California

California

Diversitatea geografică a Californiei variază de la coasta Pacificului, în vest, la Sierra Nevada la est – de la pădurile de brad Douglas din nord-vest, în zonele Deşertice Mojave la sud-est. Centrul statului este dominat de Valea Centrală, o zonă agricolă importantă. California conţine atât cele mai înalte dar şi cele mai joase puncte din Statele Unite ale Americii (Mount Whitney şi Death Valley), şi are a 3-a cea mai lungă coastă a tuturor statelor (după Alaska şi Florida). Cutremurele sunt un fenomen comun, din cauza locaţiei statului de-a lungul Inelului de Foc al Pacificului (aproximativ 37.000 sunt înregistrate anual, dar cele mai multe sunt prea mici să se simtă).

Cel puţin jumătate din fructele produse în Statele Unite sunt acum cultivate în California, şi statul, de asemenea, conduce în producţia de legume. Alte contribuţii importante la economie includ industria aerospaţială, educaţia, fabricaţia, şi industria high-tech. Dacă ar fi fost o ţară, ar fi economia de 8-a sau 9-a cea mai mare din lume, şi a 34-a cea mai populată.

Cultura din California este o cultura occidentală şi mai are în mod clar rădăcini moderne în cultura Statelor Unite, dar, de asemenea, istoric, are multe influenţe hispanice. Ca o frontieră de stat şi de coastă, cultura din California a fost foarte mult influenţata de mai multe populaţii mari de imigranţi, în special de cei din America Latină.

Tara USA
Post Ranch Inn 5,5*

Post Ranch Inn 5,5*

California
De la 784 Euro / persoana / noapte / Lower Coast House / mic dejun
The Ritz-Carlton, Rancho Mirage 5*

The Ritz-Carlton, Rancho Mirage 5*

California
De la 534 Euro / 2 nopti / persoana in camera dubla / room only