Zanzibar: melanjul perfect între natură, istorie și bucurie

vacanta zanzibar

În largul coastei Tanzaniei, în Oceanul Indian, se găsește o bijuterie de insulă, destinația prin excelență pentru experiențe memorabile de vacanță: Zanzibar. Natura, istoria sa unică și amalgamul de popoare care au lăsat o amprentă de neșters la nivel arhitectural și cultural îi dau un farmec aparte și trezesc curiozitatea tot mai multor pasionați de călătorii.

Când spunem Zanzibar, ne gândim negreșit la plajele virgine cu nisipuri albe și curate, albastrul turcoaz al Oceanului Indian, vegetația tropicală luxuriantă, viața marină captivantă și nu numai. Descoperă mai jos câteva motive pentru care merită să pui pe lista destinațiilor de vizitat și Zanzibar.

Vizitează Zanzibar cu Perfect-Tour și descoperă tărâmul splendorii și al liniștii! Contactează agenții noștri pe [email protected] sau la 031.9596 pentru o vacanță în Zanzibar!

Natura fermecătoare din Zanzibar îți va bucura simțurile

Să te relaxezi într-un pat de sisal sau într-un hamac prins între doi palmieri și să ai în fața ta albastrul turcoaz al Oceanului Indian este inimaginabil de relaxant și împlinitor. Soarele tropical îți va surâde printre frunze, iar briza cu arome de condimente și nucă de cocos te va îmbrățisa pe tot parcursul sejurului tău. În timp ce te bucuri de siesta languroasă, sunetele valurilor blânde și foșnetul copacilor vor crea o armonie și-ți vor bucura auzul.

Experiențele istorice și culturale te vor ademeni la tot pasul

Orașul vechi, denumit Stone Town, a fost declarat Patrimoniu Mondial de către UNESCO și atrage prin atmosfera sa plină de energie.  Această metropolă antică a păstrat urmele celor mai multe evenimente istorice care au avut loc pe insulă. Bisericile anglicane și catolice amintesc de apariția colonială pe insulă, în timp ce moscheile, palatele, vechiul fort și tunurile vorbesc despre prezența statală a sultanului de altădată.

Ușile sculptate și ferestrele cu zăbrele reflectă esența swahili a insulei, în timp ce mirodeniile proaspete care se vând la tarabe vorbesc despre semnificația străveche a insulei pe ruta mirodeniilor. Nu în ultimul rând, vei adora să te plimbi pe aleile înguste și să descoperi grădinile Forodhani, așa că rezervă-ți timp și pentru un tur al centrului vechi!

Rezervația forestieră Jozani îți va dezvălui viața primatelor

Situată în inima Zanzibarului, Rezervația forestiera Jozani are o incredibilă frumusețe naturală. Aici o să descoperi maimuțele colobus roșii, aflate pe cale de dispariție înainte de înființarea rezervației. În plimbarea pe potecile din rezervație vei descoperi și cameleoni, șopârle, antilope și numeroase specii de păsări. Golfurile Uzi și Chwaka formează granița estică pentru rezervație, iar pădurile de mangrove de aici sunt habitate de diverse vietăți marine, cum ar fi țestoase, crabi, moluște și multe altele.

viata marina zanzibar

Plantațiile de condimente îți vor îmbogăți simțul olfactiv

Să vii pe insula mireodeniilor și să nu vizitezi plantațiile răspândite peste tot pe insulă, ar fi o mare pierdere. Cele mai multe hoteluri pun la dispoziție turiștilor astfel de tururi, așa că poți rezerva unul chiar la fața locului, dacă nu ai înclus în pachetul de vacanță în Zanzibar. Vei avea ocazia să descoperi și să miroși lemongrass, chilli, ghimbir, scorțișoară, cardamom, turmeric, frunze de curry, vanilie, nucșoară, dafin, cuișoare, etc. De asemenea, aici cresc fructe precum guava, durian, papaya, nucă de cocos, fructe de jac și mai multe soiuri de banane.

Citește și: Vacanță în Laponia: Care sunt activitățile preferate de turiști?

Activitățile sportive și distractive te vor menține în formă

Plajele Zanzibarului te întâmpină nu doar cu nisip fin și ape turcoaz. În timpul șederii tale în Zanzibar ai ocazia să prinzi și momente de acrobații și capoeira pe plajă. Înot, scuba diving, surfing, pescuit și orice activitate acvatică la care te poți gândi sunt disponibile pe plajele din Zanzibar. Trebuie doar să descoperi pachetele de vacanță în Zanzibar și să vezi ce activități îți propune acestea: https://www.perfect-tour.ro/destinatii/africa/zanzibar/.

Rezervă-ți vacanța în spectaculoasa insulă a mirodeniilor și creează amintiri pentru toată viața!

 

 

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus