Vacanțe pentru oameni mari

Călătoria de aventură & bebelușii = un oximoron al turismului modern.
Ca părinte de copil mic am constatat că este dificil să te dedici în totalitate unei vacanțe de relaxare sau de Aventură, atunci când mergi în vacanță împreună cu cei mici.

În timp ce partenerii tăi de destinație se relaxează în bazinele geotermale, iau lecții de kiteboard sau se răsfață cu un masaj cu pietre fierbinți, părinții trebuie să-și dedice aproape toată atenția, copiilor.

Pe lângă căutarea de resorturi cu cele mai bune cluburi pentru copii, babysitters personal și apartamente cu pătuțuri, profitați – măcar o dată pe an – de o vacanță pentru adulți:

Islanda

Pentru scufundări în Sisfra Fissure aflată intre plăcile continentale ale Americii de Nord și Eurasia, excursie la vulcanul Thrihnukagigur sau explorarea unei peșteri într-un ghețar. La sfârșitul aventurilor, vă așteaptă o relaxare benefică în bazine și saune geotermale.

Paris

Parisul este orașul luminilor, iubirii și romantismului, motiv pentru care este locul perfect pentru o vacanță fără copii. Parcurgeți străzile ținându-vă de mână, opriți-vă la patiserii și faceți cumpărături pentru un picnic în Jardin des Tuileries sau sub Turnul Eiffel. Bucurați-vă în oportunitatea de a merge prim magazine relaxați sau faceți plimbări prin Musee D’Orsay, Centrul Georges Pompidou sau Luvru, acordând timp și spațiu, intereselor artistice personale. Apoi, pe înserat, vă invităm să servitiți un aperitiv în coloratul Montparnasse și să admirați priveliștea și trecătorii, pe malul stâng al Senei.

Route 66

Vă invităm de această dată să pornim motoarele în această aventură rutieră de 2.451 de mile care străbate țara și istoria Americii. Călătoriți de-a lungul așa-numitei Main Street, de la Los Angeles la Marele Canion, până la râul Colorado în inima Rust Belt.  Așa putem experimenta “live”, visul American: fară oprire, din California până la Chicago. Iar dacă te copleșesc întinderile vaste, poți alege doar o porțiune din drum, oprindu-te lângă atracțiile rutiere și restaurante.

Turul vinului în Valea Napa

250 de crame care se întind pe drumul de 30 de mile dintre orașele Napa și Calistoga din Valea Napa, California sunt tot atâtea motive de distracție pentru adulți. O excursie prin țara vinului, o mașină cu șofer și timp la dispoziție pentru a admira rândurile de vița care se aliniază pe dealuri și desigur, pentru a degusta cât mai multe dintre sortimentele pinot, merlot și cabernet pe care cramele le oferă.

Monte Carlo

Trăiește-ți fanteziile “James Bond” cu o călătorie în lumea plină de farmec din Monte Carlo. Stațiunea șic din interiorul micului oraș-stat Monaco este una dintre cele mai strălucitoare bijuterii de pe Riviera Franceză. Ia legătura cu 007-ul tău interior în cazinouri, urmărește schimbarea gărzii de la Palatul Prințului, fă cumpărături la Pavilionele Monte și închiriază o decapotabilă care să te conducă de-a lungul drumului de coastă, Grand Corniche.

Tokyo

Există multe lucruri pe care copiii le-ar îndrăgi în Tokyo (Helllllo, Hello Kitty World!). Dar orașul este plin și de activități doar pentru adulții. Treziți-vă devreme pentru a merge la piața de pește Tsukiji. Faceți un tur al altarelor Shinto. Degustați sake în jurul orașului sau mergeți la Tokyo Whisky Library. Faceți o croazieră pe râul Kanda din Nihonbashi, delectați-vă cu un spectacol la teatrul kabuki, încercati-vă talentele de bucătar cu lecții de gătit la Chagohan Tokyo.

Dubai

Bijuteria Emiratelor Arabe Unite este un centru de afaceri serios dar și un loc de joacă pentru adulți: piscinele hotelurilor ultra-luxoase, pârtii de schi acoperite, scufundări în parcurile acvatice supradimensionate din Dubai. În plus, Dubai are o mulțime de locuri pentru a cumpăra un souvenir, fie din souks – mirodenii, aur, textile – la mall-uri, inclusiv Mall of Emirates și Dubai Mall, care deține titlul de cel mai mare mall din lume. La apus, cinați la unele dintre cele mai frumoase restaurante din lume, vedeți cel mai mare acvariu din lume și grădina zoologică subacvatică, faceți un safari în deșert sau pur și simplu relaxați-vă pe plajele cu nisip auriu din Jumeirah Beach Park.

Călătoria cu trenul între Oslo și Bergen

Pentru a aprecia cu adevărat minunea călătoriei cu trenul trebuie să te lași cuprins de bucuria contemplativă pentru șapte ore, plecând din Oslo și străbătând peste 308 de mile de ghețari, fiorduri, văi bătute de vânt și munți plini de gheață.

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus