Lisabona

Lisabona

Lisabona este un oras captivant si una dintre cele mai mici capitale ale Europei
Datorita faptului ca Lisabona, capitala Portugaliei, nu este un oras foarte mare, este foarte usor de strabatut la picior. Lisabona este capitala cea mai vestica de pe continent si se afla pe coasta Atlanticului, in locul unde raul Tagus (in portugheza Tejo) se varsa in ocean. Un lucru destul de important de stiut este ca orasul este foarte clar delimitat in jurul centrului istoric. Acest fapt a condus la aparitia unor orase de sine statatoare in imediata apropiere a Lisabonei cum ar fi Loures, Amadora sau Oeiras, care fac de fapt parte din zona metropolitana Lisabona.

Centrul istoric al orasului Lisabona este construit pe mai multe dealuri, lucru ce face ca unele dintre strazile orasului sa fie prea inguste pentru autovehicule. Drept urmare, transportul in oras este asigurat si de trei funiculare si un lift. Partea de vest a orasului este ocupata in mare parte de Parcul Natural Monsanto, unul dintre cele mai mari parcuri urbane din lume.

Orasul ce se intinde pe dealurile abrupte ce vegheaza peste Rio Tejo, ofera tot ce poate fi mai frumos in atractia numarul unu a Portugaliei. Cu toate acestea agitatia Lisabonei este infinit mai mica, comparativ cu restul capitalelor Europene. Catedrale gotice, manastiri maiestoase si muzee interesante – toate fac parte din peisajul mirobolant, dar adevaratele frumuseti ale orasului Lisabona pot fi gasite doar explorand aleile inguste si stradutele elegante ale centrului vechi.

Lisabona are o populatie ce numara aproape 600.000 de locuitori in timp ce zona metropolitana numara aproape trei milioane. Clima in Lisabona este extrem de placuta. Climatul mediteranean si pozitionarea geografica a orasului face din clima Lisabonei una dintre cele mai placute din Europa. Vara, in timpul zilei temperaturile sunt in jur de 26-29 de grade Celsius, si scad noaptea la 16-18 grade Celsius. Ierna vremea este ploioasa si racoroasa cu temperaturi in jur de 8 – 15 grade Celsius. Temperaturile extreme pot ajunge la 36 de grade Celsius in cele mai calde zile de vara si la 2-3 grade in diminetile cele mai friguroase de iarna. Din mai si pana in septembrie vremea tinde sa fie oarecum stabila, cu cer senin si adieri placute de vant.

Regiunea Lisabona este una dintre cele mai instarite regiuni ale Portugaliei. Aici se produce 45% din produsul intern brut al intregii tari. Majoritatea companiilor multinationale cu sedii in Portugalia sunt concentrate in zona metropolitana Lisabona.
Lisabona este orasul in care convietuiesc doua mari echipe de fotbal ale Portugaliei si cluburi sportive cu rezultate foarte bune in multe alte sporturi. Este vorba despre Sporting Lisabona si Benfica Lisabona. Ambele echipe au stadioane impresionante care sunt considerate chiar obiective turistice. Stadionul lui Benfica, Estadio da Luz are o capacitate de 65.000 de locuri iar cel al celor de la Sporting, Estadio Jose de Alvalade are o capacitate de 52.000 de locuri. Printe fostii jucatori de aici se numara super staruri ca Luis Figo si Cristiano Ronaldo.

Lisabona este un oras foarte atractiv pentru turistii din toata lumea deoarece ofera o multime de obiective turistice, plaje minunate la Oceanul Atlantic si o atmosfera placuta cum nu mai poate fi gasita prea usor in alte orase din lume!

Tara Portugalia
Croaziera 2021 in Portugalia, Spania, Franta si Italia la bordul navei MSC Seaside - 6 nopti

Croaziera 2021 in Portugalia, Spania, Franta si Italia la bordul navei MSC Seaside - 6 nopti

Lisabona
De la 232 Euro / 6 nopti / persoana in cabina interioara / pensiune completa
Croaziera 2021 in Portugalia, Spania, UK si Germania la bordul navei MSC Virtuosa - 6 nopti

Croaziera 2021 in Portugalia, Spania, UK si Germania la bordul navei MSC Virtuosa - 6 nopti

Lisabona
De la 399 Euro / 6 nopti / persoana in cabina interioara / pensiune completa
Gat Rossio Hotel 3*

Gat Rossio Hotel 3*

Lisabona
De la 50 Euro / persoana / noapte / Camera dubla / Mic dejun
Olaias Park Hotel 4*

Olaias Park Hotel 4*

Lisabona
De la 145 Euro / 3 nopti / persoana / camera dubla / mic dejun
Pestana Palace 5*

Pestana Palace 5*

Lisabona
De la 140 Euro / persoana / noapte / Camera dubla / Mic dejun
Revelion 2021 in Portugalia

Revelion 2021 in Portugalia

Lisabona
De la 699 Euro / pachet 5 nopti / persoana in camera dubla / mic dejun