Destinații sigure din Africa, pe care le poți vizita în 2024

vacanta africa

Pentru mulți, Africa este tărâmul peisajelor naturale virgine, al ecosistemelor și culturilor neatinse ce așteaptă să fie explorate. Din păcate, din cauza nivelurilor ridicate de sărăcie și a ratelor criminalității din unele țări ale continentului, Africa și-a câștigat reputația de loc periculos pentru turiști.

Dar ceea ce trebuie să știi, mai presus de regiunile problematice, sunt țările africane care se situează printre cele mai sigure locuri de vizitat din lume.

Astfel, luând în considerare indicele de pace global, ratele locale ale criminalității și experiențele turiștilor și agenților Perfect-Tour, am creat o listă cu unele dintre cele mai sigure destinații africane în care îți poți planifica o aventură sigură și plăcută.

Destinații sigure din Africa pe care le poți vizita în 2024

Mauritius

Mauritius este un paradis idilic, cu o atmosferă relaxantă și lipsită de griji. Aici te poți bucura de plaje cu nisip alb, peisaje naturale spectaculoase și ecosisteme acvatice care te vor cuceri.

De exemplu:

 • Plajele sale spectaculoase, cum ar fi Trou aux Biches și Belle Mare, sunt înconjurate de ape turcoaz, ideale pentru scufundări.
 • Culmile muntoase ale Dealurilor Negre oferă o priveliște panoramică uimitoare, care ți se va întipări în memorie.
 • Parcul Național Black River Gorges oferă oportunități de trekking în mijlocul naturii virgine.

Mauritius oferă, de asemenea, o experiență culinară diversă, de la mâncăruri de stradă la preparate sofisticate în restaurantele de top.

Insula promite un cadru sigur și securizat, având un indice global de pace de 1,55. Mauritius este cea mai sigură țară din Africa și este a 23-a cea mai sigură țară din lume.

Este, totuși, recomandat să vizitezi Mauritius din mai până în noiembrie, în afara sezului cicloanelor și când vremea este plăcută.

Accesează ofertele pentru o vacanță în Mauritius: https://www.perfect-tour.ro/destinatii/africa/mauritius/!

Madagascar

Madagascar este situat lângă coasta de est a continentului și este a șasea cea mai sigură țară din Africa, cu un indice global al păcii de 1,85. Deși a cunoscut o ușoară creștere a infracționalității în ultimii ani, ca urmare a instabilității politice, aceste acte afectează rar turiștii străini.

Madagascar e un tărâm cu numeroase bogății biologice și specii încă nedescoperite. În rezervația Berenty poți observa diferitele specii de lemuri, pe plajele insulei te poți relaxa,  în Nosy Be poți practica sporturi acvatice, iar în Parcul Ivoloina  poți admira viața sălbatică.

Mai mult, Parcul Naţional de la Muntele de Chihlimbar te îmbie cu pădurile sale luxuriante, lacurile vulcanice și cascadele impunătoare. Recomandăm o excursie la Ambohimanga pentru a descoperi istoria şi cultura locală, dar şi la Ranomafana, un obiectiv protejat UNESCO, pentru a descoperi o altă dimensiune a faunei insulare.

Accesează ofertele pentru o vacanță în Madagascar: https://www.perfect-tour.ro/destinatii/africa/madagascar/!

Namibia

Namibia este cunoscută pentru localnicii calzi și primitori, iar asta o face una dintre cele mai bune destinații pentru călătoriile solo.

Între obiectivele pe care le poți vizita se numără:

 • Deșertul Namib, cu celebrele dune de nisip de la Sossusvlei, reprezintă un spectacol al culorilor și formelor unice.
 • Parcul Național Etosha, un paradis pentru observarea faunei, găzduiește elefanți, lei, rinoceri și multe alte specii
 • Podișul Fish River oferă un peisaj lunar, iar Cheile Fish River sunt un loc de aventură pentru trekking.
 • Orașul german colonial Swakopmund oferă arhitectură pitorească și activități pline de adrenalină.

Toate acestea fac Namibia cu adevărat specială. Ea întruchipează echilibrul între aventură și liniște, oferind experiențe unice în mijlocul naturii sălbatice și a culturii autentice.

vacanta in namibia

vacanta in namibia

Accesează ofertele pentru o vacanță în Namibia pe https://www.perfect-tour.ro/destinatii/africa/namibia/!

Tanzania

Casă pentru muntele Kilimajaro și Parcul Serengeti, Tanzania a devenit o destinație turistică populară pentru safari și drumeții montane. Dar Tanzania nu este doar atât. Insula Zanzibar oferă plaje idilice, cultură fascinantă și arhitectură istorică, fiind între destinațiile exitice preferate și de turiștii români.

Alte obiective care te vor impresiona într-o vacanță în Tanzania se numără:

 • Parcul Național Ngorongoro, un crater vulcanic imens, adăpostește o diversitate remarcabilă de specii.
 • Comunitățile tribale precum Maasai, care contribuie la diversitatea culturală a țării.
 • Parcul Național Tarangire impresionează cu elefanți, baobabi și o varietate de păsări.
 • Tanzania oferă și posibilități de safari la Arusha și oportunități de scufundări la Mafia Island.

Africa de Sud

Africa de Sud reprezintă o destinație fascinantă și diversă. Uite câteva activități care-ți vor fi pe plac:

 • Bucură-te de peisaje spectaculoase în Parcul Național Kruger. Aici poți merge în safari pentru a observa cele „Big Five” și alte specii sălbatice.
 • Explorează regiunea vinicolă din Stellenbosch pentru degustări excepționale.
 • Fă o călătorie la Capul Bunei Speranțe și bucură-te de priveliști uimitoare asupra îngemănării dintre Oceanul Atlantic și Indian.
 • Urmează traseul istoric al lui Nelson Mandela sau vizitează insula Robben pentru a înțelege mai bine lupta împotriva apartheidului.

Africa de Sud este o destinație sigură și prietenoasă pentru turism, oferind aventură, relaxare și oportunități de explorare culturală într-un cadru variat și captivant.

Accesează ofertele pentru o vacanță în Africa de Sud pe: https://www.perfect-tour.ro/destinatii/africa/africa-de-sud/!

Zambia

Zambia este a noua cea mai sigură țară a Africii, astfel că promite un cadru general sigur și securizat pentru a explora numeroasele sale atracții naturale, precum Cascada Victoria, Parcul Național Kafue și Parcul Național Zambezi inferior. Zambia oferă o experiență mai puțin aglomerată și mai autentică în comparație cu alte destinații turistice din Africa. Aici, poți să te bucuri de peisaje neatinse și de o apropiere mai personală cu natura.

Cele mai bune luni să admiri viața sălbatică sunt între mai și octombrie. În ce privește Cascada Victoria, de preferat să mergi între iunie și septembrie, când este mai puțină apă și vizibilitatea mai bună.

vacanta in zambia

vacanta in zambia

Zonele mai problematice, pe care ar trebui să le eviți sunt: zonele de graniță cu Angola, Republica Democrată Congo și Mozambic.

Seychelles

Seychelles, un grup de insule din Oceanul Indian, este de multă vreme o destinație sigură pentru turism și este una dintre cele mai sigure națiuni din Africa. Insulele sunt accesibile pe tot parcursul anului. Dacă ești pasionat de diving și snorkeling, este de preferat să mergi între martie și mai sau septembrie și noiembrie.

Cu peisaje de vis, biodiversitate remarcabilă și o atmosferă relaxată, Seychelles este o alegere perfectă pentru cei care caută o escapadă exotică și autentică în mijlocul naturii înverzite și a plajelor paradisiace.

Arhipelagul este locul de casă pentru specii rare, inclusiv broasca țestoasă gigantă, care poate fi admirată în rezervații precum Vallée de Mai. Avifauna și flora sunt, de asemenea, remarcabile.

Accesează ofertele pentru o vacanță în Seychelles pe: https://www.perfect-tour.ro/destinatii/africa/seychelles-3/!

Sperăm că te-am inspirat pentru următoarea ta vacanță, iar dacă vrei o ofertă personalizată, scrie-ne pe [email protected]!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus