Maldive: Comoara din Oceanul Indian care-ți răsfață toate simțurile

vacanta in maldive perfect tour

Maldive, arhipelagul celor 1192 insule de corali grupate într-un dublu lanț de 26 de atoli, este un paradis de coastă, o destinație de carte poștală. Azi simbol al agrementului, naturii și luxului, Maldive este totuși considerată o republică rurală. Cu excepția celor care locuiesc în Male (în jur de 140.000 persoane), locuitorii din Maldive trăiesc în sate pe insule mici în atoli împrăștiați.

Scurtă istorie a insulelor Maldive

Istoria arhipelagului este lungă, acesta fiind locuit încă din secolul al-V-lea î.H. de popoare budiste, cel mai probabil din Sri Lanka și sudul Indiei. Portughezii s-au stabilit cu forța în Male în 1558, dar au fost expulzați 15 ani mai târziu, în 1573. În secolul al XVII-lea, insulele s-au aflat sub protecția conducătorilor olandezi din Ceylon (Sri Lanka). Cu toate acestea, forma lor de guvernare era indirectă, olandezii neimplicându-se în treburile sultanului.

După ce britanicii au luat posesia Ceylonului în 1796, insulele au devenit protectorat britanic, statut oficializat în 1887. În 1932 a fost proclamată prima constituție democratică în Maldive, dar țara a rămas sub protectorar britanic. În 1965, Insulele Maldive au obținut independența politică deplină față de britanici, iar în 1968 a fost inaugurată o nouă republică, iar sultanatul a fost desființat. Ultimele trupe britanice au plecat pe 29 martie 1976, dată ulterior sărbătorită în Maldive drept Ziua Independenței.

În ce privește istoria arhitecturală și culturală, perioada budistă de 1400 de ani a jucat un rol semnificativ. Limba, scripturile timpurii, instituțiile de conducere, obiceiurile și manierele, toate acestea au fost fondate în centrele budiste. De asemenea, orientarea după cele patru puncte cardinale, cu poartă principală orientată spre est, dar și forma de mandală, ambele de inspirație budistă, pot fi ușor observate la construcții.

Moschee Maldive

Marea Moschee din Male

În ultimele decenii, hotelurile din stațiuni au adoptat o arhitectură diferită, menită să ofere experiențe inedite turiștilor. Formele și materialele naturale pe care le vedem azi la resorturile înconjurate de bogății naturale sunt menite să creeze senzația de plutire în mare, transformând insula într-un paradis costier. Această arhitectură este unul dintre motivele pentru care tot mai mulți turiști aleg să petreacă o vacanță în Maldive.

Cu ce altceva cucerește Maldive inimile călătorilor? Citește articolul până la final și te vei convinge că este o destinație de pus pe lista ta de vacanțe perfecte!

Motive incontestabile pentru o vacanță în Maldive

Descoperi natură virgină care-ți taie respirația

Maldive este o destinație cu o carismă incomparabilă. Aici, viața marină extinsă, lagunele de smarald, vegetația luxuriantă sunt o adevărată expoziție de culori. Arhipelagul adăpostește cele mai frumoase plaje din lume și este aproape imposibil să nu te îndrăgostești de ele. Apele albastre care sărută nisipul alb te fac să visezi la nesfârșit, iar apusurile magice completează amalgamul de emoții.

Experimentezi luxul în toate modurile posibile

În Maldive, ești întâmpinat cu ospitalitate de un majordom personal și condus în vile luxoase cu vedere la mare ori proiectate pe apă. Aici te bucuri de spa privat, piscine „infinite„, mâncăruri cu stele Michelin, perne multe și pufoase și numeroase alte experiențe la care nici nu te aștepți. Insulele sunt o sărbătoare pentru toate simțurile tale!

Descoperi viața marină, o cutie de comori pentru călători

Vasta viață marină a insulelor Maldive merită cu certitudine recunoaștere. Aici găsești cele mai interesante experiențe și poți alege exact ce ți se potrivește. Poți face caiac în jurul broaștelor țestoase de mare, poți naviga în jurul delfinilor, poți face scufundări ori snorkeling în jurul coralilor vechi. Așadar, Maldive îți oferă șansa să explorezi vastitatea mării și să-i trăiești magia într-o experiență pentru toată viața.

viata marina maldive perfect tour

Te deconectezi total de agitație

Vacanțele sunt pentru deconectare de la problemele și provocările cotidiene. O vacanță în Maldive este alegerea ideală, dacă vrei să simți liniștea și să te conectezi cu puritatea naturii. Insulele te îndeamnă la o viață simplă și-ți accentuează senzația de calm. Mersul desculț (barefoot), un concept pe care insula te îndeamnă să-l adopți, te pune și mai mult în contact cu mediul înconjurător. Facilitățile spa din toate hotelurile și resort-urile îți oferă și mai multă plăcere, te îndepărtează de vechea viață și te reconectează la sinele tău.

Citește și: Vacanță de iarnă în Laponia: Experiențe magice acasă la Moș Crăciun

Te răsfeți cu preparate culinare locale

Experiența culinară locală este o necesitate și adaugă farmec întregii vacanțe. Așadar, nu trebuie să ratezi delicioasele fructe de mare pe care toate unitățile de cazare de pe insulă ți le oferă. De exemplu, Garudhiya este o supă de pește însoțită de lime, chili, orez, frunze de curry, ceapă și o nucă de cocos care-ți va oferi o perspectivă nouă asupra bucătăriei. Tonul Mashumi Roshi și Chapati sunt preparate care merită de asemenea încercate. Dacă vrei să testezi mâncarea stradală, Mas Kashi, pește uscat cu mango și nucă de cocos, este o alegere potrivită.

mancare locala maldive perfect tour

Admiri marea de stele din Oceanul Indian

Spectacolul naturii surprinde mereu, iar în Maldive acesta este unul extraordinar. Dacă planifici o vacanță în Maldive, asigură-te că pui pe listă și o vizită pe insula Vaadhoo din atolul Raa. Aici, astrele cerești sunt invidioase pe marea de stele din Oceanul Indian. Dinoflagelatele emit toxine luminiscente odată cu mișcarea valurilor. Acest mecanism de apărare (creat pentru a ține departe peștii) creează un covor luminescent care-ți va uimi privirea.   

Descoperi moștenirile arhitecturale

Marea Moschee de Vineri domină orizontul orașului Male cu domul său auriu strălucitor. Aici poți admira caligrafia arabă, sculpturi în lemn, candelabre ornamentate și cea mai mare bibliotecă. Pe lângă aceasta, Moscheea de Vineri Meedhoo, Moscheea de Vineri Ihavandhoo, Moscheea Male Eid, Moscheea veche Isdhoo și Moscheea Fenfushi de Vineri sunt destinații spectaculoase, care te vor surprinde cu sculpturile în pietre de corali.

Te-am convins că trebuie să vizitezi Maldive? Descoperă AICI ofertele pentru o vacanță de vis în Maldive și bucură-te de paradisul insular din Oceanul Indian!

Agenții noștri îți oferă asistență turistică pe [email protected], dar și la 031.9596. Nu ezita să beneficiezi de întreaga lor experiență în crearea de vacanțe perfecte peste tot în lume!

 

Foto: Freepik.com

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus