Tot ce trebuie să știți despre vizitarea Republicii Dominicane în această vară

Cu cer albastru strălucitor, apă turcoaz și palmieri care se balansează ușor în adierea vântului, Republica Dominicană este una dintre cele mai fermecătoare insule din Caraibe. Țară în care turismul este un pilon uriaș al economiei locale, Republica Dominicană a suferit o pierdere majoră prin închiderea frontierelor sale la jumătatea lunii martie din cauza pandemiei COVID-19. Acum, trei luni mai târziu, națiunea este în funcțiune și este încântată să primească din nou turiștii cu măsuri de siguranță ridicate.

Republica Dominicană este, probabil, unul dintre cele mai bune locuri pentru a planifica o vacanță în Caraibe, după COVID. În timp ce capitala, Santo Domingo, este dens populată, restul țării este destul de rural. Vă puteți bucura de soare pe plajele tropicale ale Samanei spre nord-est sau puteți descoperi cascadele ascunse ale Jarabacoa și vegetația luxurianta mai la nord.

Dacă visezi o escapadă insulară, iată tot ce trebuie să știi despre planificarea unei călătorii sigure și responsabile în Republica Dominicană.

Ce trebuie să știți înainte de a rezerva zborul

Republica Dominicană s-a deschis oficial pentru turism internațional la 1 iulie. Țara are două aeroporturi internaționale importante, la Punta Cana (PUJ) și Santo Domingo (SDQ).

Vizitatorii nu vor trebui să prezinte sau să facă un test COVID-19 la sosire și nu vor și plasați în carantină. Există totuși măsuri de siguranță suplimentare puse în aplicare. Tuturor călătorilor li se va verifica temperatura la aeroport la debarcarea din avion. Dacă un pasager prezintă o temperatură corporală mai mare de 38 grade sau prezintă alte simptome, acesta va fi instruit să facă un test COVID-19 rapid la fața locului și i se poate cere să se izoleze.

Terminalele aeroportului au stabilit, de asemenea, linii directoare de distanțare pentru a se asigura că turiștii păstrează o distanță sigură unul față de celălalt. Utilizarea măștilor de față pentru pasageri și personalul aeroportului este obligatorie. Călătorii vor fi invitați să semneze o declarație de sănătate, precizând că nu au prezentat niciun simptom COVID-19 în cele 72 de ore înainte de sosirea în Republica Dominicană și să ofere informații de contact pentru următoarele 30 de zile.

Modul în care barurile și restaurantele respectă protocoalele de igienă

Barurile și hotelurile au primit instrucțiuni să crească nivelul de salubritate și să testeze toți angajații la fiecare două săptămâni. Gradul de ocupare este limitat la 35%, iar tot personalul trebuie să poarte măști. Barurile oferă distribuitoare cu soluții antibacteriene ușor accesibile pentru clienți, iar restaurantele solicită să stați la cel puțin șase metri unul de celălalt. Angajații vor curăța cu atenție suprafețele după clienți pentru a asigura igienizarea maximă. Unele restaurante vor oferi meniuri digitale sau de unică folosință pentru a asigura un contact fizic cât mai mic între oaspeți.

Hotelurile vor verifica temperatura tuturor călătorilor nou sosiți și vor solicita completarea unui formular de sănătate la check-in în care să declare că nu au avut simptome COVID-19. În plus, hotelurile vor oferi măști gratuite pentru față și vor asigura o distanță sigură între oaspeți în toate zonele comune. Toate bagajele vor fi dezinfectate, iar bufetul pentru mâncare și băuturi va fi eliminat în totalitate.

Luați în considerare satele îndepărtate și orașele mici pentru vacanța voastră

Dacă aveți nevoie de o vacanță tropicală departe de toate, mergeți spre nord-est și explorați peninsula Samana. Satele îndepărtate și orașele mici vă întâmpină cu o natură vastă, asigurând o mulțime de spațiu pentru a practica corect distanțarea fizică. El Valle este o astfel de destinație care a atins recent un nivel ridicat de interes în rândul călătorilor.

Concentrat pe wellness și comunitate, satul El Valle găzduiește Dominican Treehouse Village – un resort de lux cu camere în copaci, care vă permite să vă integrați pe deplin în natură. Fiecare casă în copaci are propria intrare și este separată de proprietatea vecină cu cel puțin 30 de metri.

La un sfert de kilometru distanță, Unique Exotic Eco Hotel este o altă opțiune de cazare excelentă. Spațiul trendy și elegant atrage o mulțime diversă de artiști și boemi. Camerele sunt suficient de îndepărtate una de cealaltă și există câteva zone comune diferite, astfel încât să nu fiți aproape de ceilalți oaspeți.

Chiar alături, Ganesh Hostel este alternativa ideală pentru cei care doresc să întâlnească oameni noi și să se bucure de paradis pentru tarife mai reduse. Piscina sa în aer liber și terasa frontală vă invită să vă relaxați împreună cu partenerul sau grupul de prieteni, fără a se aglomera.

Dacă sunteți în căutarea unui element de wellness pentru vacanța voastră, El Valle Lodge se mândrește cu starea de bine și mâncarea gătita cu ingrediente de la ferma proprie. Condus de o familie din Argentina, Valle Lodge se angajează să ofere o experiență unică de vacanță prin yoga, meditație și mese gătite în casă.

Ceea ce au în comun aceste resorturi este faptul că toate sunt proprietate privată și sunt piloni ai comunității locale, angajând mai mult de jumătate din rezidenții săi. Când stai în El Valle, poți fi sigur că banii tăi se îndreaptă către consolidarea unei comunități strânse. Mai mult, toate aceste proprietăți de tip boutique au câteva camere, asigurându-se că aglomerația nu va fi niciodată o problemă.

Dacă doriți să vă aflați mai aproape de acțiune și să aveți o vedere asupra orașului Samana din apropiere, rămâneți la Hacienda Cocuyo. Orientat către wellness, micul hotel boutique care se află deasupra unei faleze, oferă facilități moderne și aer condiționat, păstrând în același timp caracteristici eco-lux. Oferind doar 10 camere, Haciendo Cocuyo este ideal pentru escapade romantice sau grupuri mici de familie și prieteni.

Mai departe, peninsula oferă vizitatorilor oportunitatea de a explora impresionanta cascadă El Limon. Salto El Limon este un turn de apă răcoritor de 130 de metri, amplasat într-unul din colțurile ascunse ale Samanei. La intrarea în sat, veți găsi o piscină naturală unde localnicii merg să danseze, să se relaxeze și să se bucure de o baie răcoritoare. Dimineața, veți găsi spațiul destul de gol.

Samana Eco Lodge chiar lângă piscina naturală este o colecție de spații de cazare durabile administrate de o familie locală. Fiecare dintre bungalourile și casele lor din copaci este la cel puțin 12 metri unul de altul și are propriul balcon. Grădina este extinsă, permițând suficientă libertate de mișcare fără a te întâlni cu alți oaspeți.

Peste stradă, veți găsi atelierul de țigări al lui Don Juan Mejia – un reper local unde puteți avea o întâlnire unu la unu cu celebrul meșter local care obișnuia să răsucească trabucuri pentru Winston Churchill și Frank Sinatra.

Gândiți-vă la plaje îndepărtate și le puteți găsi pe toate singuri

Între El Valle și Las Terrenas, veți găsi zeci de plaje mari demne de o carte poștala, neinhibate, cu nisip fin auriu și ape albastre cristaline. Playa El Limon este una dintre numeroasele plaje virgine. Localnicii vin aici pentru a pescui, iar călătorii se bucură de liniște sub soarele fierbinte din Caraibe.

Playa El Valle este un alt loc superb care nu este deloc aglomerat. Plaja a câștigat popularitate în 2019 datorită superstarului bachata Prince Royce și artistului El Alfa, care au filmat videoclipuri muzicale aici. Cu toate acestea, Playa El Valle se simte complet autentică. Există doar două restaurante aici, Mami și Josefina, unde mesele sunt distanțate suficient pentru a evita contactul. Ambele servesc mâncărurile chintesențiale din Caraibe – captura zilei, plantan prăjit, fasole și orez și nucă de cocos proaspătă, la prețuri foarte accesibile.

La o plimbare de 20 de minute cu barca sprivată de la Playa El Valle, veți descoperi Playa Ermitaño – un loc retras în care vă puteți înota sau puteți face un grătar. Este greu să argumentezi ce parte a experienței este mai bună – să fii pe plajă sau plimbarea cu barca până la ea, ceea ce îți permite să priveșți asupra formațiunilor de piatră calcaroasă și a munților verzi luxurianți care flanchează locul îndepărtat.

Păstrați distanța și experimentați cultura și bucătăria locală în Las Terrenas

Las Terrenas este unul dintre cele mai frumoase orașe de coastă din toată Republica Dominicană. Fosta localitate franceză, cunoscută pentru comunitatea de expatriați,

Las Terrenas are o mulțime de restaurante pe malul mării, care servesc mese gastronomice, mici magazine italiene de înghețată și buticuri unde puteți cumpără suveniruri și artă locale. Puteți experimenta tot ce este mai bun din dansul din Republica Dominicană, luând o lecție privată, individuală de bachata, cu Bolivar – renumita dansatoare de bachata care conduce o școală locală de dans.

În mare parte un oraș pietonal, Las Terrenas este ușor de vizitat, deși majoritatea vizitatorilor preferă să închirieze un ATV și să facă o plimbare pe patru roți. Mergeți spre plaja Las Ballenas, cunoscută pentru sezonul său de observare a balenelor, în care, în fiecare primăvară, puteți observa balene cu cocoașă în habitatul lor natural.

Găsiți un refugiu montan în nord

În timp ce Republica Dominicană este cunoscută pentru plajele sale, țara are o mare diversitate de sate pitorești de munte la nord, în La Vega, cu cătunul Jarabacoa ocupând locul 1 pentru frumusețea sa pitorească. Rafting-ul la Jarabacoa River Club este unul dintre punctele culminante ale zonei.
 
O altă aventură de apă este Cascada Salto de Baiguate – un stunner local cuibărit sub un canion care coboară de la o înălțime de 82 de metri până la o piscină verde de smarald cu apă dulce.

Dacă sunteți în căutarea adrenalinei, puteți merge cu parapanta pentru a obține imaginea de ansamblu asupra zonei luxuriante. Sau te poți delecta cu ceva timp spa la Akasha, unde poți să te bucuri de un masaj liniștitor, urmat de relaxare într-un hamac, sau să stai peste noapte, respectând totodată distanțarea socială.

Probabil cel mai bun mod de a traversa valea Jarabacoa este pe bicicletă montană sau prin drumeții. Spre deosebire de peninsula tropicală Samana, climatul de primăvară din Jarabacoa, cu o temperatură mai blândă, este mult mai confortabil pentru explorare și sport în aer liber. Și dacă vă bucurați de călărie, puteți rezerva una dintre numeroasele vizite ghidate oferite.

Indiferent dacă optezi pentru o escapadă la plajă sau preferi să traversezi văile maiestuoase, Republica Dominicană este o destinație de vacanță incredibilă, care dorește să te întâmpine asigurându-ți siguranța.

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus