Ce activități am avut în croazieră pe Costa Diadema?

În a doua jumătate a lunii mai 2024, ne-am îmbarcat curioși pe nava de croazieră Costa Diadema, o navă din portofoliul italienilor de la Costa Cruises. Itinerariul ne-a purtat prin Copenhaga, Geiranger, Alesung, Stavanger și Kiel vreme de 7 nopți și zile. Dar în acest articol o să-ți povestim despre ce e de făcut pe o navă de croazieră și ce am facut noi mai exact pe Costa Diadema. 

Costa Diadema are 14 punți, dar câteva dintre ele sunt spectaculoase prin activitățile numeroase pe care le oferă turiștilor. 

Prima zi pe Costa Diadema – ne-am îmbarcat din Kiel la ora 12:00 

Pe puntea 10, la amiază (ora 16:15) echipajul Costa ne-a invitat la o sesiune de fitness, ca să ne dezmorțim și să intrăm în atmosfera vibrantă. Seara am pornit în descoperirea navei și am fost plăcut surprinși să descoperim show-uri în aproape fiecare lounge prin care am trecut. La Orlov Grand Bar, pe puntea 4, Trio Euphoria a susținut un concert live cu muzică italiană, în timp ce Rafa’s Band a susținut un concert pop rock în Heineken Star Club & Bistro, pe puntea 5. 

Noi ne-am oprit pe puntea 3, la Teatrul Emerald, pentru a asista la The Marta Llenas Show, un concert live de muzică internațională.

A doua zi pe Costa Diadema – am acostat în Copenhaga

Ne-am început dimineața cu micul dejun pe puntea 10 și o cafea savurată pe puntea din spate a navei. Între 10:00 și 16:00 am vizitat Copenhaga, iar când am revenit pe navă ne-am încarcat bateriile cu o cină savuroasă în restaurantul care ne-a fost alocat: Adularia Restaurant. Am ales să luam cina a la carte în fiecare zi, dar turiștii putea rămâne și în zona de bufet. 

După cină, ne-am mai plimbat pe pontoanele descoperite ale navei să admirăm apusul și marea linistită. Ne-am oprit la Piano Bar pe puntea 5 unde a avut loc un concert la pian cu piese internaționale. Seara ne-am îndreptat pașii tot spre Teatrul Emerald, unde a avut loc The Voice of The Sea, după celebrul show de televiziune. 

Spre miezul nopții, puntea 10 a fost animată de muzică disco, iar turiștii s-au dezlanțuit pe ritmurile selectate de DJ. 

A treia zi pe Costa Diadema – o zi întreagă pe mare

Am petrecut a treia zi în întregime pe mare, pentru a parcurge distanța dintre Copenhaga și Geiranger. Am avut timp din belșug să stăm pe ponton, să admirăm marea liniștită, să bem ceva la restaurant, să asistăm la mai multe spectacole pe navă.

Dimineața la 11:00, după micul dejun, pe puntea 10 am avut parte de o sesiune de Cha Cha Cha. La 15:00, o altă sesiune de dans a avut loc la Orlov Grand Bar, de data aceasta de Bolero. Ne-am decis în această zi să mergem și la sala de fitness, căci bunătățile sunt cam peste tot pe navă și pofticioșii se pot abține cu greu. 

După cina la Adularia Restaurant, unde ospătarii ne-au pregătit un show de dans pe muzică indiană, am participat la Easy Listening Live Music cu Igor la Eliodoro Atrium pe puntea 3. 

A fost o zi extrem de plină, peste tot au fost evenimente, dar am încercat să nu alergăm de colo-colo, pentru că ar fi fost obositor. Show-uri de dans, turneu de darts, fitness, degustare de vin, degustare de bunătăți nemțești și multe altele au avut loc în această zi pe mare. 

A patra zi pe Costa Diadema – am acostat în Geiranger

La 11:00 am acostat în Geiranger, așa că am avut destul timp să ne luăm micul dejun și să admirăm fiordurile de pe navă. Un peisaj superb, de care nu ne-am mai fi dezlipit. Am așteptat cu nerabdare să acorstăm și să pornim în descoperirea acestui sat mic, reprezentativ pentru fiordurile norvegiene. 

Am revenit pe navă abia după amiază, în preajma cinei. Am luat cina, am asistat la seara spaniolă de la Eliodoro Bar și, mai apoi, am mers (ca de obicei) la Teatrul Emerald. În această zi, am fost întâmpinați cu show-ul Sapori d’Italia, cu dans și muzică. 

Soarele de la miezul nopții este absolut fabulos. Să fii pe mare, să fie 1 dimineața și totuși afară să fie lumină..este un sentiment și un peisaj minunate. 

A cincea zi pe Costa Diadema – am acostat în Alesund

Am acostat dis de dimineata în Alesund, dar ne-am luat răgaz pentru mic dejun. Trebuie să-ți spunem că, pe Costa Diadema, micul dejun este extrem de bogat. Ai la dispoziție de la mâncare gătită (omleta, ouă fierte, cârnăciori, etc.), legume, fructe (preponderent pepene roșu și galben, ananas, mere, banane, piersici si nectarine, toate extrem de gustoase), iaurturi, cereale, prăjiturele și patiserie. În general, preparatele de la bufet sunt inspirate din bucătăriile predominante alte turiștilor de pe vas (italieni, spanioli, germani, francezi și englezi). 

Am petrecut mare parte din zi în Alesund, pe care l-am străbătut dintr-un capăt în altul, iar spre amiază am revenit pe vas. Am participat la show-ul cu muzică live Gisele&Daniel de la Teatrul Emerald, iar seara am luat parte la White Disco de pe puntea 10. 

Cei care au stat pe vas (sunt și turiști care nu coboară să viziteze orașele) au avut o mulțime de activități pentru a-și umple ziua: live music cu Igor la Eliodoro Bar, Iternationsl Hits la Piano Bar, seminar despre puterea algelor la Spa Solemio, group dancing pe puntea 10, lecție de dans, etc..

Seara târziu am admirat soarele Norvegiei și ne-am plimbat pe puntea în aer liber. 

Ziua a sasea – am acostat în Stavanger

Am luat micul dejun și am acostat în Stavanger, un oraș cu un centru vechi absolut superb.

Cât am stat pe navă (preponderent seara) am participat la un show de acrobație la Teatrul Emerald, am mai mers o dată la sală și ne-am relaxat pe puntea în aer liber. Știam că ne așteaptă o nouă zi pe mare, așa că ne-am păstrat energia pentru activitățile de a doua zi. 

Ziua a saptea – o zi întreagă pe mare

În această zi, am avut din nou timp să explorăm nava. Gelateria Amarillo ne-a îmbiat cu înghețată aromată, de la Pizzeria Pummid’Oro a venit un miros apetisant de pizza, galeria comercială a pregătit oferte tentante, iar în lounge-uri și restaurante muzica și dansul au domnit. 

Am participat un concert live de muzică la Teodora Lounge în compania unui cocktail, ne-am înscris la turneul de darts de pe puntea 10 (nu am câștigat, dar se pune că am participat:)), am participat la o clasă de aerobic (după ce am fost și la sală, căci prea multe bunătăți sunt pe navă și pofticioșii rezistă cu greu) i-am admirat pe oameni dansând la Eliodoro Bar și am participat la Teatrul Emerald la un show „Feel the Beat„ cu muzică și dans. 

Așa cum poți observa, pe Costa Diadema fiecare moment vine cu oportunități interesante de petrecere a timpului. Fie că vorbim de relaxare la piscină, plimbări pe punțile superioare, concerte, dans, jocuri, toate sunt disponibile gratuit pe navă și sunt anunțate în programul zilnic pe care îl primești în poșta de lângă cabină, dar și în aplicația Costa, pe care trebuie să o instalezi. Tot în aplicație poți urmări ce cheltuieli ai avut pe parcursul unei zile. (în fiecare zi se actualizează service charge-ul – 11 euro/persoană/zi și imediat ce ai scanat cardul Costa la un bar, contravaloarea va apărea în aplicație). 

Intră pe https://www.instagram.com/stories/highlights/18039592375807712/ să vezi imagini și clipuri realizate de noi de pe Costa Diadema! 

Citește și: Croaziere fantastice de-a lungul coastelor europene

 

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus