Zakynthos

Zakynthos

De ce merita sa ajungeti pe Zakynthos?
Pentru ca din toata Grecia, insula Zakynthos este cea mai insorita, iar sansele de ploaie sunt minime incepand cu luna mai si pana la sfarsit de septembrie (concediu reusit garantat). Clima blanda mediteraneeana impreuna cu umiditatea si ploile ce sosesc aici doar in timpul iernii au creat in Zakynthos peisaje inverzite, ce abunda in vegetatie luxurianta si o fauna variata, cei mai faimosi reprezentanti fiind focile calugari mediteraneene, ce pot fi admirate mai ales in vestul insulei, si broastele testoase Caretta Caretta, o specie de testoasa preistorica, ce isi depun ouale pe plajele de pe insula.

Pentru ca plaja Navagio, una dintre cele mai frumoase plaje din lume, va asteapta pe aceasta insula, iar odata ajunsi aici, va veti dori sa nu mai plecati, sau macar sa petreceti cateva zile pe nisipul ei fin. Plaja Navagio, faimoasa si pentru vasul naufragiat pe nisipurile ei, dar si pentru apele de o claritate hipnotizatoare, se afla in vestul insulei, regiune ce ascunde multe alte obiective impresionante, precum Turnul Anafonitria, de unde veti putea surprinde panorame absolut incredibile ale plajei, satul cu acelasi nume, unde casute vechi grecesti, strajuite de ziduri de piatra, si magazine ce vand tapiterii si suveniruri, va vor intampina cu bucurie, si Portul Vromi, ce va ofera posibilitatea de a face plimbari cu canoe, barca si hidrobicicleta.

Pentru PLAJE, indiferent de numarul de zile petrecute pe insula Zakynthos, in fiecare zi veti putea descoperi o plaja noua, scaldata in razele soarelui elen si de apele marii turcoaz. Cele mai multe plaje va asteapta in sudul si sud-vestul insulei. Sudul insulei este regiunea delimitata de Argassi si Gerekas, si este cea mai la indemana turistilor ce au ca punct de pornire Zante Town. Sudul este dominat de peisaje extraordinare ale marii, plaje imbracate in nisip fin, dar si numeroase regiuni imbracate in verde crud, intesate de paduri de pini si plantatii de maslini

Pentru ca insula Zakynthos este o rezervatie naturala si un Parc Maritim National, si aici sosesc in fiecare vara vestitele broscute Caretta-Caretta, pentru a-si depune ouale, si a ii incanta pe cei care au noroc sa le zareasca. In extremitatea sudica a insulei, plaja Gerakas, ce se intinde nepasatoare de-a lungul coastei, bucurandu-se de protectia stancilor abrupte, este foarte importanta pentru Parcul Maritim National al insulei deoarece a devenit casa broastelor testoase Caretta Caretta, ce isi depun ouale aici.

Pentru ca insula va va umple timpul cu numeroase obiective turistice si excursii, daca nu sunteti mari fani ai tolanitului la soare, sau pur si simplu vreti sa faceti o pauza de nisip si mare, insula va va umple timpul cu numeroase obiective turistice si excursii. Puteti oricand sa va pierdeti pe stradutele din Zante Town, pentru a admira cladirile de inspiratie venetiana, si de-a lungul promenadei orasului pentru a admira ambarcatiunile si sorbi un frappe racoritor. De asemenea, numeroase muzee va asteapta sa va spuna istoria insulei si sa va incante cu opere de arta, iar bisericile ortodoxe de aici va vor fermeca cu arhitectura si decorul lor sublim.

Pentru ca nu trebuie sa va faceti griji ca o sa va dati toti banii de concediu pe o cazare decenta

Pentru ca viata de noapte si cluburile sunt nelipsite, iar o seara zburdalnica nu strica niciodata. Laganas, una dintre statiunile cele mai populare de pe insula Zakynthos este considerata a fi Ibitza Greciei, asa ca nu ratati cluburile de aici!

Pentru ca insula ofera decoruri ideale pentru seri romantice acompaniate apusuri de poveste? Ei bine, insula Zakynthos nu duce lipsuri de nori ce par inmuiati in culoarea macului, si atmosfera aceea serena a apusului, atat de des intalnita pe insulele greceseti. Coasta de est a insulei va va surprinde cu apusuri superbe, intr-o atmosfera linistita, departe de poluare fonica. Dominata de prezenta plajei nisipoase Tsivili si a apelor ideale pentru sesiuni prelungite de inot, regiunea estica a insulei este destinatia ideala celor aflati in cautarea unui paradis estival.

Pentru ca, daca sunteti pasionati de fotografie, sau pur si simplu va place sa va lasati coplesiti de frumusetile naturii, Zakynthos este fara indoiala locul potrivit pentru voi!

Tara Grecia

Momentan nu exista oferte disponibile in aceasta locatie.