Amsterdam

Amsterdam

Nicaieri in lume nu exista un oras atat de minunat precum Amsterdamul. Datorita canalelor, muzeelor faimoase in toata lumea si arhitecturii istorice ametitoare, Amsterdamul este considerat drept unul dintre cele mai romantice si frumoase orase din Europa.

De asemenea, Amsterdamul este un oras al tolerantei si diversitatii. Chiar daca are toate avantajele unui oras mare – cultura, viata de noapte, restaurante internationale, tranport foarte bine organizat – Amsterdamul este un oras linistit in mare masura datorita canalelor sale largi care nu permit drumuri cu trafic intens.

In acest oras nici o destinatie nu pare prea indepartata, insa, pentru o experienta autentica, este de preferat sa inchiriati o bicicleta.Preturile sunt mici, de la 7 euro pana la 15 euro pe zi, in functie de capacitatile ei.

Oude Kerk este cea mai veche clădire din Amsterdam. Această biserică este situată în vechiul cartier, destinat depozitelor în epoca medievală, denumit Oude Zijde (Oraşul Vechi). Lucrările la această casă parohială datează din secolul al XIII-lea. Iniţial biserica a fost construită pentru comunităţile de pescari din Amsterdam.

Piaţa Dam este situată chiar în centrul şi inima oraşului Amsterdam, deşi există, am putea spune, atracţii mult mai fascinante în oraş, trebuie să apreciem valoarea istorică şi politică a pieţei. Piaţa Dam a fost martoră la numeroase drame istorice deşfăşurate de-a lungul istoriei. Spre exemplu în anul 1808 când Napoleon Bonaparte şi trupele sale au ocupat oraşul, locul de recepţie a fost în piaţa Dam. Istoria impresionantă a pieţei Dam este relatată amănunţit de documetele deţinute în cadrul Muzeului de Istorie din Amsterdam

Begijnhof – Un pasaj bolţit şi micuţ conduce spre o grădină încântătoare înconjurată de case vechi. Casele din interiorul curţii au fost ocupate cândva de către călugăriţe aparţinând ordinului franciscan Sfânta Lucia şi care au îmbrăţişat stilul de viaţă beghin pentru femei, iar în prezent sunt ocupate de către femei singure. În centrul curţii mai puteţi vedea statuia lui Iisus şi puţin mai încolo puteţi admira o biserică medievală. La numărul 34 se află cea mai veche casa din Amsterdam.

Canalele din Amsterdam – Datorită canalelor sale numeroase, Amsterdamul a mai fost denumit şi „Veneţia Nordului”. Din acest motiv, o excursie în Amsterdam nu este completă fără o plimbare pe canale cu vaporaşul. Un tur al canalelor poate fi fascinant şi relaxant în cursul zilei, însă încântător şi romantic noaptea când cele mai multe case şi podeţe sunt luminate în culori diferite. Oraşul este străbătut de patru canale principale şi anume: Prinsen (Prinsengracht – Canalul Prinţesei), Heren, Keizers şi Singel.

Piaţa Rembrandt (Rembrandtplein) – Piaţa Rembrandt a fost cunoscută în trecut ca Piaţa Untului. Construită în anul 1668, în prezent această piaţă este decorată cu puburi, restaurante, cafenele şi hoteluri atrăgând turiştii ca un magnet, în special pe cei tineri.

Districtul Felinarelor Roşii (Red Light District) – Bere şi atmosferă de petrecere, sex de vânzare şi o mulţime de turişti care privesc cu curiozitate. Magazinele sunt pline cu casete video, reviste şi jucării erotice. Districtul Felinarelor Roşii este mai mult un parc de amuzament sexual şi de multe ori nu este luat prea în serios de hoardele de turişti care îl vizitează anual.

Tara Olanda
Cornelisz Hotel 3*

Cornelisz Hotel 3*

Amsterdam
De la 50 Euro / persoana / noapte / Camera dubla / Mic dejun
Croaziera 2021 in Olanda, Norvegia si Germania la bordul navei Costa Favolosa - 9 nopti

Croaziera 2021 in Olanda, Norvegia si Germania la bordul navei Costa Favolosa - 9 nopti

Amsterdam
De la 840 Euro / 9 nopti / persoana in cabina interioara / pensiune completa
NH City Centre Amsterdam 4*

NH City Centre Amsterdam 4*

Amsterdam
De la 76 Euro / persoana / noapte / Double Room / Mic dejun