Trei insule italiene pe care poți petrece un city break fabulos

Insula Elba

Italia nu înseamnă doar Roma, Florența sau Veneția. Peisajele sale pitorești se regăsesc și pe insulele sale mici, dar pline de farmec. Ele devin astfel destinații perfecte pentru un city break fabulos. Îți prezentăm în acest articol trei insule italiene unde poți petrece câteva zile de neuitat: Elba, Procida și Pantelleria. Fiecare insulă are propriul său caracter unic, cu peisaje spectaculoase și o atmosferă relaxantă.

1. Insula Elba

Elba este situată în Marea Tireniană și face parte din regiunea Toscana. Cel mai simplu mod de a ajunge pe Elba este prin feribot din Piombino, un oraș situat pe coasta toscană. Piombino este accesibil cu trenul sau cu mașina din principalele orașe italiene. Feribotul ajunge în principal în Portoferraio, capitala insulei.

Ce poți face pe insulă:

 1. Explorează plajele: Elba este renumită pentru plajele sale idilice. Plaja Cavoli și plaja Fetovaia sunt două dintre cele mai populare, deoarece au nisip fin și ape cristaline perfecte pentru înot și snorkeling.

 2. Fă tururi istorice: Vizitează reședințele lui Napoleon Bonaparte. Palatul Mulini și Vila San Martino te introduc în viața exilatului Napoleon pe insulă.

 3. Pornește în drumeție: Elba are numeroase trasee de drumeție care oferă priveliști impresionante. Traseul Monte Capanne, cel mai înalt vârf al insulei, este o alegere populară pentru aventurieri.

 4. Degustă vinuri locale: Insula este cunoscută pentru vinurile sale delicioase. Poți vizita podgorii locale pentru a degusta vinuri tradiționale și pentru a învăța despre procesul de vinificație.

2. Insula Procida

Procida este situată în Golful Napoli. Cel mai convenabil mod de a ajunge pe insulă este cu feribotul sau cu un catamaran din Napoli. Portul Napoli este bine conectat cu rețeaua feroviară și aeroportuară, fiind ușor accesibil din orice parte a Italiei. Există cursă aeriană directă spre Napoli și din România. 

Ce poți face pe insulă:

 1. Explorează Centrul Istoric: Procida este cunoscută pentru clădirile sale colorate și străzile înguste. Vizitează Terra Murata, cea mai înaltă parte a insulei, unde poți explora fostul palat și vechea închisoare.

 2. Stai la plajă și relaxează-te: Plaja Chiaiolella este una dintre cele mai populare, ideală pentru înot și relaxare. Insula are numeroase golfuri mici și plaje ascunse perfecte pentru o zi liniștită la soare.

 3. Încearcă gastronomia locală: Bucură-te de preparate proaspete din fructe de mare în restaurantele locale. Nu rata „linguine alle vongole” (paste cu scoici) și deserturile tradiționale precum „lingue di Procida”.

 4. Fă un tur cu barca: O modalitate excelentă de a vedea insula este printr-un tur cu barca. Vei descoperi golfuri ascunse și priveliști spectaculoase ale insulei de pe mare.

3. Insula Pantelleria

Pantelleria este situată între Sicilia și Tunisia și poate fi accesată prin zboruri directe din Palermo sau Trapani. În sezonul turistic, există și feriboturi care fac legătura între Pantelleria și Sicilia.

Pantelleria Insula

Ce poți face pe insulă:

 1. Explorează natura: Insula este cunoscută pentru peisajele sale vulcanice unice. Lacul Specchio di Venere, situat într-un crater vulcanic, este perfect pentru băi de noroi și înot în ape termale.

 2. Încearcă vinurile locale și gastronomia: Pantelleria este faimoasă pentru vinul său dulce, Passito di Pantelleria. Vizitează podgoriile locale și degustă acest vin unic alături de produse tradiționale precum caperele de Pantelleria.

 3. Vizitează situri arheologice: Descoperă siturile arheologice ale insulei, inclusiv saunele antice și ruinele de la Sesi, structuri megalitice misterioase.

 4. Fă snorkeling și scufundări: Apele clare și bogăția vieții marine fac din Pantelleria un loc ideal pentru snorkeling și scufundări. Descoperă peșterile subacvatice și recifele colorate ale insulei.

Citește și: Trei orașe fabuloase pe care să NU le ratezi în Toscana

Fie că preferi plajele însorite, istoria fascinantă sau peisajele naturale spectaculoase, aceste trei insule italiene mici – Elba, Procida și Pantelleria – oferă ceva pentru fiecare. Accesibile și pline de activități variate, ele reprezintă destinații ideale pentru un city break relaxant și memorabil. Pregăte-te să explorezi și să te bucuri de tot ce au de oferit aceste bijuterii ascunse ale Italiei!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus