Rhodos

Rhodos

Cufundată în istorie şi binecuvântată cu unele dintre cele mai bune plaje din Grecia, Rhodos este destinaţia perfectă pentru vacanţele în familie. Chiar şi în vârf de sezon găseşti o plajă liniştită sau un oraş retras, în care să te relaxezi profitând de zilele însorite. Dacă însă vrei distracţie, ai nenumărate locuri în care copiii se vor simţi în al nouălea cer.

Care sunt atracţiile principale pentru familii?
Rhodos Town – Oraşul Vechi din Rhodos este unul dintre cele mai bine conservate oraşe medievale din destinaţiile Mării Mediterane, unde copiii se vor bucura să străbată străzile şi aleile pietruite. Tot aici, cartierul evreiesc atrage cu străzi înguste cu arcade, sinagogi şi muzee, pe care majoritatea copiilor le vor găsi atractive. Iar dacă încă mai au energie, o plimbare de 3-4 km pe nisip, de-a lungul plajei Ixia, le va asigura un somn liniştit întreaga noapte. La fel şi ţie!

Faliraki Waterpark – este un parc acvatic renumit pentru varietatea distracţiilor pe apă. Poţi ajunge la el cu autobuzul gratuit din Portul Mandraki (Rhodos Town), iar intrarea costă 20 de euro pentru adulţi, 15 euro pentru copiii între 3 şi 12 ani şi este gratuită pentru cei sub 3 ani. În cadrul parcului acvatic este amenajat şi un restaurant, în care te poţi relaxa în timp ce copiii aleargă de la un tobogan la altul.

Acvariul din Rhodos – se află pe faleza din Rhodos Town, în apropierea oraşului vechi, şi sigur îi va fascina pe copii. Construită în stil ArtDeco, clădirea funcţionează ca un acvariu-muzeu şi unitate de cercetare. Acvariul propriu zis se află în subsolul clădirii şi constă în 40 de bazine, cu un total de 75 000 de litri, în care trăiesc delfini, ţestoase de mare şi rechini, toate mai ceva ca-n desenele animate.

Lindos – un sat exclusiv pietonal, cu Acropole cocoţat în vârf de deal, Lindos este destinaţie magică pentru toţi. Puteţi lua măgăruşul să urcaţi spre Acropole sau puteţi străbate traseul pe jos. Orice variantă ai alege, aventura va fi una de neuitat chiar şi pentru tine, nu doar pentru cei mici. Ca sfat, încearcă să ajungi cât mai devreme în Lindos. Eviţi astfel aglomeraţia şi căldura din mijlocul zilei.

Cele mai bune plaje…
…. se întind de-a lungul coastei estice a insulei, din sudul Rhodos Town, până aproape de Lindos. Partea vestică este nefertilă şi batută de vânturi, dar are câteva plaje frumoase precum Ixia (5 km sud-vest de Rhodos Town), unde există un centru de sporturi acvatice. Rhodos Town are mai multe plaje în apropiere, iar cea mai apreciată este Elli, la nord de Portul Mandraki.

La sud de oraşul Rhodos, cele mai bune plaje sunt Ialissos, Kathara, Faliraki, Kalathos, Lindos, Katsouni, Kiotari, Glystra, Genadi. După Genadi vine plaja Prasonisi, renumită pentru surfing. Plajă Vlicha – dacă plajele oraşelor Rhodos şi Lindos îţi par prea aglomerate, Vlicha are nisip fin şi este bună pentru copii. Plaja se află la aproximativ 3 km nord-vest de Lindos.

Faliraki – o plajă nisipoasă de 4 kilometri lungime, cu ape calme şi vânturi moderate, care se află la 14 km de Rhodos şi este o alegere bună pentru familiile cu copii. În apropiere ai un parc acvatic şi diverse activităţi, printre care bowling. Tsambika – se află într-o staţiune liniştită, cu câteva restaurante şi un mini market, la 26 km de Rhodos.
Plaja este într-un golf protejat, are nisip fin şi ape de mică adâncime, fiind potrivită pentru familiile cu copii. Cea mai bună perioadă să vizitezi Rhodos? Iunie şi septembrie sunt lunile recomandate pentru vacanţele în familie. Temperaturile sunt moderate, apa este caldă (în septembrie mai caldă decât în iunie, dar ambele sunt bune pentru înot), turişti mai puţini şi hoteluri mai ieftine.

În iulie şi august temperaturile depăşesc 35 °C, iar aglomeraţia poate fi insuportabilă pentru copii. În aprilie, mai, octombrie şi începutul lunii noiembrie temperatura este confortabilă, însă rişti să prinzi câteva zile înorate, un pic de ploaie şi seri ceva mai reci.

Tara Grecia
Achousa Hotel 3*

Achousa Hotel 3*

Rhodos
De la 443 Euro / pachet 7 nopti / persoana in camera dubla / fara masa
All Senses Nautica Blue Exclusive Resort & Spa 5*

All Senses Nautica Blue Exclusive Resort & Spa 5*

Rhodos
De la 654 Euro / pachet 7 nopti / persoana in camera dubla / All Inclusive
Belair Beach Resort 4*

Belair Beach Resort 4*

Rhodos
De la 736 Euro / pachet 7 nopti / persoana in camera dubla / demipensiune
Casa Cook Rhodes 5* (adults only)

Casa Cook Rhodes 5* (adults only)

Rhodos
De la 1191 Euro / pachet 7 nopti / persoana in camera dubla / mic dejun
Early Booking Rhodos - Sentido Port Royal Villas & Spa Resort 5* (adults only)

Early Booking Rhodos - Sentido Port Royal Villas & Spa Resort 5* (adults only)

Rhodos
De la 763 Euro / pachet 7 nopti / persoana in camera dubla / mic dejun
Early Booking vara 2023 Rhodos - Sirene Beach Hotel 4*

Early Booking vara 2023 Rhodos - Sirene Beach Hotel 4*

Rhodos
De la 624 Euro / pachet 7 nopti / persoana in camera dubla / All Inclusive
Electra Palace Rhodes 5*

Electra Palace Rhodes 5*

Rhodos
De la 892 Euro / pachet 7 nopti / persoana in camera dubla / Premium All Inclusive
Mercure Rhodes Alexia Hotel 4* (adults only)

Mercure Rhodes Alexia Hotel 4* (adults only)

Rhodos
De la 593 Euro / pachet 7 nopti / persoana in camera dubla / mic dejun
Mitsis Faliraki Beach Hotel & Spa 5*

Mitsis Faliraki Beach Hotel & Spa 5*

Rhodos
De la 1466 Euro / pachet 7 nopti / persoana in camera dubla / All Inclusive Ultra
Mitsis Rodos Village Beach Hotel & Spa 5*

Mitsis Rodos Village Beach Hotel & Spa 5*

Rhodos
De la 865 Euro / pachet 7 nopti / persoana in camera dubla / Ultra All inclusive
Orion Hotel 3*

Orion Hotel 3*

Rhodos
De la 612 Euro / pachet 7 nopti / persoana in camera dubla / mic dejun
Pylea Beach Hotel 3*

Pylea Beach Hotel 3*

Rhodos
De la 404 Euro / pachet 7 nopti / persoana in camera dubla / mic dejun
Rodos Palladium Leisure & Wellness 5*

Rodos Palladium Leisure & Wellness 5*

Rhodos
De la 900 Euro / pachet 7 nopti / persoana in camera dubla / demipensiune
Sabina Hotel 3*

Sabina Hotel 3*

Rhodos
De la 384 Euro / pachet 7 nopti / persoana in camera dubla / mic dejun