Orlando

Orlando

Orlando este un oras format in majoritate din parcuri tematice. Pana in 1966 erau putine de vazut in centrul Floridei, insa zona a inceput sa infloreasca odata cu marele flux de turisti atrasi de Lumea Walt Disney.

De la Regatul Magic deschis in 1971, dupa un program cincinal, Disney a mai adaugat alte trei parcuri tematice, doua parcuri acvatice si o multime de constructii, inclusiv hoteluri, magazine si terenuri de golf, pentru a crea un adevarat „univers”.

Avand Disney ca exemplu, Lumea Marina si doua parcuri Universal au marit reputatia orasului Orlando de capitala mondiala a divertismentului pentru familii. Toate acestea atrag peste 40 de milioane de vizitatori in fiecare an, ceea ce inseamna un profit urias pentru hoteluri, restaurante, magazine si o multime de atractii mai mici.

Totusi acest oras tanar are si propria identitate, gazduind un numar de industrii de tehnologie inalta. Zona centrala capata trasaturi de metropola si exista planuri pentru transformarea sa intr-un mare centru cultural. Orasul este si printre cele mai importante cinci locatii pentru conventii.

Daca parcurile tematice vi se par obositoare, Orlando are si atractii mai relaxante. Muzeul de stiinta si cel de arta sunt impresionanate. De vreme ce NASA nu este departe, puteti vizita parcul de rachete dimineata, urmand a va petrece dupa-amiaza relaxandu-va pe o plaja din apropiere, precum Cocoa.

Zonele unde puteti lua masa sunt de asemenea centrate in jurul a diverse teme, fie pe o anumita perioada istorica, fie pe un anumit specific etnic. Medieval Times Dinner si Tournament din Kissimmee vor da oportunitatea de a face galerie unui cavaler care apara onoarea iubitei. Insula Placerilor Disney celebreaza Anul Nou in fiecare seara, cu lumini laser si dans in strada. Church Street Station din centrul orasului este un „ghiveci” de activitati si feluri de mancare, cu diverse cluburi si restaurante. Zonele de cumparaturi sunt la fel de variate precum atractiile locale, nelipsind suvenirurile.

Tara USA
Disney's Animal Kingdom Lodge 4*+

Disney's Animal Kingdom Lodge 4*+

Orlando
De la 187 Euro / persoana / noapte / camera dubla / fara masa
Four Seasons Resort Orlando at Walt Disney World Resort 5,5*

Four Seasons Resort Orlando at Walt Disney World Resort 5,5*

Orlando
De la 213 Euro / persoana / noapte / Four Seasons Room / fara masa