Știai că …

Știați că Finlanda are aproape 180.000 de insule? Că Indonezia are 127 de vulcani activi? Sau că pe plajele din Normandia încă pot fi găsite bucăți de șrapnel din timpul celui de-al Doilea Război Mondial? Cu atât de multe țări din lume, apar o serie de curiozități interesante de călătorie.

Indiferent dacă doriți să aflați mai multe despre următoarea destinație de călătorie sau vreți să impresionați prietenii la o petrecere sau cină, iată 24 de date interesante de călătorie, care cu siguranță vă vor distra:

1. Canada are cele mai multe lacuri din lume. Cu peste 3 milioane de lacuri, 9% din țară este de fapt apă proaspătă.

2. Haiti a fost atât de grav defrișată, încât practic nu au mai rămas copaci. Puteți vedea asta cel mai clar când îl comparați cu țara vecină, Republica Dominicană.


3. Surinamul este acoperit aproape în întregime de jungle (peste 91% din teritoriu), iar majoritatea oamenilor trăiesc de-a lungul coastei.


4. 99% din Libia este acoperită în deșert, ceea ce o face unul dintre cele mai aride locuri din lume.

5. La Thingvellir, în Islanda, puteți vedea două plăci tectonice (America de Nord și Eurasiatica) care se întâlnesc deasupra suprafeței pământului. Puteți face chiar scufundări între ele.

6. Pădurile nealterate din Siberia, Rusia reprezintă aproape 25% din pădurile lumii și sunt responsabile de producerea majorității oxigenului planetei.

7. Insula Okunoshima din Japonia este locuită în întregime de iepurași.

8. Insulele Falkland din Marea Britanie au 350 de oi pentru fiecare persoană. Doar aproximativ 3.000 de oameni trăiesc aici și, în mod natural, lâna este exportul lor major.


9. Insula Exumas din Bahamas găzduiește porci care înoata.


10. Muzeul Hermitage din St Petersburg este renumit ca fiind “acasă” pentru numeroase pisici. Au chiar un secretar de presă dedicat lor.


11. Aproape 3% din gheața din Antarctica este formată din urină de pinguin.

12. Japonia are „tunele de broască țestoasă” pe lângă căile ferate, cu scopul de evita strivirea acestora animalute de către trenuri.

13. India este cea mai diversă țară din lume din toate punctele de vedere – cultural, economic, geografic, rasial, lingvistic, etnic și religios.


14. Zalipie este un sat din Polonia unde toate clădirile sunt decorate cu flori pictate.


15. Oamenii din Papua Noua Guinee vorbesc peste 820 de limbi, cele mai multe decât orice altă națiune. Împreună, acestea cuprind 12% din totalul limbilor mondiale.

16. Etiopia urmează un calendar tradițional bazat pe Biserica Ortodoxă Coptă, care se află la șapte ani în spatele restului lumii. Acest lucru se datorează faptului că nu au schimbat niciodată anul propus al nașterii lui Isus ca restul lumii creștine.

17. Micul oraș Caldari di Ortona din Italia are o fântână gratuită de vin, care oferă vin fabricat local și este deschisă oricui.


18. Faimoasa gardă elvețiană din orașul Vaticanului poartă uniforme inspirate de picturile renascentiste ale lui Michelangelo, Raphael și Jacopo Coppi.


19. Monaco este mai mic decât Central Park din New You City și acoperă o suprafață de doar 0,8 mile pătrate. De asemenea, este cea mai mică națiune permanent locuită din lume.

20. Cu o înălțime medie de 1,8 m deasupra nivelului mării, Maldive este cea mai joasă națiune de pe pământ.

21. Singapore este cea mai mare țară din lume fără ferme sau economie bazată pe agricultură.

22. Aproximativ ⅓ din aeroporturile lumii sunt situate în SUA și în orice moment există peste 61.000 de oameni în aer (nu în această perioadă, desigur).

23. Franța acoperă 12 zone orare, mai mult decât oricare altă țară. Statele Unite vin pe locul doi cu 11, iar Rusia pe locul trei cu 9.

24. În schimb, întreaga Chină funcționează după ora Beijing-ului, în ciuda faptului că acoperă 5 zone întregi.

Există alte curiozități de călătorie pe care le știți? Dacă da, asigurați-vă că le împărtășiți cu noi.

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus