Top TripAdvisor: Ce destinații au câștigat popularitate în 2023?

În fiecare an, milioane de recenzii sunt date pe TripAdvisor pentru destinații, hoteluri, restaurante, plaje și multe alte atracții. Pe baza acestora, platforma realizează topuri, iar unul dintre acestea se referă la destinațiile care au câștigat în popularitate, care au atras tot mai mult atenția turiștilor din întreaga lume. Am extras un TOP 5 destinații care au câștigat popularitate în 2023 și ți-l lăsăm mai jos pentru inspirație.

DESTINAȚII CARE AU CÂȘTIGAT POPULARITATE ÎN 2023

5. Chiang Mai – Thailanda – orașul este renumit pentru istoria sa bogată, moștenirea culturală și peisajele spectaculoase. Este situat în regiunea muntoasă a nordului țării și este cel mai mare oraș din această parte a Thailandei. Aici poți explora templele tradiționale, cum ar fi Wat Phra Singh și Wat Chedi Luang, zidurile antice și șanțurile din Orașul Vechi.

Din punct de vedere cultural, Chiang Mai este o scenă artistică vibrantă, unde au loc numeroase festivaluri, cum ar fi Festivalul Lanternelor Yi Peng, Loy Krathong și Songkran. Orașul este cunoscut și pentru Bazarul de Noapte, de unde poți cumpăra produse locale, textile și produse tradiționale thailandeze. Este un târg animat care prinde viață seara.

Chiang Mai este adesea asociat cu sanctuarele de elefanți, unde vizitatorii pot interacționa cu aceste animale într-un mod responsabil și durabil.

Chiang Mai oferă experiențe culturale unice și își merită locul în topul destinațiilor populare ale anului 2023. 

Chiang Mai

4. Siem Reap – Cambodgia – Siem Reap are o istorie bogată și o cultură vibrantă. Orașul în sine oferă oportunități de explorare a târgurilor locale, a tradițiilor culturale și a vieții de zi cu zi a locuitorilor. Aici o să descoperi cel mai mare complex de temple religioase din lume și un simbol important al Cambodgiei: Angkor Wat.

Angkor Wat este celebru pentru arhitectura sa impresionantă, basoreliefurile detaliate și istoria sa bogată. Să rătăcești printre ruinele acestui complex este o experiență culturală și istorică unică. În afară de Angkor Wat, există multe alte temple fascinante în zonă, cum ar fi Bayon cu celebrele sale fețe zâmbitoare, Ta Prohm cu arborii uriași care cresc printre ruine și Banteay Srei cu sculpturi intricate.

Cambodgienii sunt cunoscuți pentru ospitalitatea lor. Această atmosferă primitoare adaugă o valoare deosebită experienței tale de călătorie. Poți experimenta viața de noapte animată, cu baruri, restaurante și spectacole tradiționale. Piața de noapte din oraș este și ea o destinație populară pentru turiști în căutare de cumpărături și divertisment.

Siem Reap este o destinație fascinantă pentru cei interesați de istorie, cultură, arhitectură și aventură, oferind o experiență unică în inima Cambodgiei.

3. Mauritius – Africa de Est – această insulă tropicală din Oceanul Indian atrage călătorii cu plajele sale albe și nisipoase, apele cristaline și recifele de corali spectaculoase.

Destinația oferă experiențe diversificate, de la sporturi acvatice și golf la explorarea culturii creole și a parcurilor naționale. Bucătăria delicioasă, influențată de diversele comunități etnice, completează farmecul insulei. Oamenii primitori, plantele tropicale și biodiversitatea oferă un cadru relaxant și exotic pentru o vacanță memorabilă. Mauritius

2. Hoi An – Vietnam – acest oraș istoric situat în centrul Vietnamului își atrage vizitatorii cu farmecul său autentic și atmosfera nostalgică. Casele vechi din lemn, templele antice și străzile pietruite păstrează un amestec fascinant de influențe culturale, reflectând istoria variată a orașului.

Orașul este celebru pentru arhitectura sa tradițională și atmosfera liniștită, care te transportă într-o lume de altădată. Cu celebrele sale lanterne colorate, Hoi An se transformă într-o bijuterie luminoasă în timpul nopții, oferind un cadru romantic și pitoresc.

Hoi An te întâmpină cu o gamă diversă de mâncăruri locale delicioase și oportunități de cumpărături tradiționale, așa că este o destinație de călătorie captivantă dacă ești în căutare de experiențe autentice în Vietnam.

Citește și: Beneficiile ofertelor early booking la vacanțe

1. CUBA – o destinație unică în Caraibe, Cuba atrage călătorii prin bogăția sa culturală, istoria captivantă și atmosfera vibrantă. Cu orașe istorice precum Havana, care păstrează arhitectura colonială autentică și mașinile retro, Cuba îți asigură o adevărată călătorie în timp.

Plajele idilice, cum ar fi Varadero, sunt un paradis tropical pentru cei în căutare de relaxare și soare. Muzica tradițională cubaneză, salsa și ritmurile afro-cubaneze animă străzile și localurile, oferind o experiență sonoră memorabilă.

Cultura vibrantă, ospitalitatea caldă a localnicilor și sentimentului unui trecut aparent neschimbat fac din Cuba o destinație fascinantă pentru cei dornici să exploreze o lume autentică, plină de contraste și bucurii.

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus