți aici.

10. Cacique Guaro

Atunci când nu bei cafea, ar trebui să optezi pentru cealaltă băutură renumită în Costa Rica: cacique guaro. Lichiorul limpede și dulce este făcut din suc de trestie de zahăr și are un conținut foarte mare de alcool. Nu este recomandat să-l beți în shoturi decât dacă ați mai făcut-o anterior. Cu toate acestea, mulți oameni îl beau răcit cu zahăr și lime, sau într-un cocktail.

11. Fericirea

Unul dintre cele mai cunoscute motto-uri din Costa Rica este „pura vida”, care înseamnă „viață pură”. Și costaricanii au cu adevărat acest lucru la inimă. Culturile și oamenii sunt destul de diverse, dar multora le place să trăiască viața la maxim, iar acesta este probabil motivul pentru care țara este considerată cea mai fericită, potrivit Happy Planet Index. Expresia este folosită și ca salut sau ca răspuns atunci când cineva întreabă: „Cum ești?”

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus