Mallorca

Mallorca

Mallorca este cea mai mare dintre insulele Baleare, situata intre Ibiza si Menorca, in bazinul Marii Mediterane. Mallorca are o suprafata de 3640 kmp, 110 km lungime si 76 km latime (intre N si S) si este impartita in 52 de districte , avind 7 orase: Palma (centru administrativ, legislativ si comercial), Manacor, Fealnitx, Inca, Llucmajor, Soller, Alcudia. Mallorca a fost de-a lungul veacurilor tinta constanta a cuceritorilor, fie ca ei s-au numit fenicieni, cartaginezi, romani, mauri sau corsari spanioli. In 1229, Jaimes I (Jaimes Cuceritorul) – rege de Aragon, Catalonia si Rosellon – l-a invins pe ultimul guvernator musulman si a dat capitalei Medina Maiurca numele de Ciutat de Mallorca – astazi, Palma de Mallorca, vechiul nume al orasului in timpul romanilor. Cele mai multe constructii si monumente dateaza din epoca de aur 1276-1344, cat a durat domnia regelui de Aragon.

Intreaga insula se bucura de o mare varietate: de la coastele si golfurile marginite de palmieri pana la lanturile muntoase din interiorul insulei cu inaltimi de pana la 1500 m. Cele mai populate statiuni sunt pe partea dreapta a golfului Palmei (Can Pastilla, Playa de Palma si Arenal) si in partea sud-vestica a insulei: Santa Ponca, Palma Nova si Magaluf.

Capitala insulei este Palma de Mallorca, destinatie preferata de turistii germani si britanici pentru plajele superbe si viata de noapte, fiind situata in partea de sud-vest a insulei, intr-un golf. Orasul Palma este resedinta pentru jumatate din populatia totala a arhipelagului care este de circa 700.000 locuitori. Orasul este puternic marcat de trecutul sau istoric, martor fiind caracterul vechi al monumentelor si edificiilor istorice. De vizitat caterala La Seu, impunatoarea catedrala gotica construita de Jaime I, primul cuceritor al isulei, centrul vechi al orasului si El Pueblo Espagnol, un muzeu in aer liber cu case tipic spaniol, dar de la tipic maur la tipic maiorchin, Museo de Mallorca, Fundación Pilar y Joan Miró, Muzeul de Arta Spaniola Contemporana. Pentru petrecerea timpului liber este indicat golful; exista doua terenuri: Club de Golf Son Vida si Golf Son Muntaner. De asemenea nu veti duce lipsa de cluburi de noapte, discoteci, baruri, pub-uri, restaurante: Zona Casco Antiguo si Paseo Mallorca in centrul istoric ofera numeroase pub-uri si localuri moderne, zona Paseo Maritimo ofera discoteci, localuri elegante si sofisticate cu muzica live Jazz, Swing si Blues, zona Darsena Can Barbara si Zona de la Playa (plajele) sunt preferate de tinerii care vor sa danseze, zona Plaza Gomila ofera localuri in stil traditional specific insulei .

PRINCIPALELE STATIUNI
PLAYA DE PALMA (la 5 km est de Palma) este centrul turistic al zonei Palma cu cea mai lata si mai frumoasa plaja, cu numeroase hoteluri , restaurante, cluburi situate de-a lungul promenadei care inconjoara golful si care ofera o panorama deosebita asupra orasului Palma. Statiunea este situata intre C’an Pastilla, in vest si statiunea Arenal in est, de-a lungul Golfului Palma. Autobusul nr 15 face legatura intre capitala si statiunile de pe coasta de sud. Vara statiunile Playa de Palma si Arenal sunt foarte cautate de tinerii germani. Plaja este marginita de o faleza (cu culoar special pentru biciclete), de magazine, restaurante si discoteci. Plaja, din nisip alb fin, are o lungime totala de 4600m si o latime de 50m, apa marii ste cristalina, iar valurile nu sunt foarte puternice.

C’AN PASTILLA (la 9 km est de Palma) este o statiune mica, dar plina de farmec, este situata foarte aproape de capitala Palma si de centrul turistic Playa de Palma. Este o statiune preferata de englezi. Transferul de la aeroport in statiune este cel mai rapid, 15-20 minute. Statiunea s-a dezvoltat in ultimii 40 de ani, devenind dintr-un sat de pescari o statiune moderna. Statiunea ofera o plaja lata cu nisip fin, fiind ideala pentru familii cu copii. Exista si un mic port pentru iubitorii de navigatie. Plaja are o lungime de 270m si o latime de 65m; nisipul (alb si fin) la fel ca si apa (cu valuri linistite) sunt de mare calitate.

ARENAL (la 15 km est de Palma ) a fost una dintre primele statiuni care s-au dezvoltat in Mallorca la est de Palma. Strazile sunt mai inguste si relativ aglomerate, cu numeroase magazine, resaturante, locuri de distractie. Arenal are una dintre cele mai mari plaje cu nisip fin si este zona predilecta a turistilor germani, dar vei intalni si spanioli, polonezi si romani.

PALMA NOVA (la 15 km vest de Palma) este o statiune linistita, potrivita pentru familii cu copii. Statiunea ofera o diversitate de activitati pe apa. Turistii care au optat pentru cazare cu mic dejun pot gasi oferte de manacare la Mc Donalds, Burger King, KFC, Pizza Hut cat si in localuri cu mancare traditionala. Precizam pe plaja este interzis consumul de bauturi alcoolice si orice fel recipient din sticla.

MAGALUF (la 19 km vest de Palma) este una dintre cele mai mari statiuni, ofera in primul rand nenumarate posibilitati pentru distractii, precum: casinouri, sporturi acvatice, karting, golf, cu plaja nisipoasa si apa limpede. Impreuna cu statiunea Palma Nova face parte din zona cea mai dezvoltata turistic in sud vestul insulei Mallorca. Magaluf este o statiune traditionala, fiind frecventata mai ales de englezi.

SANTA PONSA (la 23 km vest de Palma) este foarte populara printre irlandezi si scotieni. In consecinta, foarte multe baruri si pub-uri au devenit locaruri tematice. Golful in care se afla statiunea este foarte sigur pentru innot, fara curenti periculosi. Plaja are multe oferte pentru sporturi nautice si este un punct de plecare in diverse croaziere de 1 zi. In timpul croazierelor multe vase opresc pentru snorkeling sau innot in largul marii. Statiunea nu este foarte zgomotoasa in timpul noptii dar are multe cluburi, baruri si restaurante pentru distractii pana dimineata.

PAGUERA (la 24 km vest de Palma) ofera cateva plaje frumoase, o larga varietate de restautante si magazine. Toamna si primavara, acesta este un loc preferat de iubitorii de plimbari lungi prin natura.

Tara Spania
Castell Son Claret 5*

Castell Son Claret 5*

Mallorca
De la 178 Euro / persoana / noapte / camera dubla / mic dejun
Castillo Hotel Son Vida, a Luxury Collection Hotel 5*

Castillo Hotel Son Vida, a Luxury Collection Hotel 5*

Mallorca
De la 145 Euro / persoana / noapte / Garden View Room / mic dejun
Pure Salt Port Adriano Resort 5* (adults only)

Pure Salt Port Adriano Resort 5* (adults only)

Mallorca
De la 132 Euro / persoana / noapte / camera dubla / mic dejun
Sant Francesc Hotel Singular 5*

Sant Francesc Hotel Singular 5*

Mallorca
De la 158 Euro / persoana / noapte / camera dubla / mic dejun
Sol Katmandu Park & Resort 4*

Sol Katmandu Park & Resort 4*

Mallorca
De la 140 Euro / 4 nopti / persoana / camera dubla / mic dejun
St. Regis Mardavall & Spa 6*

St. Regis Mardavall & Spa 6*

Mallorca
De la 219 Euro / persoana / noapte / Grand Del Garden Access / mic dejun