Vacanță în Rhodos: ce să vizitezi ca să descoperi insula în profunzime?

vacanta in rhodos

Situată între Turcia și insula grecească Creta, Rhodos are câte ceva de oferit pentru fiecare turist. De-a lungul secolelor, insula a văzut de la greci antici, la romani, bizantini, ordinul Cavalerilor Sf. Ioan, otomani și italieni, așa că are o identitate culturală unică.

Rhodos este a patra insulă ca mărime din Grecia, are o cultură variată, dar și cea mai lungă vară dintre toate insulele grecești. Ca peste tot în Grecia, călătoria în Rhodos are un raport calitate-preț incredibil de bun. Nu este de mirare că atât de mulți turiști români aleg această destinație de vacanță.

Dacă decizi să petreci o vacanță în Rhodos, uite ce nu ar trebui să ratezi aici:

  • Explorează orașul vechi! – Această parte a orașului merită să îi dedici măcar o zi din sejurul tău pe insulă. În acest port medieval, te vei simți transportat într-o altă eră doar mergând pe străzi și explorând puțin. Urcă și până în vârful zidurilor unde santinelele păzeau odinioară comorile din Țara Sfântă. Există aici și câteva galerii de artă minunate, restaurante și o mulțime de muzee care te vor ține ocupat câteva zile, dacă ești iubitor de cultură. 
  • Bucură-te de Izvoarele Termale Kallithea! – Recent renovate, Izvoarele Termale Kallithea oferă o alternativă la plaja clasică. Construite în 1928 de italieni, acestea sunt situate la doar 9 km de centrul orașului. Poți lua un taxi pentru a ajunge la complex. Odată ajuns aici, vei putea înota în ape cristaline și răcoroase, în timp ce beneficiezi de efectele lor benefice. Dacă vrei să eviți aglomerația, încearcă să nu mergi duminica. Localnicii merg, de regula, în această zi și petrec cam toată ziua. 
  • Vizitează Lindos! – Dacă vrei să simți că pășești într-o altă lume, în Lindos o să descoperi cum era viața pe insulă acum sute de ani. Plimbă-te pe străzile minuscule și bea un suc de portocale proaspăt stoarse. Poți ajunge în Lindos cu autobuzul în doar 1 oră.
  • Descoperă Palatul Marelui Maestru al Cavalerilor! – Acest palat este unul dintre puținele exemple de arhitectură gotică din Grecia. Construit inițial ca spital și hotel pentru pelerini, acesta a fost transformat în palat odată cu retragerea cruciaților la finalul războaielor sfinte. Vei găsi aici artefacte de peste tot din regiune. Acesta este, de asemenea, locul unde se presupunea că ar fi stat Colosul din Rhodos. Taxa de intrare la palat este de aproximativ 12 euro (2023).
  • Vizitează Acropola din Lindos! – Satul Lindos nu este singurul lucru de văzut în zonă. Acropola are una dintre cele mai spectaculoase vederi asupra insulei. În același timp, ai ocazia să afli și mai mult din istoria acesteia. Acropola din Lindos este deschisă de la 8:30 la 15:10 în fiecare zi, iar biletul costă aproximativ 12 euro.
  • Fă o excursie la Castelul Monolithos! – Situat pe partea de vest a insulei, acest castel a fost construit în 1480 pentru Cavalerii Sf. Ioan. Deși cea mai mare parte a sa este în ruine astăzi, există niște priveliști uimitoare asupra zonei înconjurătoare. Odată ce ai terminat de explorat ruinele castelului, te poți îndrepta către mica capelă dedicată lui Agios.
  • Vizitează muzeul arheologic din Rhodos! – Acest muzeu a fost anterior spitalul Cavalerilor Sfântului Ioan, locul unde pelerinii care se îndreptau spre Ierusalim se puteau odihni, puteau lua o masă și se pregăteau pentru următoarea etapă a călătoriei lor. Construit în 1440, muzeul găzduiește o serie de obiecte interesante din zonele înconjurătoare pe care cruciații le-au cucerit – în special, sculpturi și mozaicuri antice. Muzeul este deschis zilnic de la 8:00 la 20:00, iar taxa de intrare este de 6 euro (2023).

Citește și: Vacanță în Punta Cana: ce activități poți face pe lângă plajă și înot?

Ce plaje să nu ratezi în Rhodos?

plaje in rhodos

Pe lângă siturile istorice, Rhodos este recunoscută și pentru unicitatea plajelor sale. De la nisip la pietriș, fiecare plajă te va atrage aici. Uite trei dintre sugestiile noastre de plaje pe care trebuie să le descoperi în Rhodos:

Plaja Anthony Quinn – Numită după actorul care s-a îndrăgostit de acest loc în timp ce film, este o plajă intimă cu ape limpezi. Deși terenul este puțin accidentat, aceasta oferă o zona perfectă pentru cei care doresc să se bronzeze în vacanță.

Plaja Tsampika – Tsampika are suficient nisip fin pentru toată lumea. Apa este puțin adâncă și există o varietate de taverne, băuturi răcoritoare și umbrele. Aceasta este plaja perfectă pentru familii și există mult spațiu de joacă.

Plaja Sf. Paul – Dacă ești în apropiere de Lindos, plaja St. Paul oferă vederi uimitoare ale Acropolei, dar și un bar și restaurant excelente. Dacă vrei să vizitezi obiectivele turistice sau să savurezi cina la sfârșitul unei zile lungi pe plajă, aici este locul potrivit.

Citește și: Parcuri de distracție pentru vacanțe perfecte în familie

Agenții noștri au pregătit ofertele generale pentru o vacanță perfectă în Rhodos, descoperă-le pe https://www.perfect-tour.ro/destinatii/europa/grecia/rhodos/ și alege varianta preferată! Pentru oferta personalizată, scrie-ne pe [email protected]!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus