Mykonos

Mykonos

Mykonos, insula morilor de vant si a distractiei libertine
Mykonos este cea mai renumita insula greceasca si una dintre cele mai populare destinatii de vacanta din intreaga lume.
Renumita pentru morile de vant, insula Mykonos este in topul destinatiilor turistice, fiind cautata de turisti datorita plajelor si peisajelor superbe, activitatilor mondene si a distractiei nocturne (Mykonos este printre cele mai cautate destinatii de clubbing, atragand DJ faimosi din intreaga lume).

Insula Mykonos are numeroase plaje renumite pentru confortul si facilitatile turistice de care dispun, dar si pentru petrecerile si distractiile care se organizeaza aici, atat in timpul zilei cat si noaptea. Cele mai bune plaje din insula Mykonos se afla in sudul insulei, dar la fel de frecvente sunt plajele de tip “european”, adica plaje unde turistii aleg să faca bai de soare topless sau chiar nudism. Trebuie sa stiti ca inchirierea a 2 sezlonguri si unei umbrele de soare costa aproximativ 12€/zi.

Elia Beach se afla la 5 km de orasul Mykonos si este plaja preferata a localnicilor. Pentru a ajunge la plaja Elia Beach puteti sa luaţi un autobuz din Mykonos Town si in cateva minute ajungeti la destinatie. Elia Beach este o plaja luxoasa, cu multe hoteluri si restaurante noi.

Plaja Paranga, situata la 6 km de orasul Mykonos este una a diversitatii. Plaja cu nisip este marginita de restaurante si baruri (printre cele mai cunoscute: restaurantul Santanna, taverna Nikolas etc), iar in partea dreapta a plajei exista o zona a plajei pentru nudisti. Seara plaja devine extrem de zgomotoasa cand incep petrecerile in cluburi si discoteci. Pentru cei care sunt in cautare de liniste si relaxare, exista pe plaja Paranga o zona mai izolata unde nu sunt permise sezlongurile si umbrele de soare si nu sunt restaurante si baruri.

Pentru cei in cautare de distractie, recomandam plajele Paradise si Super Paradise. Acestea sunt situate la aproximativ 7 km de Mykonos Town si sunt foarte cautate de tineri, deoarece, pe langa baruri, restaurante si cafenele, incepand cu orele după-amiezii pana tarziu in noapte, plajele rasuna de muzica disco, deoarece plaja Super Paradise este situata intre 2 mari cluburi de noapte: din partea stanga – Super Paradise Beach Bar Club si in partea dreapta – Coco Club. De asemenea, mai puteti vizita si plaje precum: Agrari (8 km de orasul Mykonos), Kalo Livadi (10 km de Mykonos Town), Kalafati (12 km de orasul Mykonos), Agios Stefanos (3 km nord de orasul Mykonos) etc.

Principalele atractii turistice ale insulei Mykonos sunt:

  • Morile de vant din Mykonos reprezinta una dintre cele mai cunoscute atractii turistice ale insulei, care au devenit simbolul insulei incepand cu secolul XVI.
  • Pelicanul Petros este mascota oficiala a orasului Mykonos. Gasit dupa o furtuna in 1954, pelicanul Petros a renuntat sa mai migreze in alte zone mai calde si a devenit un “locuitor” permanent al insulei Mykonos. Desi, dupa 30 de ani de la sosirea sa pe insula, Pelicanul Petros a murit, acesta fost inlocuit pentru a continua astfel traditia.
  • Mica Venetie (Little Venice) este un cartier al capitalei insulei Mykonos, cu cladiri construite pe malul abrupt al marii, balcoanele aflandu-se deasupra apei.
  • Biserica Panagia (Fecioara Maria) Paraportiani este una dintre cele mai faimoase structuri arhitecturale din Grecia si, probabis, cea mai fotografiata biserica atât din Mykonos, cât si din intreaga lume. Ea se afla la intrarea in vechiul cartier al Castelului (Kastro), chiar lânga mare. Deosebit este ca Biserica Panagia Paraportiani este, de fapt, un complex ce consta in cinci capele mai mici construite una lânga cealalta.
  • Muzeul Arheologic este situat langa portul comercial al orasului Mykonos si are in custodie sculpturi din marmura, ceramica, bijuterii, recuperate de pe insula Delos, Renia si Mykonos datand din sec. al VII-lea i.Hr;
  • Muzeul Maritim este situat in capitala Chora, langa zona Tria Pigadia, acesta gazduind o serie de exponate de la ambarcatiuni din perioada pre-minoana, pana la ambarcatiuni moderne din secolul XIX;
  • Insula Delos este situata la 2 km vest de Mykonos, fiind declarata muzeu national datorita faimoaselor situri arheologice. Insula Delos, extrem de populata in antichitate, este locul nasterii zeului Apollo si a surorii sale gemene Artemis.
Tara Grecia
Casa Cook Mykonos 5* (adults only)

Casa Cook Mykonos 5* (adults only)

Mykonos
De la 1705 Euro / 7 nopti / persoana in Living Suite Privatpool / mic dejun
Cavo Tagoo Mykonos Resort 5*

Cavo Tagoo Mykonos Resort 5*

Mykonos
De la 222 Euro / persoana / noapte / camera dubla / mic dejun
DeLight Boutique Hotel, Small Luxury Hotels of the World 5*

DeLight Boutique Hotel, Small Luxury Hotels of the World 5*

Mykonos
De la 205 Euro / 2 nopti / persoana / Suite / mic dejun
Greco Philia Hotel Boutique 5*

Greco Philia Hotel Boutique 5*

Mykonos
De la 236 Euro / 2 nopti / persoana / Junior Suite / mic dejun
Myconian Panoptis Escape 5*, a member of Small Luxury Hotels of the World

Myconian Panoptis Escape 5*, a member of Small Luxury Hotels of the World

Mykonos
De la 2163 Euro / 7 nopti / persoana in Panoptis Honeymoon retreat with outdoor jacuzzi / mic dejun
Nissaki Boutique 5*

Nissaki Boutique 5*

Mykonos
De la 962 Euro / persoana / 7 nopti / camera dubla cu jacuzzi / mic dejun