Alpe d'Huez

Alpe d'Huez

Statiunea de schi Alpe d’Huez s – a dezvoltat spectaculos inca din 1936.

Este situata la 1869 m altitudine, pe versantul sudic a masivului Grandes Rousses. Este numita „Insula in soare” datorita celor 300 de zile insorite pe an si a celor 7,5 ore de soare/zi in decembrie respectiv 11 ore in aprilie.

Varful Pic Blanc cu 3330 m altitudine ofera o panorama impresiva catre Mont Blanc, Mont Meije, fiind cotata la 3* in Guide Michelin.

Este statiunea adecvata atat familiilor cat si pentru expertii sporturilor de iarna.

Aria de schi Grandes Rousses este conectata de statiunile: Auris, Oz en Oisans, Villard Reculas, Vaujany si La Grande. Suparafata totala este de 10.000 ha din care 800 pentru schi, reprezentand 250 km de partii de schi, 54 km piste de schi fond si 30 km de trasee de drumetii de iarna.

Desi este situata la o altitudine mare, la nevoie, 785 tunuri de zapada asigura albul partiilor, iar calitatea lor este asigurata de catre 26 ratracuri! Cele 76 de instalatii de transport pe cablu asigura ascensiunea a 98.000 schiori/ora.

In statiunea de schi Alpe d’Huez gasim una dintre cele mai lungi partii neagre de pe lume “Sarenne” cu 16 km lungime totala. Partiile „La Fare” si „Chateau Noir” ofera o coborare de 1,5 ora fara a avea nevoie de instalatii pe cablu.

Cele 20 piste „off – piste” sunt situate la o altitudine mare, asigurand senzatii tari pentru expertii sporturilor albe.

Tara Franta
Résidence Les Bergers 4*

Résidence Les Bergers 4*

Alpe d'Huez
De la 297 Euro / 7 nopti / persoana / apartament / self catering