Filipine

Filipine

Filipine este un arhipelag din partea de sud-est a Asiei, o ţară unică şi una dintre cele mai diversificate din punct de vedere cultural. Spre deosebire de alte naţiuni asiatice, ţara este produsul a ambelor culturi mai importante, malaeziană şi spaniolă, cu influenţe chineze şi legături strânse cu Statele Unite. Cunoscut pentru plajele sale superbe, apusurile de soare spectaculoase, viaţa de noapte vibrantă şi populaţia ospitalieră, există 7.100 de motive pentru care călătorii aleg să mearga în acest stat din partea de vest a Oceanului Pacific.

Cei care doresc să incerce o aromă diferită a continentului asiatic, trebuie să meargă în Filipine. Ţara este compusă din 7.107 insule, chiar dacă există numai trei regiuni insulare principale. Acestea sunt Luzon, Visayas şi Mindanao. Cea mai mare insulă este Mindanao, chiar dacă Manila, capitala ţării, este situată pe insula Luzon. Totodată, doar 800 dintre insule sunt locuite. Nu dispune de o porţiune de uscat vastă, aşa cum au celelalte ţări din această parte a continentului asiatic, dar Filipine reuşeşte să fie una dintre cele mai diversificate ţări ale lumii. În acelaşi timp, este şi una dintre cele mai bogate din punct de vedere al resurselor naturale.

Filipine este înconjurat de porţiuni de apă atât bogate cât şi biodiversificate. Există strâmtoarea Luzon înspre nord, Marea Chinei de Sud la vest, Marea Sulu în partea de sud-vest şi Marea Celebes (sau Sulawesi) în sud. Marea Filipine se găseşte în partea de est. Toate acestea sunt bogate în peşte şi alte forme de viaţă marină. Aria totală a ţării este de aproximativ 300.000 kmp, locuită de mai mult de 90 de milioane de locuitori, cu o densitate de circa 300 locuitori / kmp. Este a douăsprezecea cea mai populată ţară a lumii. 50% din totalul populaţiei locuieşte în zona urbană, majoritatea ocupând aria metropolitană a oraşului Manila.

Turiştii ce doresc să viziteze ţara trebuie să fie pregătiţi pentru vreme călduroasă şi umedă. Fibrele textile uşoare şi naturale sunt o necesitate. Nu este nevoie să aduceţi haine grele, de lână sau de iarnă. Majoritatea oamenilor de aici poartă tricouri, maieuri fără mâneci, fuste, costume de baie şi şlapi. Cei ce doresc să se plimbe o perioadă mai lungă de timp ar trebui să poarte încălţăminte confortabilă şi îmbrăcăminte uşoară, răcoroasă. Aveţi grijă cât timp vă expuneţi pielea la soare. Purtaţi o şapcă sau o pălărie cu boruri largi şi folosiţi protecţie solară. Pentru nopţile din oraş se recomandă îmbrăcăminte mai formală, unele restaurante, de anumite standarde, cerând îmbrăcăminte mai elegantă.

Precipitaţiile aduse de muson sunt acompaniate frecvent de vânturi puternice şi pot provoca indundaţii. Vânturile din partea de sud-vest apar între lunile mai şi octombrie şi se numesc habagat iar cele din nord, din noiembrie şi până în aprilie se cheamă amihan. Climatul fierbinte şi umed al ţării poate fi un dezavantaj pentru unii turişti, dar este perfect pentru plajă şi excursiile sau activităţile în aer liber.

Insulele din Filipine şi plajele lor sunt un paradis exotic. Fără nicio exagerare, este destul de greu să găseşti mai multe plaje minunate decât în Filipine. Regina acestora pare să fie White Beach din Boracay, evalută constant ca una dintre primele 10 plaje ale lumii. Nu am putea să spunem dacă este cea mai frumoasă plajă din lume dar este cu siguranţă una dintre cele mai faimoase. Daca vă plac plajele cu nisip alb fin şi apele limpezi de culoarea turcoazului, sunteţi în locul în care trebuie. Având în vedere numărul extraordinar de insule, nu ar trebui să fie greu să găsiţi plaja perfectă.

Filipine este şi un paradis al cumpărăturilor la preţurile cele mai mici. Pentru filipinezi, shoppingul este ca o reuniune a familiei, o experienţă ce merită trăită. Ţara este cunoscută pentru marile centre de manufactură a produselor textile. Manila prezintă poate cele mai importante magazine de cumpărături din Filipine şi unul dintre cele mai mari mall-uri din lume. SM City North EDSA este situat în Quezon şi este cel mai mare mall din sud-estul Asiei. Buticurile, supermarketurile, outleturile elegante, restaurantele de toate felurile, cafenelele, cinematografele şi cinemaurile 3D, spa-urile, internet cafe-urile – veţi găsi absolut orice v-ar ţine ocupat timp de zile întregi.

Filipine este şi gazda unei game variate de păsări, plante, animale şi creaturi marine exotice. Există aproape 200 de specii de mamifere, între care găsim Tarsierul, una dintre cele mai micuţe specii de maimuţă din lume. Veţi avea ocazia să descoperiţi mai mult de 600 de specii de păsări, peste 300 de specii de reptile şi amfibieni şi cel puţin 400 de specii de corali. De la giganticul rechin alb până la cel mai mic peşte al lumii – Pandaca Pygmea – tot ceea ce aţi visat în materie de viaţă sălbatică se găseşte pe una din insule sau în largul acestora.

Bineînţeles, nu putem să uităm alte două aspecte esenţiale. Bucătăria filipineză, nu atât de faimoasă în lume dar delicioasă. Mâncarea filipineză este un amestec de produse culinare malaeziene, chinezeşti, spaniole, japoneze şi americane. Un alt lucru pe care îl puteţi face în Filipine este să mergeţi la bordul unui Jeepney. De ce? Pentru ca este amuzant! Este ieftin şi nu aveţi nevoie de aer condiţionat pentru că vântul o să vă bată tot timpul prin păr. Aceste maşini viu colorate sunt reminiscenţele maşinilor militare americane, rămase aici din timpul celui de-al doilea război mondial. Sunt deschise în spate, filipinezii le-au adăugat două banchete, le-au pictat vesel, le-au decorat cu stele, picturi ţipătoare şi câteva luminiţe în plus. În acest fel, jeepney-ul a devenit un aspect cultural al ţării, reprezentativ pentru tot ce înseamnă Filipine în ochii turiştilor moderni.

Island Hopping în Filipine - Circuit individual, 13 zile / 10 nopți

Island Hopping în Filipine - Circuit individual, 13 zile / 10 nopți

Manila
De la 2050 Euro / pachet 10 nopti / persoana in camera dubla / mic dejun
The Lind Boracay Resort 5*

The Lind Boracay Resort 5*

Filipine
De la 1029 Euro / 7 nopti / persoana in Garden Room / mic dejun