Algarve

Algarve

Regiunea portugheza Algarve este cunoscuta in special pentru plajele sale minunate si climatul mediteranean. Peisajul mirific, o rezervatie naturala si pesterile din calcar fac si ele ca zona aceasta sa fie foarte populara. De asemenea, Algarve (cea mai sudica regiune a tarii, situata pe coasta Atlanticului) este considerata printre destinatiile de plaja ieftine din Portugalia.

Regiunea are un climat mediteranean, cu ierni umede si blande si veri uscate, dar nu caniculare. In luna ianuarie, media temperaturilor maxime este de 15.6ºC, iar cea a temperaturilor minime de 7.8ºC.In lunile iulie si august se inregistreaza 28.3ºC pentru maxime si 18.9ºC pentru minime

Algarve este renumita pentru plajele sale spectaculoase. Praia de Marinha a fost inclusa intre cele mai frumoase 100 de plaje din lume. Alte plaje care merita vazute sunt in Albufeira, Vilamoura, Praia da Rocha, Lagos, Armcao de Pera, Alvor, Monte Gordo Tavira, Salema si Sagres.

Laguna Ria Formosa este o frumoasa rezervatie naturala, adapost in timpul primaverii si toamnei, pentru sute de specii de pasari. In zona exista cateva orase – Fuzeta, Cabanas de Tavira, Santa Luzia si Cacela Velha – unde poti gasi cazare, restaurante, cafenele si baruri. Tot aici se afla si cateva plaje populare, renumite in special pentru verile nu foarte fierbinti si pentru soarele care straluceste tot timpul anului.

Cape St. Vincent nu este numai cel mai sud-vestic punct din Europa, dar ofera si unele dintre cele mai incantatoare privelisti. In zona traiesc numeroase vietuitoare marine si pasari. Nu rata vizita la farul construit in anul 1846, pe ruinele unei manastiri franciscane din secolul 16.

In special in jurul asezarii Lagos, linia de coasta este punctata de pesteri si grote din calcar, la care se poate ajunge cu barca. Nu uita sa vizitezi si orasul, care este incantator: are strazi inguste, restaurante intime si magazine. Iar daca ai chef sa conduci, poti petrece o jumatate de zi intr-o excursie la Silves, unde se poate vizita castelul din piatra rosie.

Tara Portugalia
Aquashow Park Hotel 4*

Aquashow Park Hotel 4*

Algarve
De la 75 Euro / persoana / noapte / Family Room / mic dejun
California Urban Beach Hotel 4* (adults only)

California Urban Beach Hotel 4* (adults only)

Algarve
De la 1059 Euro / pachet 7 nopti / persoana in camera dubla / mic dejun
Memmo Baleeira - Design Hotels 4*

Memmo Baleeira - Design Hotels 4*

Algarve
De la 48 Euro / persoana / noapte / camera dubla / mic dejun
Nunta in Portugalia - Anantara Vilamoura Algarve 5*

Nunta in Portugalia - Anantara Vilamoura Algarve 5*

Algarve
De la 1440 euro / pachet de nunta standard
Vila Joya 5,5*

Vila Joya 5,5*

Algarve
De la 222 Euro / persoana / noapte / camera dubla / mic dejun