Topul țărilor pe care călători sunt cei mai dornici să le viziteze post-pandemie

Acum, la șase luni de la debutul pandemiei COVID-19, oamenii blocați acasă își păstrează pofta de viață răsfoind internetul în căutarea destinației către care se vor îndrepta odată ce lucrurile vor reveni la „normal”. ESTA (Sistem electronic de autorizare a călătoriei) a fost curioasă cu privire la ce zone ale globului deveniseră cele mai populare pentru cei care visează la vacanțe post-pandemice. S-a folosit de puterea instrumentului Google Keyword Planner pentru a descoperi țările cele mai căutate printre utilizatorii care introduc termeni de căutare precum „Zboruri către X” și „Vacanțe în X”. Compilate din datele extrase în august 2020, următoarele sunt primele țări care sunt cercetate online printre potențialii turiști.

Italia

Având în vedere că, la începutul acestui an, Italia a fost lovită puternic de pandemia COVID-19, este oarecum fascinant faptul că națiunea europeană a ocupat primul loc printre cele mai râvnite destinații de călătorie din lume. Datorită blocajelor stricte, Italia a pus în mare parte răspândirea virală sub control dar numărul de cazuri a început să crească din nou la jumătatea lunii august.

Italia menține în continuare restricții pentru unii călători (și anume, cei care vin din afara Europei), dar este acum deschisă turiștilor de oriunde din spațiul Schengen și din unele țări vecine.

Maldive

Maldivele ar putea fi cea mai idilică destinație tropicală din lume și se pare că, în zilele noastre, din ce în ce mai mulți oameni devin conștienți de acest Rai-pe-Pământ din mijlocul oceanului. Acest șir de insule paradisiace, așezate ca niste bijuterii strălucitoare în Marea Arabiei din Asia de Sud, continuă să deschidai noi resorturi pe nenumăratele sale atoluri private, unde oaspeții pot (destul de literal) să se îndepărteze de toate și să experimenteze în liniște luxul și exclusivitatea.

Maldive s-a deschis deja călătorilor, ceea ce înseamnă că utilizatorii care caută cazare în acest arhipelag extrem de frumos ar putea să-și rezerve călătoriile chiar acum.

Thailanda

Thailanda nu este deschisă în prezent turiștilor străini și a sugerat că probabil nu se va redeschide călătorilor internaționali până în 2021. Intriganta țară din Asia de Sud-Est cuprinde atât de multe oferte interesante, de la peisajul plin de viață, modern, urban văzut în Bangkok la cultura și minuni artistice precum palatele opulente, templele ornamentate și ruinele antice împrăștiate prin țară.

Zonele de coastă oferă locuri excelente pentru evadarea pe plajă în timp ce călătorii de aventură sunt atrași spre nord pentru drumeții și interacțiune cu grupuri etnice minoritare care încă trăiesc în munții împăduriti.

Spania

Spania a fost o altă națiune europeană care a fost dur afectată de răspândirea COVID-19. Națiunea primește călători din țări membre ale Uniunii Europene și cele care fac parte din spațiul Schengen, precum și alte țări care au stabilit acorduri reciproce cu guvernul pentru acceptarea călătorilor.

Unele dintre aceste acorduri necesită perioade de carantină sau alte restricții la sosire, în timp ce altele nu.

Grecia

Cu climatul său mediteranean, peisajele uimitoare, arhitectura captivantă și profunzimea patrimoniului său cultural, ca să nu mai vorbim de mâncare, Grecia atrage în mod obișnuit turiști internaționali și în absența unei pandemii.

În ciuda creșterilor de noi cazuri COVID-19 la nivel global, Grecia acceptă vizitatori străini și a fost printre primele țări care și-a redeschis granițele pentru turiști în iunie, probabil pentru că industria reprezintă în general aproximativ 20% din PIB-ul națiunii.

Turcia

La fel ca și Grecia, Turcia beneficiază, de asemenea, de frumosul climat mediteranean și se mândrește cu o coastă spectaculoasă a Mării Egee, pe lângă faptul că are o bucătărie uimitoare și o tradiție faimoasă de cafea și ceai. Este, de asemenea, un lăcaș străvechi al umanității, cu toate moștenirile culturale și arheologice pe care v-ați aștepta să le experimentați într-o zonă cu 25.000 de ani de locuire umană sub centura sa.

Turcia a redeschis turismul străin în iulie și acceptă acum vizitatorii din toate țările să intre în conformitate cu reglementările sale standard pre-COVID-19. Sosirile sunt supuse unui control de sănătate și a unei verificări a temperaturii, dar nu există un mandat pentru testarea virală, cu excepția cazului în care pasagerii prezintă simptome.

Japonia

Farmecul exotic al Japoniei pare aproape evident, deoarece juxtapune lumea ultramodernă, păstrând în același timp moștenirea tradițiilor antice și susținând o lungă istorie a patrimoniului cultural, comorile arheologice supraviețuitoare și splendoarea naturală a națiunii insulare.

În acest moment, este încă interzisă intrarea în Japonia, dar, având în vedere că Jocurile Olimpice din 2020 (amânate până în 2021) vor avea loc la Tokyo vara viitoare, presupunem că frontierele sale nu vor rămâne închise pentru totdeauna.

Australia

Încă luptând cu pandemia COVID-19, Australia rămâne închisă turiștilor din afară. Totuși, țara-continent continuă să fie de top în mintea călătorilor aspiranți, cu peisajele sale diverse, uneori ca de pe teritoriul altor lumi și cu un sortiment captivant de animale sălbatice care nu pot fi găsite nicăieri altundeva pe planetă.

Din păcate pentru cei care doresc să experimenteze Land Down Under, ministrul australian al comerțului, Simon Birmingham, a anunțat că țara va rămâne probabil închisă călătorilor internaționali până în 2021.

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus