Roma

Roma

Dintre toate orasele istorice, Roma este cel mai fascinant. Sunt mai multe de vazut aici decat in oricare alt oras din lume, cu ruine de peste 2000 de ani in mijlocul unei arii urbane. Poti petrece o luna aici si tot nu vei descoperi tot ce e de vazut. Din punct de vedere istoric, este special; ca o capitala europeana, este unic.

Amplasat intre nordul si sudul Italiei si renegat de ambele, Roma este poate capitala perfecta pentru o tara ca Italia. Odata resedinta unui mare imperiu si mai tarziu a papalitatii, care conducea dominioanele de aici cu o mana rece si autocratica, este inca vazut ca un loc oarecum separat de aparatul guvernamental care conduce tara.

Pentru un turist, toate astea sunt mult mai putin evidente pe langa incarcatura istorica a orasului. Desigur, se intalnesc trasaturile clasice ale orasului, cele mai vizibile fiind Coloseum-ul, Forumul si Colina Palatina. De aici porneste un lant aproape neintrerupt de monumente: de la timpuriile bazilici crestine, bisericile romane, palatele renascentiste, pana la fantanile si bisericile perioadei baroce, care, mai mult poate ca oricare alta epoca, a contribuit la aspectul actual al orasului. Mai exista si epoca moderna, de la arhitectura predominanta neoclasica a post-unificarii pana la edificiile din perioada lui Mussolini. Toate aceste epoci diferite se impletesc pana la un grad coplesitor: sunt biserici medievale peste bazilici antice deasupra palatelor romane; case si blocuri incorporeaza fragmente din coloane erodate romane, sculpturi si inscriptii; drumuri si piete care urmeaza linia vechilor amfiteatre si stadioane.

Una peste alta, trebuie spus ca Roma nu este un loc usor de „absorbit” dintr-o singura vizita; trebuei sa asimilezi lucrurile incet, chiar daca ai doar cateva zile la dispozitie. Nu poti vedea totul in prima vizita la Roma si nu are rost sa incerci. Majoritatea panoramelor orasului pot fi admirate din diferite unghiuri si face parte din atmosfera orasului sa descoperi lucruri din intamplare, punand gradual totul cap la cap mai degraba decat marsaluind incoace si incolo dupa un program bine stabilit si un orar riguros. Oricum, e greu sa ajungi oriunde foarte repede. In ciuda promisiunilor repetate ale autoritatilor de a interzice vehiculele motorizate in centrul orasului, blocajele pot fi ingrozitoare. Pe jos, este foarte usor sa pierzi simtul orientarii pe stradutele incurcate si vechi. In orice caz, este atat de usor sa dai peste ceva interesant incat nu prea conteaza.

Tara Italia
Ambasciatori Palace 5*

Ambasciatori Palace 5*

Roma
De la 897 Euro / 3 nopti / persoana in camera dubla / mic dejun
Artemide Hotel 4*

Artemide Hotel 4*

Roma
De la 342 Euro / 3 nopti / persoana in camera dubla / mic dejun
Augusta Lucilla Palace 4*

Augusta Lucilla Palace 4*

Roma
De la 264 euro / 3 nopti / persoana in camera dubla / mic dejun
Degustare de vin si pranz in Toscana - plecare din Roma

Degustare de vin si pranz in Toscana - plecare din Roma

Roma
De la 180 USD / persoana
Dei Borgia Hotel 4*

Dei Borgia Hotel 4*

Roma
De la 57 Euro / persoana / nopate / Camera dubla / Mic dejun
Il Cantico Hotel 3*

Il Cantico Hotel 3*

Roma
De la 30 euro / persoana / noapte / Camera dubla / Fara masa
Lord Byron - Small Luxury Hotels of the World 5*

Lord Byron - Small Luxury Hotels of the World 5*

Roma
De la 89 Euro / persoana / noapte / camera dubla / mic dejun
Milton Roma Hotel 4*

Milton Roma Hotel 4*

Roma
De la 174 Euro / 3 nopti / persoana in camera dubla / mic dejun
Villa Grazioli 4*

Villa Grazioli 4*

Roma
De la 125 Euro / 3 nopti / persoana in camera dubla / mic dejun