Vrei la ski în Slovacia? Află cele mai populare stațiuni și ce activități poți face!

vacanta la ski in slovacia

Să îndemni pe cineva să meargă la ski în Slovacia poate părea puțin bizar când în Europa sunt țări cu o popularitate mult mai mare în ce priveste domeniul schiabil.  

Dar această țară cu o populație de doar 5,5 milioane locuitori, această țară care a devenit stat independent și suveran la 1 ianuarie 1993, această țară este plină de secrete și curiozități. Slovacia scoate din tine spiritul explorator și te invită să-i descoperi ungherele și frumusețile la fiecare pas, în fiecare sat sau orășel în care ajungi.

Pentru că noi ne-am îndrăgostit de Slovacia încă din călătoria noastră estivală la Bratislava și la Castelul Devin, am considerat necesar să descoperim și ceea ce are de oferit pe timp de iarnă. Și bine am făcut!

Slovacia are o varietate de stațiuni de ski, cu pârtii pentru toate nivelurile de experiență și activități recreative pentru cei care doresc să petreacă o vacanță la ski în Slovacia. Citește articolul nostru până la final și descoperă ce stațiuni și activități te așteaptă aici!

Cele mai populare stațiuni de ski din Slovacia

Jasna Nizke Tatry: Situat în Munții Tatra de Jos, acesta este cel mai mare domeniu schiabil din Slovacia. Aici vei găsi 19,2 km de pârtii albastre (ușoare), cu pantele sudice de 10, 13 și 14, fiind deosebit de rezonabile pentru oricine nu a încercat până acum acest sport. Există o școală completă de schi și posibilitatea închirierii de echipamente. Pe traseele roșii ale vârfului Chopok poți ajunge cu ușurință cu telegondola sau funitel.

Ca să te convingi că e o stațiune ce merită vizitată, îți mai spunem că cea mai mare stațiune de iarnă, Jasna, va găzdui din nou (în 2024) elita mondială a femeilor din schiul alpin. Detalii pe https://www.worldcupjasna.sk/.

Tatranská Lomnica: Stațiunea este situată la nord de Poprad și se află sub maiestuosul Vârf Lomnicky. Să privești lumea de la 2634 m deasupra nivelului mării este o experiență cu adevărat spectaculoasă. Tatranská Lomnica se mândrește cu una dintre cele mai abrupte pârtii din Slovacia – pârtia neagră Lomnické Sedlo. Totuși, și începătorii au acces aici, având la dispoziție cursuri lungi și lente pe secțiunile inferioare ale pârtiei.

Citește și: Destinații exotice și cazări pline de farmec pentru vacanțe perfecte

Donovaly: Stațiunea este cel mai bun loc din Slovacia dacă ești începător în ale schiatului. Aici, chiar și pistele roșii sunt mai blânde și pot fi testate de începători. Pârtiile largi conferă confort la coborâre. În Donovaly sunt disponibili 11 km de pârtii și 24 de lifturi de transport pentru turiști.

Zona sporturilor de iarnă este situată între altitudinile de 914 și 1361 m.

Strbske Pleso: Cu o altitudine de 1825 de metri, satul Solisko din stațiunea Strbske Pleso este cea mai înaltă așezare din Slovacia. Dacă ești pentru prima oară pe schiuri, pârtia Maxiland este locul potrivit să exersezi. În plus, te vei bucura aici de priveliști impresionante și pârtii bine îngrijite.

Dacă ai experiență sau ești ceva mai încrezător în tine, în această stațiune sunt aproximativ 26 km de trasee perfecte pentru ski de fond, care te vor face să simți fiorul naturii. Nici snowboard-erii nu sunt omiși, ei au parte de un parc destinat acestui sport. Dacă vrei ceva diferit, poți practica și ski pe timp de noapte, te poți plimba cu sania, poți face bungee jumping, parapantă și snow tubing.

Activități recreative disponibile în timpul unei vacanțe la ski în Slovacia

castelul orava slovacia

Slovacia oferă o rețea extinsă de trasee de ski de fond într-un peisaj montan superb, întocmai cum ai putut citi mai sus. De asemenea, majoritatea stațiunilor au facilități pentru snowboarding, iar unele dețin chiar parcuri dedicate de snowboard.

Pe lângă acestea, sunt disponibile și alte activități recreative care vor anima vacanța la ski în Slovacia:

Drumeții cu sania: Și nu orice sanie, ci cu acea sanie trasă de husky. Donovaly a crescut în popularitate nu numai ca stațiune de ski de clasă mondială, dar și ca gazdă a evenimentelor internaționale de sanie cu câini. Potecile forestiere și pajiștile de pe dealuri oferă condiții excelente pentru plimbările cu sania trasă de câini.

Trasee pentru drumeție și cățărare: În anumite regiuni montane, există posibilități de cățărare chiar și pe gheață. Dolina Zeleneho Plesa din munții tatra este o vale cunoscută pentru cascadele impresionante de gheață, iar cățărarea aici este o experiență de neuitat. De asemenea, Dolina Koprova este o altă zonă care atrage alpiniști și iubitori de aventură.

Vizitarea castelului medieval Orava: Dacă dorești să faci o pauză de la ski, poți explora și atracțiile culturale ale Slovaciei, cum ar fi castelul Orava. Acesta este considerat unul dintre cele mai frumoase și bine conservate castele din Europa Centrală și de Est. Arhitectura sa este impunătoare și cuprinde mai multe stiluri, precum romanic, gotic, renascentist și baroc. Amplasată pe o stâncă de calcar la confluența râurilor Orava și Kysuca, construcția oferă o priveliște panoramică impresionantă a peisajului înconjurător, inclusiv a Munților Tatra.

Băi termale: După o zi de ski, te poți relaxa în piscinele cu băi termale din apropierea pârtiilor. Tatralandia, spre exemplu, este unul dintre cele mai mari parcuri acvatice termale din Europa Centrală. Aici găsești piscine termale, tobogane de apă și multe alte facilități de relaxare. Tot în apropierea zonelor de ski se află și Liptovsky Jan Thermal Spa, o stațiune balneară situată în regiunea Liptov, cunoscută pentru izvoarele sale termale.

Situată în apropierea orașului Poprad, AquaCity Poprad oferă și ea o gamă variată de facilități, inclusiv băi termale, saune și activități de agrement. Este aproape de Munții Tatra și oferă oportunități de ski în apropiere. Mai menționăm Gino Paradise Besenova și Thermal Park Vrbov, două stațiuni cu pârtii de ski în apropiere.

Dacă te-am convins că trebuie să mergi la ski în Slovacia, scrie-ne pe [email protected] și-ți creăm pachetul turistic complet pentru o vacanță perfectă!

 

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus