Orașe pe care trebuie să le vizitezi cel puțin o dată în viața

Simți dorința de a scăpa de capcanele pe care le presupune traiul modern? În timp ce mulți ar recomanda o vizită într-una dintre cele mai mari metropole din lume, o călătorie într-un oraș idilic este antidotul perfect al acestor zile.

Chefchaouen, Maroc

Amplasat în Munții Riff din nord-vestul Marocului, acest încântător sat albastru a fost fondat ca o fortăreață în secolul al XV-lea pentru a face față invadatorilor portughezi. Astăzi, este o împletitură de străzi pietruite, căptușite de tăbăcări și țesători locali.

Yangshuo, China

Sigur, centrul orașului poate părea un pic turistic în prezent, dar doar o scurtă plimbare cu bicicleta sau cu barca te poarta acolo unde se află adevărata magie. Munții semeți care arată prin ceață, în timp ce bătrânii capricioși, cu barbă cenușie și pălării conice, înfruntă râurile pentru a pescui ca păsările de pradă bine pregătite.

Lalibela, Etiopia

Minunile arheologice, bisericile monolitice de piatră din Lalibela, sunt printre cele mai subestimate de pe pământ. Aceste impresionante structuri sacre sunt sculptate dintr-o stâncă pură, o serie de vechi sit-uri de pelerinaj care oferă orașului un aer cu adevărat mistic.

Santorini, Grecia

Rege incontestabil al insulelor grecești, Santorini este renumit pentru nenumăratele locuințe albe, care se uită peste apele orbitoare ale Mării Mediterane. Și, în ciuda unei armate de turiști care vin aici în fiecare an, totuși reușește să păstreze un sentiment magic al orașului unic.

Mont-Saint-Michel, Franța

Acesta este Mont-Saint-Michel, o insupa istorică, care înconjoară o mănăstire maiestuoasă din secolul al VIII-lea. Cu aproximativ 50 de locuitori, este într-adevăr una dintre cele mai fermecătoare așezări de pe Pământ.

Huacachina, Peru

Ați dorit vreodată să vizitați o oază adevărată în mijlocul deșertului? Ei bine, iată șansa voastră – acest oraș incredibil peruvian nu este un miraj.

Bruges, Belgia

Europa este plină de cătune medievale care apar direct dintr-un basm, dar puține sunt la fel de uluitoare ca orașul istoric belgian Bruges.

Alter do Chão, Brazilia

Un paradis insular tropical ar putea exista cu adevărat în mijlocul Amazonului? Ai face bine să crezi. Așa că, faceți-vă puțin timp pentru niște cercetări serioase în paradisul junglei braziliene, Alter do Chão.

Hallstatt, Austria

Pe malul unui lac strălucitor, la poalelel munților cu vârfurile acoperite de pădure, se află Hallstatt, un feeric sat austriac cu fler distinct european.

Dubrovnik, Croația

Faimos la nivel internațional pentru uimitoarea sa fortăreață de pe țărmurile Mării Adriatice, nu este de mirare că acest loc, platou de filmare pentru Game of Thrones, este bijuteria din coroana turistică a Croației.

Cinque Terre, Italia

Nu doar unul, ci cinci sate pe litoral, Cinque Terre din Italia nu trebuie să lipsească de pe lista voastră de călătorii. Fiecare așezare este accesibilă printr-un traseu de drumeție și dispune de un afișaj impresionant de case colorate care se stivuiesc precum un joc de Lego, pe Riviera accidentată italiană.

One comment

Alecu Cristina Oana
aprilie 29, 2020
Bifat 3, abia astept restul!
Răspunde

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus