Stăm acasă și călătorim cu mintea. Aceste muzee celebre oferă tururi virtuale pe care le puteți viziona din confortul casei

Intrarea în auto-carantină poate crea multe probleme complexe și complicații, dincolo de a avea suficiente alimente și consumabile timp de două săptămâni. În ceea ce privește divertismentul, probabil că există multă plictiseală, mult Netflix și multă navigare pe internet.

Dar există o modalitate de a te bucura de puțină cultură și educație în timp ce ești blocat în casă. Conform Fast Company, Google Arts & Culture a făcut echipă cu peste 2500 de muzee și galerii din întreaga lume pentru a duce pe oricine în tururi virtuale și expoziții online ale unora dintre cele mai faimoase muzee din întreaga lume.

Acum, ca să „mergi la muzeu” nu trebuie să părăsești canapeaua.

Colecția Google Arts & Culture include Muzeul Britanic din Londra, Muzeul Van Gogh din Amsterdam, Guggenheim din New York și, literalmente, sute de locuri care vă oferă informații despre artă, istorie și știință.

British Museum, Londra

Acest muzeu iconic situat în inima Londrei permite vizitatorilor virtuali să viziteze Marea Curte, să descopere antica Rosetta Stone și mumiile egiptene. De asemenea, puteți găsi sute de artefacte în turul virtual al muzeului.

Muzeul Guggenheim, New York

Funcția Google’s Street View permite călătorilor virtuali să viziteze celebra scară în spirală a Guggenheim-ului, fără să plece vreodată de acasă. De acolo, puteți descoperi opere de artă incredibile din epocile impresioniste, postimpresioniste, moderne și contemporane.

National Gallery of Art, Washington, D.C.

Acest faimos muzeu de artă american prezintă doua expozitii online prin intermediul Google. Prima este o expoziție de modă americană din 1740 până în 1895, incluzând multe haine din epocile coloniale și revoluționare. Al doilea este o colecție de lucrări ale pictorului baroc olandez Johannes Vermeer.

Musée d’Orsay, Paris

Puteți face o plimbare virtuala prin această galerie populară, care adăpostește zeci de lucrări celebre ale artiștilor francezi care au creat și au trăit între 1848 și 1914. admirați lucrările de artă ale lui Monet, Cézanne și Gauguin, printre altele.

Muzeul Național de Artă Modernă și Contemporană, Seul

Unul dintre muzeele populare din Coreea poate fi accesat din orice parte a lumii. Turul virtual al Google virtual tour vă duce prin șase etaje de artă contemporană din Coreea și de pe tot globul.

Muzeul Pergamon, Berlin

Fiind unul dintre cele mai mari muzee din Germania, Pergamon are multe de oferit – chiar dacă fizic nu puteti fi acolo. Acest muzeu istoric găzduiește o mulțime de artefacte antice, inclusiv Poarta Ishtar din Babilon și, bineînțeles, Altarul Pergamon.

Rijksmuseum, Amsterdam

Explorați lucrările master din epoca de aur olandeză, inclusiv lucrări de la Vermeer și Rembrandt. Google oferă un Street View tour al acestui muzeu iconic, astfel încât să te poți simți ca și cum ai rătăci cu adevărat prin sălile sale.

Muzeul J. Paul Getty, Los Angeles

Lucrări de artă europene din secolul al VIII-lea pot fi găsite în acest muzeu de artă din California. Faceți un Street View tour pentru a descoperi o colecție uriașă de tablouri, desene, sculpturi, manuscrise și fotografii.

Galeria Uffizi, Florența

Această galerie mai puțin cunoscută găzduiește colecția de artă a uneia dintre cele mai faimoase familii din Italia, De’Medicis. Clădirea a fost proiectată de Giorgio Vasari în 1560 special pentru Cosimo I de’Medici, dar oricine, din orice parte a lumii, poate rătăci pe holurile muzeului.

MASP, São Paulo

Muzeul de Arte de São Paulo este unul non-profit și primul muzeu modern din Brazilia. Lucrările de artă plasate pe cadre transparente de tip perspex fac să pară că opera de artă se plimbă în aer.

Muzeul Național de Antropologie, Mexico City

Construit în 1964, acest muzeu este dedicat arheologiei și istoriei patrimoniului pre-hispanic din Mexic. Există 23 sali de expoziție pline cu artefacte antice, inclusiv unele din civilizația maya.

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus