Halkidiki

Halkidiki

Una dintre destinatiile elene preferate de romani este fara nici un dubiu peninsula Halkidiki. Popularitatea acestei destinatii se datoreaza frumusetii paradisiace a plajelor gazduite de cele trei brate renumite ale peninsulei si tarifelor prietenoase cu care grecii isi intampina oaspetii. Statiunile situate in mijlocul bratului Kassandra sunt cele care gazduiesc hoteluri si penreusesc sa incante turistii cu conditii de cazare excelente si peisaje de vis fara insa a le compromite bugetul, statiunile de pe bratul Sithonia au un aer mai salbatic si sunt ideale pentru cei care aleg sa-si petreaca vacanta in Halkidiki alaturi de familie.

Sunt foarte multe de spus si povestit despre feerica peninsula Halkidiki. Aceasta numara 3 brate, Kassandra, Sithonia si Muntele Athos, primele doua ascunzand plaje minunate, pensiuni cochete si hoteluri de lux, peisaje ce va vor taia rasuflarea, si o combinatie absolut magica intre nuantele turcoaz ale Marii Egee, auriul nisipului fin, argintiul stancilor incruntate ce strajuiesc adesea plajele, si verdele crud al vegetatiei mediteraneene. Tabloul este strapuns pe alocuri de albul impecabil cu care sunt imbracate casele traditionale grecesti.

Va va fi atat de simplu sa remarcati peninsula Halkidiki pe harta Europei. Amintind de tridentul lui Poseidon, bratele sale inainteaza in apele marii semete si neinfricate. Daca bratele Kassandra si Sithonia sunt intesate de statiuni turistice, unitati de cazare de toate tipurile si pentru toate bugetele si oaze de verdeata, bratul Muntele Athos este rezervat doar calugarilor si preotilor care slujesc la manastirile de aici. Muntele Athos are un statut aparte fata de toate celelalte statiuni ale peninsulei, manastirile sale fiind considerate adevarate fortificatii in munte.

Tara Grecia
Acrotel Athena Pallas 5*

Acrotel Athena Pallas 5*

Halkidiki
De la 485 Euro / 7 nopti / persoana in camera dubla / mic dejun
Acrotel Elea Beach 4*

Acrotel Elea Beach 4*

Halkidiki
De la 281 Euro / 7 nopti / persoana in camera dubla / mic dejun
Amantes Villas and Suites 5*

Amantes Villas and Suites 5*

Halkidiki
De la 1583 Euro / persoana in vila cu 3 dormitoare / mic dejun
Antigoni Beach Resort 4*

Antigoni Beach Resort 4*

Halkidiki
De la 409 Euro / 7 nopti / persoana in camera dubla / mic dejun
Ikos Oceania Resort 5*

Ikos Oceania Resort 5*

Halkidiki
De la 2083 Euro / persoana in camera dubla / All Inclusive
Ikos Olivia Resort 5*

Ikos Olivia Resort 5*

Halkidiki
De la 2021 Euro / persoana in camera dubla / All Inclusive
Istion Club & Spa 5*

Istion Club & Spa 5*

Halkidiki
De la 395 Euro / 5 nopti / persoana in camera dubla / demipensiune
Porto Sani Resort 5*

Porto Sani Resort 5*

Halkidiki
De la 2022 Euro / 7 nopti / persoana in camera dubla / pensiune completa