Pătrundeți în universul Star Wars și admirați locațiile în care au fost filmate episoadele

Indiferent dacă ați văzut deja fiecare film Star Wars și l-ați devorat pe The Mandalorian, vă puteți bucura de locurile reale prezentate în acea galaxie îndepărtată.

Wadi Rum Desert, Iordania

Doar o singură locație de filmare pentru a noua versiune a antologiei Star Wars a fost dezvăluită și este una familiară. Wadi Rum – oaza de nisip uimitoare, de culoare ruginie, a Iordaniei – a fost folosită anterior în Rogue One: A Star Wars Story. Terenul stâncos și condițiile uscate fac ca fundalul să fie perfect pentru o lume străină.

Mývatn, Islanda

Producătorii Star Wars: Episodul VII – The Force Awakens ar fi putut să-și monteze camerele aproape oriunde în Islanda, la cât de fantastic este peisajul său. Zvonurile sugerează că echipajul Star Wars și-a concentrat atenția asupra regiunii de nord-est Mývatn, ceea ce a fost o alegere inspirată: un lac spectaculos, vulcanul Krafla și formațiuni ciudate de lavă.

Puzzlewood, Marea Britanie

Cu siguranță este un loc consacrat pentru lumile fictive, care i-a inspirat pe Lordul Ringsauthor JRR Tolkien și pe JK Rowling, creatoarea Harry Potter printre alții. Mergeți pe jos sau cu bicicleta prin cea mai veche pădure de stejar din Anglia și căutați o pereche de urechi de blană.

Skellig Michael, Irlanda

Nu este greu să vezi de ce Skellig Michael a fost o locație ideală de filmare pentru Star Wars: The Awakens Force și Star Wars: The Last Jedi. Stânca bătută de vânt, atmosferică, care găzduiește o mănăstire listată în patrimoniul mondial Unesco, este un loc perfect pentru ca un Jedi să se ascundă. Traversarea către insulă este cruntă, dar merită: ia o barcă de pe continent și fă o vizită între mai și septembrie.

Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite

Tunisia a furnizat nisipul pentru filmele Star Wars din anii trecuți dar orașul Jakku din Star Wars: The Awakens Force a fost descoperit în apropiere de Abu Dhabi. Acest oraș se mândrește cu mall-urile spațiale, dar regizorul JJ Abrams era mai interesat de dunele unduitoare, romantice ale Rub ‘al Khali (cunoscut și sub numele de Cartierul Gol) – unul dintre cele mai mari din lume și, da, cele mai goale întinderi de deșert.

Finse, Norvegia

Îndreptați-vă spre nord de satul îndepărtat Finse și veți ajunge pe planeta înghețată a lui Hoth, probabil, cea mai mare scenă de luptă din episodul V – The Empire Strikes Back. Finse, care este accesibil doar cu trenul, bicicleta sau pe jos, este unul dintre cele mai bune locuri din Norvegia pentru o experiență sălbatică pură. Dar amintiți-vă că este mai probabil să localizați un ren decât un wampa.

Guilin, China

Colegul tânguitor al lui Han Solo trebuia să vină dintr-un loc special; Guilin s-a potrivit perfect pentru Chewbacca datorită munților săi de calcar drapați cu verdeață. Aceste forme de rocă zimțată sunt una dintre cele mai populare atracții turistice din China, iar Guilin (denumită și planeta Wookiee în episodul III – Revenge of the Sith) este o poartă majoră către întreaga regiune Guangxi.

Death Valley, SUA

Diverse destinații de deșert au fost folosite pentru Tatooine, poate cea mai importantă planetă din saga Star Wars. Tunisia a furnizat fundaluri, la fel ca și Abu Dhabi. Dar producătorii de film și-au găsit inspirația și în propria curte. În episodul IV – A New Hope, panorama uimitoare de pe vârful Dante din Valea Morții, arata unul dintre cele mai neospitaliere locuri de pe Pământ, care se întâmplă să se afle în SUA. Parcul național din jur este un tărâm minunat de canioane sculptate de apă, bolovani cu nisip și oaze cu palmieri.

Tikal, Guatemala

George Lucas a simțit că Guatemala a fost un excelent stand-in pentru o „lună în junglă” când a realizat filmul original al Războiului Stelelor la mijlocul anilor ’70 (acum cunoscut oarecum confuz sub numele de Episodul IV – A New Hope). Nu putem decât să fim de acord. Baza acoperită de pădure de la care rebelii lansează un atac care distruge în cele din urmă Steaua Morții este, de fapt, Tikal – ruinele unui vechi imperiu maya. Acest sit de patrimoniu mondial Unesco, plin de temple, altare și artefacte este un punct de reper bun în America Centrală.

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus