Kusadasi

Kusadasi

Kusadasi, supranumită şi Insula Păsărilor, este o minunată staţiune la Marea Egee situată la numai 1.300 de kilometri distanţă de Bucureşti. E extrem de accesibilă pentru cei ce doresc să călătorească cu maşina proprie, însă este recomandata o cazare intermediară, de preferinţă la Istanbul.

Recomandam staţiunea în special pentru familiile cu copii, datorită plajelor cu nisip fin. Preţurile la hoteluri sunt cele mai accesibile de pe întreaga Rivieră Turcească, atât de la Marea Egee, cât şi de la Marea Mediterană, deci îmbarcaţi-vă pentru această destinaţie de vacanţă. Dintre toate staţiunile prezentate până acum aş putea spune că staţiunea Kusadasi este cea mai bine plasată pentru vizitarea celor mai importante obiective istorice din Turcia. Kusadasi se află la 20 km de oraşul antic Efes (Ephesos în limba greacă), de Miletus, la numai 76 de kilometri de Didim (Didyma) şi la nici 200 faţă de Pamukkale.

Dacă mergeţi în Efes, trebuie neapărat să vizitaţi casa Fecioarei Maria. Oraşul antic este impresionant şi vă recomand să dedicaţi cel puţin două ore pentru a admira această minune a lumii. Istoria oraşului începe încă din 3000 î.Hr., fiind considerat astăzi unul dintre cele mai frumoase oraşe antice din lume. Când intraţi în oraşul antic veţi vedea pe partea dreaptă un ghişeu de unde veţi putea să închiriaţi contra cost un ghid audio. Costă cam zece lire turceşti (cca 4,3 euro), însă merită toţi banii.

Restaurante în care să vă delectaţi cu preparate din bucătăria turcească: Erzincan Restaurant, Sultan’s Restaurant, Casablanca sau The Castle Restaurant. Destinaţiile litorale din Turcia şi-au construit renumele mai ales prin vestitul sistem „All Inclusive”. Există acum mai multe sisteme şi, pe bună dreptate, vă întrebaţi poate în ce constă diferenţa dintre all inclusive şi ultra all inclusive. Sistemul all inclusive asigură serviciile de masă de obicei între ora 10:00 şi 24:00, pe când sistemul ultra all poate fi valabil 24 de ore.

Tara Turcia
Alkoçlar Adakule Hotel 5*

Alkoçlar Adakule Hotel 5*

Kusadasi
De la 700 Euro / pachet 7 nopti / persoana / Camera dubla / All inclusive
Aqua Fantasy Aquapark Hotel & Spa 5*

Aqua Fantasy Aquapark Hotel & Spa 5*

Kusadasi
De la 410 Euro / 7 nopti / persoana in camera dubla / All Inclusive
Blue Vista Hill Hotel 5*

Blue Vista Hill Hotel 5*

Kusadasi
De la 635 Euro / pachet 7 nopti / persoana / Camera dubla / All inclusive
Fantasia Deluxe Hotel 5*

Fantasia Deluxe Hotel 5*

Kusadasi
De la 210Euro / 7 nopti / persoana in camera dubla / All Inclusive
Grand Belish Hotel 5*

Grand Belish Hotel 5*

Kusadasi
De la 690 Euro / pachet 7 nopti / persoana / Camera dubla / All inclusive
KoruMar Ephesus Beach & Spa Resort 5*

KoruMar Ephesus Beach & Spa Resort 5*

Kusadasi
De la 404 Euro / 7 nopti / persoana in camera dubla / All Inclusive
Pine Bay Holiday Resort 5*

Pine Bay Holiday Resort 5*

Kusadasi
De la 205 Euro / 7 nopti / persoana in camera dubla / All Inclusive
Tusan Beach Resort 5*

Tusan Beach Resort 5*

Kusadasi
De la 210 Euro / 7 nopti / persoana in camera dubla / All Inclusive