Vacanță de iarnă în Laponia: Experiențe magice acasă la Moș Crăciun

Primul lucru care ne vine în minte când ne gândim la o vacanță în Laponia este, fără îndoială, Moș Crăciun. Cu toate acestea, există o mulțime de alte activități interesante pe care le poți descoperi pe-acest tărâm cu natură neatinsă, ierni lungi și lumini verzi care dansează pe cer.

Laponia este unul dintre cele mai interesante și fascinante locuri din Europa, iar propunerile noastre vor transforma vacanța aici într-o experiență pe care nu o vei uita niciodată. Citește articolul până la final și alege-ți activitățile preferate!

Experiențe magice de care să te bucuri acasă la Moș Crăciun

Safari cu Husky

Una dintre cele mai populare activități în Laponia este safari-ul cu husky. Să stai într-o sanie trasă de prieteni îmblăniți și entuziaști este ceva magic. Această plimbare distractivă și relaxantă este potrivită atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Pentru că huskies sunt extrem de prietenoși, te poți juca cu ei și le poți oferi din dragostea ta. Nu uita să faci poze cu acești câini drăguți, pe care să le împărtășești cu cei dragi!

Husky Safari in Laponia

Safari cu reni

Ca să simți mai bine magia sărbătorilor de iarnă, un safari cu reni este o experiență de neratat dacă ajungi în Laponia. Sania trasă de ajutoarele lui Moș Crăciun te va conduce spre locuri cu priveliști impresionante.

Renii sunt animale destul de timide, așa că nu încerca să te apropii prea mult de ele! Ghidul tău îți va povesti totul despre tradiția de creștere a acestor animale incredibile. Experiența poate fi rezervată atât în Rovaniemi, cât și în Levi, cele mai populare destinații de vacanță ale Laponiei.

Saună finlandeză

Sauna finlandeză are o istorie lungă. Se crede că aceasta datează din anul 7000 î.Hr. În prezent, sunt aproximativ 2 milioane de saune în Finlanda. Iar ca să înțelegi mai bine cifra, îți spunem și că țara are o populație de 5,5 milioane de locuitori.

Dacă te simți suficient de curajos, poți încerca o saună cu aburi, urmată de o săritură direct în apă rece sau în zăpadă. Schimbarea bruscă de temperatură are efecte benefice asupra sănătății fizice și mentale: organismul elimină toxinele, celulele moarte de la suprafața pielii sunt îndepărtate, respirația se îmbunătățește, sistemul imunitar se întărește și se instalează o stare profundă de relaxare.

Aventură cu snowmobilul

O experiență distractivă și plină de adrenalină este plimbarea cu snowmobilul prin pădurea deasă, acoperită de zăpadă. Deși este ușor de controlat, e necesar să ai permis pentru a conduce unul dintre aceste utilaje. În Levi, poți opta pentru o aventură de două ore cu snowmobilul, iar în Rovaniemi aceasta poate ajunge până la jumatate de zi.

Vizită la casa lui Moș Crăciun

Ai visat vreodată să-l întâlnești pe Moș Crăciun? Ei bine, o vacanță în Laponia îți oferă șansa de a vizita adevărata casă a Moșului, respectiv Kakslauttanen Arctic. Acest resort este situat la aproximativ 2-3 ore de mers cu mașina de Rovaniemi sau Levi.

În plus, poți petrece o zi întreagă în Santa Village din Rovaniemi și să retrăiești bucuria copilăriei. Dacă mergi în Laponia cu cei mici, fii sigur că va fi o zi magică pentru ei. Oficiul Poștal al lui Moș Crăciun, magazinele de suveniruri și sculpturile impresionante din gheață sunt câteva dintre atracțiile satului.

Acasa la Mos Craciun

Cascadele înghețate și Canionul Korouoma

În timpul iernii, cascadele se transformă în sculpturi naturale de gheață. Le poți admira într-o excursie uluitoare prin canionul lung de 30 km, situat în apropiere de Rovaniemi. Daca escalada pe gheață nu este printre pasiunile tale, doar admiră cele 14 cascade și fă câteva fotografii. Întregul peisaj al Canionului Korouma este fascinant.

Arome culinare cu iz nordic

În Laponia, sursa principală de proteine o reprezintă carnea de ren. Multe dintre preparatele lor conțin această carne, așa că dacă vrei să încerci ceva local, tocana de ren poate fi pe placul tău. Iar după o zi plină de aventuri, este timpul să te relaxezi cu un pahar de Glögi. Această băutură este un răsfăț tradițional de iarnă și se pregătește din condimente amestecate cu vin sau suc de fructe.

Magia Aurorei Boreale

Laponia este una dintre cele bune destinații pentru a admira aurora boreală. Cu toate acestea, nu trebuie să o iei ca pe o certitudine, norii și furtunile solare pot fi imprevizibile. Gândește-te la ea ca la un bonus al vacanței tale, iar între timp bucură-te de activitățile incredibile pe care le poți face aici.

Pe lângă acestea, în Laponia poți pluti pe un lac înghețat, poți vizita muzeul de științe din Rovaniemi, poți merge într-o aventură cu rachetele de zăpadă ori poți pescui pe gheață.

Dacă ți-au trezit interesul toate aceste activități, agenții noștri îți stau la dispoziție pe [email protected] pentru a-ți crea vacanța perfectă în Laponia. Ia cu tine haine călduroase, vei avea nevoie de ele! 😊

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus