Țările europene care și-au deschis granițele înaintea sezonului vacanței de vară

Pe măsură ce țările europene încep să ridice restricțiile COVID-19, mulți oameni de pe continent au început să se gândească dacă pot avea o vacanță în această vară. Dar unde puteți călători și ce este încă sub restricții?

Aproape fiecare țară are propriile reguli în vigoare și calendarul propriu pentru redeschiderea turismului, atât de la vecinii din UE, cât și de departe.

AUSTRIA
Austria a deschis granițele terestre cu Germania, Elveția, Liechtenstein, Slovacia, Slovenia, Ungaria și Republica Cehă la 4 iunie. Nu vor exista verificări la intrare, cu excepția frontierei cu Italia.

Pentru oricine altcineva care ajunge în Austria, de exemplu pe calea aerului, trebuie să se prezinte un certificat medical care să dovedească un test COVID-19 negativ. Certificatul nu poate avea mai mult de patru zile. Intrarea în tara este interzisă cetățenilor care provin din țări din afara Spațiului Schengen.

BELGIA
Granițele Belgiei sunt închise, iar țara a interzis călătoriile neesențiale în străînătate. Primul ministru a anunțat planurile de a redeschide frontiera călătorilor din UE și Marea Britanie începând cu 15 iunie.

BULGARIA
Bulgaria a deschis granițele cu Șerbia și Grecia începând cu 1 iunie. Este permisă intrarea cetățenilor români cu mașina personală pe teritoriul Bulgariei, iar începând cu data de 1 iunie 2020 a fost eliminată măsura generală a carantinei de 14 zile pentru persoanele care intră pe teritoriul Bulgariei de pe teritoriul României. 

CROAŢIA

Croația și-a deschis acum granițele către cetățenii din Republica Cehă, Ungaria, Austria, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Slovenia, Germania și Slovacia. La 11 mai Croația și-a redeschis granițele pentru vizitatorii din UE / SEE și Marea Britanie, cu condiția să dețînă o rezervare de cazare în țară.

CIPRU
Cipru a prezentat planurile pentru reluarea treptată a zborurilor comerciale pentru un număr selectat de țări cu rate mici de infecție COVID-19 pentru a începe sectorul turistic vital. Ministrul Transporturilor, Yiannis Karousos, a declarat că zborurile vor începe în două faze – 9 și 20 iunie – din două grupuri de țări selectate de un organism consultativ de experți medicali.

Primul grup este format din Grecia, Malta, Bulgaria, Norvegia, Austria, Finlanda, Slovenia, Ungaria, Israel, Danemarca, Germania, Slovacia și Lituania. Al doilea grup este format din Elveția, Polonia, România, Croația, Estonia și Cehia. Lista exclude Marea Britanie și Rusia.

Karousos a declarat că, începând cu 9 iunie, pasagerii care sosesc din țările din oricare grup trebuie să obțină cu trei zile înainte de plecare un certificat de sănătate care să confirme că nu au virus. Începând cu 20 iunie, pasagerii din primul grup de țări nu vor avea nevoie de certificate de sănătate, dar cei din cel de-al doilea grup vor fi în continuare obligați să le obțină.

REPUBLICA CEHĂ

Frontierele cu Austria și Germania s-au redeschis la 5 iunie, cu 10 zile mai devreme decât era preconizat. Din 27 mai, țara și-a deschis frontiera cu Slovacia și Ungaria, dar cu restricții. Locuitorii statelor membre UE pot intra pentru a efectua activități economice, pentru a vizita rude sau pentru a studia la o universitate. Toți vor trebui să prezinte la intrarea în țară un test negativ pentru COVID-19.

DANEMARCA
Granițele sunt închise pentru călătorii străini. Doar cetățenii sau rezidenții Danemarcei, Groenlandei sau Insulelor Feroe pot intra în prezent în țară sau cei cu un „scop demn”. Din 15 iunie, Copenhaga își va deschide granițele pentru turiștii din Germania, Islanda și Norvegia.

FINLANDA
Frontierele terestre din Finlanda rămân închise până cel puțîn pe 14 iunie. Au fost redeschise lucrătorilor din Spațiul Schengen la mijlocul lunii mai.

FRANŢA
Primul ministru Edouard Philippe a anunțat planurile de a redeschide granița Franței în țările UE și Marea Britanie începând cu 15 iunie, după planurile altor țări ale Uniunii. Deocamdată călătoria în Franța este restricționată fiind permise doar călătorii esențiale celor care nu locuiesc în țară.

Călătorii care sosesc din Marea Britanie sau Spania vor fi supuși unei carantine voluntare. Cei din afara UE încă nu vor putea călători în Franța, cu excepția unor circumstanțe limitate, în timp ce țările UE vor rămâne să decidă când vor redeschide frontierele externe.

GERMANIA
Germania își va deschide granițele către UE și Marea Britanie pe 15 iunie. În prezent, călătorii trebuie să aibă un motiv bine întemeiat pentru a intra în Germania. Cu toate acestea, restricțiile la frontiere au fost relaxate.

GRECIA
Ministerul Afacerilor Externe a publicat pe 31 mai, planul său pentru redeschiderea frontierelor, care implică trei etape diferite.

Faza 1 (până pe 15 iunie)
Doar un număr limitat de zboruri internaționale sunt permise să aterizeze în Atena. Toți pasagerii care sosesc trebuie să fie testați și să rămână peste noapte la un hotel desemnat. În cazul unui test negativ, pasagerii trebuie să rămână în carantină timp de 7 zile. Dacă testul este pozitiv, trebuie să rămână în carantină „sub supraveghere” timp de 14 zile.

Faza 2 (15 iunie – 30 iunie)
Din 15 iunie, turismul se reia, iar zborurile internaționale vor ateriza nu doar în Atena, ci și în Salonic. Cu toate acestea, unii pasageri vor trebui să fie supuși testării obligatorii la sosire. Cei care provin de pe oricare dintre aeroporturile listate de Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației, vor trebui să facă teste la sosire, apoi să meargă la un hotel pentru carantină timp de 7 zile dacă testul este negativ, și timp de 14 zile dacă testul este pozitiv.

Toți ceilalți călătorii care provin din Albania, Australia, Austria, Macedonia de Nord, Bulgaria, Germania, Danemarca, Elveția, Estonia, Japonia, Israel, China, Croația, Cipru, Letonia, Liban, Noua Zeelandă, Lituania, Malta, Muntenegru , Norvegia, Coreea de Sud, Ungaria, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Republica Cehă și Finlanda – vor fi supuși unor teste aleatorii și nu vor fi restricții suplimentare. În plus, în țară vor fi permise sosiri din Albania, Macedonia de Nord și Bulgaria. Acești călători vor fi supuși unor teste aleatorii la sosire.

Faza 3 (începând cu 1 iulie)
Zborurile internaționale vor fi permise pe toate aeroporturile din Grecia și toți călătorii vor fi supuși unor teste aleatorii la sosire. Sosirile pe mare vor fi, de asemenea, permise la 1 iulie, călătorii fiind supuși testării aleatorii.

UNGARIA
Frontierele sunt deschise cu România, Slovacia, Slovenia și Serbia, deși cu restricții. Cei care provin din Republica Cehă pot intra și ei, călătorind prin Slovacia. Frontierele sunt, de asemenea, deschise cu Croația cu rezervare de vacanță. Granițele cu Austria și Ucraina sunt închise.

ISLANDA
Islanda urmează să se redeschidă călătorilor din UE și Marea Britanie pe 15 iunie. Turiștii vor fi testați la sosire. Câteva ore mai târziu, vor primi rezultatul pe telefonul lor, după ce au descărcat o aplicație de urmărire. Autoritățile nu au anunțat încă procedurile pentru cei care sunt pozitivi.

IRLANDA
În prezent, autoritățile irlandeze solicită celor care sosesc în Irlanda, cu excepția Irlandei de Nord, să se autoizoleze timp de 14 zile, la sosire, inclusiv rezidenții irlandezi. Vor completa un formular de localizare a pasagerilor, deși există excepții pentru furnizorii de servicii esențiale ale lanțului de aprovizionare, cum ar fi transportatorii, piloții și personalul maritim.

ITALIA
Italia și-a deschis frontierele pe 3 iunie pentru cetățenii UE, Marea Britanie, spațiul Schengen, Andorra și Monaco. Călătorii care provin din țările de mai sus nu vor trebui să facă obiectul carantinei decât dacă au fost în orice altă țară în cele 14 zile înainte de a ajunge în Italia.

MALTA
Ministerul turismului din Malta a anunțat pe 31 mai că va redeschide călătoriile turistice la 1 iulie. Malta a fost prima țară din Europa care a interzis zborurile din Italia, Spania, Franța, Germania și Elveția, pe 10 martie.

OLANDA
Granițele sunt deschise pentru cei care călătoresc în spațiul Schengen. Cu toate acestea, guvernul a respins cu fermitate călătoriile neesențiale. „Guvernul olandez descurajează călătoriile de orice fel și solicită tuturor să rămână acasă cât mai mult”, s-a declarat de mai multe ori pe site-ul oficial.

NORVEGIA
Norvegia are granițele închise. Călătorii străini vor fi întoarsi de la graniță. Cei care locuiesc sau lucrează în Norvegia pot intra și aeroporturile sunt deschise. Ministerul afacerilor externe al țării nu recomandă călătoriile internaționale care nu sunt strict necesare, până pe 20 august.

Din 15 iunie, vor putea intra persoane din Danemarca. Până la 20 iulie, vor fi luate în considerare scutiri pentru unele țări europene din apropiere. Norvegia impune în prezent o carantină de 10 zile pentru cei care se întorc din călătorii internaționale.

POLONIA
Polonia și-a închis granițele cu mai multe țări, inclusiv Cehia, Slovacia și Germania.

PORTUGALIA

Muncitorii și furnizorii sunt permiși peste granița terestră a Portugaliei cu Spania, dar este închisa turiștilor până cel puțin pe 15 iunie. În prezent, nu există cerințe ca la sosire să se intre în carantină, cu excepția celor din Azore.

SPANIA
Turiștii germani, francezi și scandinavi ar putea avea voie să intre în Spania începând cu 22 iunie, ca parte a unui proiect „pilot” de reluare a activității turistice. Acești turiști nu vor face obiectul carantinei. Cetățenii din alte țări ar trebui să poată intra în Spania începând cu 1 iulie.

În prezent, persoanele din străinătate care intră pe teritoriul țării trebuie să stea în carantină timp de 14 zile dar acest lucru se va încheia pe 1 iulie, potrivit oficialilor.

SUEDIA
Suedia a introdus restricții la frontieră, dar se aplică numai călătoriilor neesențiale din țări din afara UE / SEE, cu excepția Regatului Unit și a Elveției. Această restricție a intrat în vigoare la 19 martie și a fost prelungită până la 15 iunie.

ELVEŢIA
Elveția își va redeschide frontierele cu Germania, Austria și Franța pe 15 iunie, dacă situația o permite. Guvernul speră să redeschidă frontierele către restul UE începând cu 6 iulie. Orice cetățeni străini care încearcă în prezent să intre în Elveția fără permis de ședere sau permis de muncă valabil li se vă refuza intrarea.

În prezent, pasagerii din străinătate nu pot intra în țară decât prin aeroporturile din Zurich, Geneva și Basel. Autoritățile elvețiene nu au impus nicio măsură de carantină persoanelor care intră în țară.

MAREA BRITANIE
În prezent, granițele sunt deschise. Începând cu 8 iunie, vizitatorii din străinătate vor sta carantină timp de 14 zile. Printre cei scutiți de aceste măsuri se numără persoanele care călătoresc din Irlanda, Insulele Channel sau Insula Man. Guvernul spune că aceste măsuri vor fi revizuite la fiecare trei săptămâni.

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus