Tanzania

Tanzania

Tanzania, cea mai mare țară din partea de est a Africii, este o comoară turistică deseori omisă de vizitatorii Africii. Gazda celui mai înalt vârf montan al continentului (masivul Kilimanjaro), cea mai joasă depresiune (fundul Lacului Tanganika), cel mai faimos parc național (Serengeti) și o parte din cel mai mare lac (Victoria), minunățiile naturale oferite de Tanzania sunt completate perfect de seria de situri istorice și activități turistice.

Vizitatorii în Tanzania sunt, în general, doar în tranzit spre paradisul insular din Zanzibar, pentru o vacanță exotică pe plajă, fie pentru o escapadă însorită pe șezlongurile așezate de-a lungul întinderilor albe de nisip din regiunea nordică a insulei sau pentru a hoinări prin districtul Orașului de Piatră, un obiectiv protejat de UNESCO. Alții călătoresc pentru experiențele de snorkelling și scufundări din Insulele Spice, în special insula Mafia, unde superbul sistem de recife de corali ne oferă oportunitatea de a înota alături de rechinii balenă, atragând turiști din întreaga lume.

O activitate și mai populară este excursia de tip safari prin parcurile și rezervațiile naturale, cunoscute pe plan mondial. Cel mai mare și mai faimos dintre acestea este Parcul Național Serengeti, locul de desfășurare al celei mai mari migrații de mamifere din lume, atunci când milioane de animale se indreapta spre nord, în căutare de pajiști mai verzi – un eveniment ce și-a atras supranumele de „minunea naturală a lumii”.

In sfârșit, mulți turiști aleg Tanzania doar pentru a vizita Muntele Kilimanjaro și parcul național aferent, pentru a se cățăra pe vârful mult râvnit. O priveliște incredibilă, culmea înzăpezită a muntelui răsare neașteptat din mijlocul pădurii tropicale înconjurătoare și este singurul munte al lumii de o asemenea altitudine ce se poate escalada și de către cățărătorii mai puțin experimentați.

Climatul Tanzaniei este caracterizat de sezoane distincte, umede sau uscate. Tanzania are două sezoane umede: „ploile Mango” durează de la sfârșitul lui octombrie până la sfârșitul lui decembrie, iar musonul principal din martie până în mai. Cea mai bună perioadă pentru a vizita Tanzania este între iunie și august, când temperaturile din timpul zilei sunt suportabile, iar nopțile tind să fie mai răcoroase. Pentru vizitatorii în Serengeti, migrația are loc în ianuarie și februarie, dar aceasta este și cea mai călduroasă parte a anului, cu temperaturi ce urcă până la peste 40 de grade Celsius. Pentru a ajunge acolo, există câteva zboruri cu conexiune de pe câteva aeroporturi europene, ce ajung, de obicei, pe aeroportul Julius Nyerere din Dar es Salaam și durează aproximativ 10 ore.

Țara prin care trece Marele Rift, o structură geologică ce poate fi observată și din spațiu, stat al cărui denumire este formată din combinația dintre Tanganika și Zanzibar, gazda celui mai mare crab din lume (crabul de cocos), este un ținut ce debordează de atracții și minuni naturale. De la palmierii plajelor Zanzibarului până la marea migrație din Serengeti, Tanzania oferă o selecție largă de experiențe de vacanță, greu de uitat sau ignorat.

8 zile Safari in Tanzania

8 zile Safari in Tanzania

Tanzania
De la 2814 USD / pachet 8 zile / persoana (pentru grup de 6 persoane)
Best of Tanzania - Tarangire, Ngorongoro Crater, Serengeti

Best of Tanzania - Tarangire, Ngorongoro Crater, Serengeti

Tanzania
De la 3101 USD / pachet 8 zile / persoana (pentru grup de 6 persoane)
Cea mai buna oferta de la Air France: bilet avion Bucuresti - Zanzibar

Cea mai buna oferta de la Air France: bilet avion Bucuresti - Zanzibar

Tanzania
De la 813.00 Euro / Persoana / Dus-intors
Tanzania autentica - safari 8 zile

Tanzania autentica - safari 8 zile

Tanzania
De la 2913 USD / pachet 8 zile / persoana (pentru grup de 6 persoane)