Atracții unice și rare care pot fi întâlnite doar în România

În timp ce peisajele naturale frumoase sunt cu adevărat uimitoare iar diversitatea de activități și locuri de vizitat este impresionantă pentru majoritatea turiștilor, puțini dintre noi știm despre adevăratele „comori ascunse” pe care România le are de oferit. Așadar, atunci când călătoriile nu vor fi doar virtuale, asigurați-vă că nu veți rata următoarele obiective turistice.

Peșteri ciudate

Speleologia nu trebuie să fie neapărat una din pasiunile tale, să te intereseze peșterile din România care adăpostesc adevărate comori istorice sau naturale. În Peștera Coliboaia din județul Bihor, există desene care s-au dovedit a fi cele mai vechi din Europa Centrală, care datează de aproape 35.000 de ani. Desenele reprezintă animale din acele vremuri, bizoni, rinoceri, capete de urs și au fost păstrate aproape intacte din cauza condițiilor bune de umiditate din zona peșterii în care au fost găsite.

În apropiere de Anina, în județul Caraș Severin, există o peșteră cunoscută în întreaga lume de aproape 10 ani. Peștera cu Oase este locul unde au fost găsite cele mai vechi rămășițe ale omului modern din Europa. Fosilele, provenite de la trei indivizi, erau datate acum 35.000 de ani

Cu toate acestea, având în vedere că accesul este limitat la astfel de situri importante, vă puteți bucura de explorarea peșterilor în alte zone. De exemplu, Peștera Liliecilor adăpostește diferite specii de lilieci. Peștera se găsește în satul Peștera, lângă Brașov.

Pădurea Hoia – Baciu
Dacă vă aflați în locuri misterioase cu activități paranormale, probabil vă sunteți în această ciudată pădure a Transilvaniei. Dacă nu, și ai chef de ceva adrenalina, ar fi bine să îți faci timp să vizitezi această pădure neobișnuită. Dar ce anume o face atât de specială?
Situată la aproximativ 5 kilometri de orașul Cluj, pădurea a devenit faimoasă în 1968, când cineva a publicat o fotografie cu un posibil OZN care a ajuns în zonă. Există, de asemenea, un câmp magnetic de 300 de metri, unde mușchiul de pe copaci nu arată nordul, în mod normal, iar ciupercile, care sunt comune acestei păduri, nu cresc niciodată. Pădurea a fost numită după un păstor care, după cum spune legenda, și-a pierdut toate cele 200 de oi din pădure.

Există și povești despre niște broaște roșii foarte mari care au fost văzute în această pădure. Au fost semnalate și câteva cazuri ciudate, în care a plouat, dar numai pe suprafața de 300 de metri. Și există și o legendă despre așa-numiții „îngeri păzitori” care apar, dar care pot fi văzuți doar în fotografii. Înfiorător, nu-i așa?

Cea mai înaltă biserică de lemn din lume

Maramureșul este o regiune cunoscută mai ales pentru două lucruri: Cimitirul Vesel din Sapanta și abundența bisericilor din lemn din această zonă. Bisericile din lemn au sculpturi foarte interesante, semn al abilității meșterilor locali care încă mai practică această meșteșug până în zilele noastre.

Cu toate acestea, una dintre cele mai interesante biserici este Mănăstirea Peri, care poate fi găsită în Sapanta. Este cea mai înaltă biserică de lemn din lume și a doua cea mai înaltă structură de lemn din Europa. Are o cruce de 7 metri înălțime, care cântărește 455 de kilograme, așezată în vârful bisericii care este înaltă de 78 de metri.

Cele mai mari păduri virgine din Europa

Munții Carpați Români găzduiesc cele mai mari păduri virgine din Europa, unde trăiesc peste 400 de specii unice de mamifere, inclusiv Capra Neagră. În plus, 60% din populația de urs brun european trăiește în Munții Carpați din România. Așadar, un tur de drumeție în Carpați este întotdeauna o aventură și s-ar putea să aveți ocazia să fotografiați urși în habitatul lor natural.

Cea mai mare orgă cu tuburi din Europa de Est

Concertele la orgă cu tuburi nu sunt la fel de frecvente și nici atât de apreciate pe cât au fost, dar dacă doriți să auziți sunetul autentic de orgă cu tuburi, în toată gloria să, Biserica Neagră din Brașov este locul ideal. Nu numai că această biserică este cea mai mare biserică în stil gotic din această parte a Europei, dar are și două obiecte valoroase – cea mai mare orgă cu tuburi din Europa de Est, formată din 4.000 de tuburi și cel mai mare clopot de biserică din România, având o greutate de 6,5 tone.

Cea mai mare sculptură în rocă din Europa

Aceasta este o atracție destul de recentă, dar este greu să ratăm sculptura în rocă uriașă a lui Decebal, ultimul conducător dac. Statuia lui Decebal este situată între Eselnița și Dubova, la aproape 20 de kilometri de orașul Orșova, la granița cu Serbia. Locația este specială, deoarece se află într-un peisaj natural spectaculos, unde Munții Carpați se întâlnesc cu Dunărea. Sculptată în țărmurile stâncoase ale Dunării, statuia este cea mai înaltă sculptură de piatră din Europa.

La 55 de metri înălțime și 25 de metri lățime, statuia lui Decebal concurează cu Statuia Libertății din SUA, fiind cu doar șase metri mai scurtă decât cea din urmă. Aici, în locul în care minunata operă de artă îl înfățișează pe Decebal, Dunărea atinge cea mai mare adâncime – 120 de metri.

A doua cea mai mare clădire administrativă din lume
Turiștii care vizitează Bucureștiul nu pot rata ocazia de a face un tur al Palatului Parlamentului, a doua cea mai mare clădire administrativă din lume, după Pentagon. Clădirea are o suprafață de 330 000 000 mp și era „bijuteria coroanei” (dacă ar fi avut o coroană) a fostului dictator Nicolae Ceaușescu.

De asemenea, se numește Casa Poporului, deoarece a fost literalmente construit de oameni (și nu pentru oameni). Unele surse spun că aproximativ 20.000 de lucrători au lucrat la această construcție, în trei ture și au fost implicați nu mai puțin de 700 de specialiști în arhitectură și design.

Cel mai mare muzeu etnografic în aer liber din Europa
Muzeul ASTRA din Sibiu este al doilea cel mai mare muzeu etnografic în aer liber din lume și cel mai mare din Europa. Are peste 300 de case și clădiri tradiționale, inclusiv mori de apă și mori de vânt, prese de fructe și ulei, furci hidraulice și multe altele.

Oricine vizitează Muzeul ASTRA poate vedea peste 400 de arhitecturi populare și monumente populare, cu un traseu tematic dedicat minorităților etnice, cu o călătorie senzorială care permite cunoașterea civilizației tradiționale prin experiențe diverse și numeroase evenimente culturale și de divertisment organizate pe tot parcursul anului.

Singurul muzeu al aurului din Europa

În România există singurul muzeu dedicat aurului în Europa. Muzeul aurului se află în Brad, județul Hunedora și găzduiește aproape 2.000 de exponate de aur din toată lumea. De asemenea, România este recunoscută la nivel european drept țara cu cele mai multe resurse de aur.

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus