Vacanță în Tenerife: Ce obiective să nu ratezi pe insula din Oceanul Atlantic?

vacanta in tenerife

Frumusețea naturală a insulei Tenerife uimește peste 5 milioane de călători în fiecare an. Aici, zonele cu vegetație luxuriantă contrastează cu zonele aride, iar plajele de rocă vulcanică, nisipul negru și valurile puternice se îngemănează cu plaje mai blânde și nisipuri aurii, creând un spectacol pentru privire.

Apoi, există farmecul orașelor și al satelor încântătoare care bucură sufletul. Orașe precum Santa Cruz de Tenerife, Puerto de la Cruz și San Cristóbal de la Laguna sunt potrivite pentru agrement, dar și pentru vizite culturale, în timp ce satele La Oratova, Garachico, Masca, Vilaflor ori Santiago del Teide oferă o experiență autentică a vieții insulare.

Cea mai mare și mai populată insulă din arhipelagul Canare te invită să o descoperi, căci multe sunt obiectivele care așteaptă cuminți să le pătrunzi și să le simți vibrația. Îți lăsăm mai jos câteva dintre aceste locuri frumoase de vizitat în Tenerife.

Parcul Național Teide

Când poetul francez André Breton a urcat pe vârful Muntelui Teide în anul 1935, acesta nu a ezitat să descrie Tenerife drept „insula suprarealistă”. Formele ciudate formate de lavă, culorile sale diferite, speciile de plante native și marea de nori văzută la coborârea din Las Cañadas ți se vor părea la fel de uluitoare precum i s-au părut și părintelui suprarealismului.

Muntele Teide atinge o înalțime 3.718 metri, este considerat acoperișul Spaniei și este a treia structură vulcanică ca mărime din lume. Prezența sa maiestuoasă domină întreaga insulă, iar călătorii care ajung pe insulă își păstrează imaginea lui memorie pentru totdeauna. Pasionații de mers pe jos au acces la o rețea variată de poteci. Urcușul cu telecabina este o experiență unică.

muntele teide tenerife

El Barranco del Infierno, o expediție remarcabilă

Barranco del Infierno este o rezervație naturală specială, situată în Adeje. Aici, te poți aventura într-o drumeție peste chei adânci, cascade și peșteri care au fost cândva casa Guanches, locuitorii inițiali ai Tenerife. În această plimbare de 6,5 kilometri (tur și retur), vei descoperi diferite tipuri de floră și faună, te vei bucura de cascade uluitoare și poți admira magnificul Caidero, o cascadă uriașă, înaltă de 200 de metri, formată din apele râului Roque Abinque.

El Drago Milenario

Una dintre cele mai neobișnuite atracții turistice din Tenerife este un copac care se găsește de obicei în Insulele Canare și se numește arborele dragonului. Acest arbore are cel puțin 800 de ani și se crede că este cel mai vechi din lume din specia sa. Se află în orașul Icod de los Vinos. Arborele are 18 metri înălțime și trunchiul de peste 20 de metri circumferință. Îl poți admira în Plaza de la Constitución sau, pentru a obține o vedere mai bună, intră în Parcul Drago Milenario, unde potecile sunt mărginite de alte specii autohtone.

Los Gigantes

Stâncile din Los Gigantes oferă o priveliște incredibilă. Pereții stâncoși și abrupți se ridică maiestuos deasupra mării, atingând pe alocuri o înălțime de 600 de metri.

Să ajungi să vezi aceste stânci nu este dificil, iar o excursie cu barca este cea mai bună modalitate să admiri acest zid de bazalt de origine vulcanică.

Piramidele din Güímar

Parcul etnografic și grădinile botanice Güímar sunt o atracție care acoperă peste 64.000 m2 în Tenerife. La începutul anilor 1990, renumitul explorator Thor Heyerdahl a preluat cauza protejării mai multor piramide în trepte care fuseseră găsite aici.

Originile Piramidelor din Güímar sunt incerte. Unii le atribuie civilizațiilor antice, în timp ce alții cred că sunt movile create de fermieri. Oricum ar fi, acest complex este deschis publicului și include un muzeu, o grădină cu specii de plante otrăvitoare, un auditoriu și multe alte atracții. Vizitarea locului este o excursie perfectă din Santa Cruz de Tenerife, fiind la doar 28 de kilometri distanță.

Citește și: 5 destinații exotice de vacanță pe care chiar merită să le vezi

Loro Parque, o surpriză la fiecare pas

Loro Parque este foarte aproape de Playa Jardín, în Puerto de la Cruz. Parcul, care se întinde pe o suprafață de 135.000 m2, este una dintre cele mai populare atracții din arhipelagul Canare. Turiști din întreaga lume vin să vadă cea mai mare și mai diversă rezervație de papagali din lume. Dar aceste grădini tropicale găzduiesc multe alte specii. Adulții și copiii deopotrivă sunt fascinați de animalele și plantele exotice de aici.

Pe lângă familia imensă de papagali, aici poți vedea și lei, tigri, hipopotami, balene ucigașe, lei de mare, pinguini, flamingo, rechini, aligatori și țestoase. Toate animalele trăiesc în spații care reproduc habitatele naturale.

loro parque tenerife

Puerto de la Cruz, capitala turistică a Nordului

Puerto de la Cruz este capitala turistică a nordului Tenerife și unul dintre primele locuri din Spania care atrage vizitatori la scară mare. Călătorii englezi au descoperit orașul la mijlocul secolului al XIX-lea, iar vizita Agathei Christie în 1927 a avut un impact major. Scriitoarea a stat în vechiul Hotel Taoro și a scris aici două dintre cărțile ei.

Puteți vizita aici lacul central care conține cinci insule, împreună cu grădini, terase, puncte de vedere și sculpturi. Iar când pașii se domolesc, există baruri și restaurante de care te poți bucura.

Dacă vrei să petreci timp la plajă, San Telmo, El Muelle, Martiánez și Jardín sunt opțiuni excelente. Plaja Jardín este o întindere de 700 de metri lungime de nisip negru și este cea mai frecventată de turiști, deoarece oferă o gamă largă de servicii.

Departe de coastă, în cel mai înalt punct al orașului, se află una dintre comorile incontestabile ale Puerto de la Cruz, Grădina Botanică. Situată în Calle de la Retama, grădina a fost construită la ordinul lui Carlos al III-lea în 1788. Aici poți admira binecunoscutul smochin Lord Howe, care măsoară 40 de metri în diametru.

Populara Plaza del Charco, Castillo de San Felipe (acum un centru cultural), Casa de Aduana (Casa Vamală), Casa de Tomás Iriarte și Casa Franchy sunt alte atracții deschise vizitatorilor în Puerto de la Cruz.

Los Cristianos

Los Cristianos este o altă destinație turistică populară din Tenerife. Plaja cu același nume atrage privirile grație bărcilor colorate ancorate acolo. Plaja a fost întotdeauna foarte iubită de familiile care locuiesc pe insulă, la fel ca și plaja Las Vistas. Aceasta din urmă este mult mai lungă, se întinde pe aproape un kilometru și are ape mai puțin adânci.

Pe vremuri, Los Cristianos era un sat de pescari și păstrează încă ceva din caracterul său marinar inițial. Inima orașului Los Cristianos este promenada pietonală care trece de-a lungul plajelor. Este plină de baruri, restaurante și snack-baruri, iar seara, atmosfera sa plină de viață o egalează pe cea din Las Americas.

La Oratova, Adeje, Costa de Adeje, Icod de los Vinos, El Médano, Los Realejos, Playa de las Américas, Las Teresitas sunt alte zone pe care nu trebuie să le ratezi într-o vacanță în Tenerife.

Răsfoiește ofertele noastre pe https://www.perfect-tour.ro/destinatii/europa/spania/tenerife/ sau solicită o ofertă personalizată pe [email protected]!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus