Marrakech

Marrakech

De ce ati alege o saptamina de relaxare in Marrakech, in Maroc, in detrimentul uneia la Paris, Viena sau Londra? Raspunsuri pot fi multe, insa cele mai importante sint: pentru o cultura diferita de cea europeana, pentru placerea unei temperaturi de 30 de grade in luna martie sau pentru preturile mai mici, desi oferta serviciilor este la fel de bogata precum in marile orase europene. Un avantaj: ca oricare cetatean din Uniunea Europeana, nici romanii nu au nevoie de viza pentru a intra in Maroc, daca durata sejurului se intinde pe maxim 90 de zile.

Inima orasului este imensa piata publica Djema el Fnaa, inclusa in patrimonial mondial UNESCO, pentru pastrarea traditiilor istorice marocane. Mai activa seara si noaptea decit ziua, piata este un univers al societatii marocane: de la femeile care sar pe turiste pentru a le tatua cu Henna (un tatuaj galben, in forma de floare, care tine 3-4 zile, facut cu o mica pensula), la sunetele de tobe ale triburilor Gwana, de la standurile de mincare care apar seara si care servesc mincare traditional marocana, la imblinzitorii de serpi sau la cei de maimute.

Moscheea Koutubia este cea mai inalta cladire din oras si reprezinta punctual central de unde se fac chemarile la rugaciune, de 4-5 ori pe zi, de catre un muezin. In nici o moschee din oras accesul crestinilor nu este permis.

Gradinile Majorelle, situate in nordul orasului, nu trebuie ratate. Colectia de plante exotice din toata lumea, lacurile artificiale, racoarea cauzata de umbra care se intinde pe toata suprafata sau combinatia indrazneata de culori (galben, rosu, portocaliu, albastru) reprezinta un indemn de a ajunge aici. Si inca un amanunt: Gradinile Majorelle i-au apartinut lui Yves Saint Laurent, creatorul francez de moda si de parfumuri care s-a stins anul trecut.

In rest, mai exista citeva palate – cel mai important fiind Bahia – care merita vizitate daca doriti sa admirati arhitectura veche marocana si bogatia impresionanta a ornamentelor.

In Marrakech este indicat sa ajungeti in lunile martie-mai sau octombrie-noiembrie, daca va doriti doar 30-32 de grade, in perioada de vara temperaturile ajungind la peste 40 de grade.

Tara Maroc
Amanjena Resort 6*

Amanjena Resort 6*

Marrakech
De la 306 Euro / persoana / noapte / Pavilion Room / mic dejun
Inara Camp 3*

Inara Camp 3*

Marrakech
De la 389 Euro / 7 nopti / persoana in Discovery Tent / mic dejun
La Mamounia Resort 5,5*

La Mamounia Resort 5,5*

Marrakech
De la 240 Euro / persoana / noapte / Clasic Room / mic dejun