Moduri unice prin care oamenii din întreaga lume beau cafea

Să începi ziua cu o cană de cafea este o obișnuință pe fiecare fus orar. Peste un miliard de cești de cafea sunt consumate în întreaga lume în fiecare zi, America singură consumând zilnic aproximativ 400 de milioane de porții. Aproape fiecare țară are propria cultură a cafelei, cu rețete tradiționale făcute din diferite tehnici de preparare, amestecuri de boabe și preferințe de condimente. De la java de dimineață până la espresso de după cină, aceste șapte băuturi vă vor oferi un gust al numeroaselor moduri în care este pregătită și savurată cafeaua pe tot globul.

Türk kahvesi, Turcia 
Cafeaua turcească este făcută din boabe măcinate fin, nefiltrată și servită în vase de aramă sau de cupru cunoscute sub denumirea de cezves. Zahărul este adăugat în cezve înainte ca apa să fiarbă, oferind băuturii Turkk kahvesi dulceața caracteristică, iar cardamomul este uneori încorporat pentru un plus de aromă. Mai mult decât o simplă băutură, cafeaua facilitează interacțiunea socială în cultura turcă, în special ca un gest de ospitalitate de la gazdă la oaspete.

Café Touba, Senegal

Cafeaua Touba este preparată în mod similar cafelei infuzate și este aromată cu piper de Guineea sau djar și, uneori și cuișoare. A fost popularizată în anii 1880 de către Cheikh Ahmadou Bamba, fondatorul frăției islamice Mouride și își ia numele din orașul sfânt Touba. Se crede că are o valoare medicinală iar această băutură de cafea dulce și picantă este savurată toată dimineața și după-amiaza în Senegal. La Standurile cuTouba se găsesc la fiecare colț de stradă din Dakar, iar băutura unică începe să apară chiar și în alte țări din Africa de Vest.

Cà Phê Trứng, Vietnam

Cunoscută și sub denumirea de cafea vietnameză cu ouă, acesta băutură ar putea fi servită ca și desert. Gălbenușurile de ou sunt bătute împreună cu laptele condensat și zahărul, creând un topping asemănător cu frișca, ceea ce face ca această băutură să fie favorită la nivel național. Orice amestec puternic de cafea va funcționa, deși boabele robusta sunt cel mai frecvent utilizate pentru Cà Phê Trứng, care sunt în mod tradițional infuzate într-un filtru de cafea vietnamez din oțel inoxidabil. Cafeaua cu ouă poate fi savurată fie caldă, fie înghețată și este o încercare absolută pentru vizitatorii Hanoiului sau orașului Ho Chi Minh.

Cafe de Olla, Mexico City

Trifoiul, anasonul și scorțișoara conferă cafenelei Olla aroma sa distinctă. Condimentele, boabele de cafea râșnite și zahărul procesat minim, numit piloncillo, sunt aduse la punctul de fierbere în vase de lut de pământ numite ollas, apoi se strecoară printr-o sită de plasă. Unii adaugă ciocolată sau swap piloncillo, zahăr brun închis, dar aroma băuturii este întotdeauna recunoscută, la fel ca și cănile de lut în care este servită în mod tradițional. Acum o marca recunoscută, Cafe de Olla a fost popularizată în timpul Revoluției mexicane pentru a energiza soldații și a fost favorita liderului revoluționar Emiliano Zapata.

Kaffeost, Finlanda

Adăugarea produselor lactate la cafea este normală în întreaga lume. Cei mai mulți optează pentru lapte sau smântână, dar în unele părți din Scandinavia, brânza este suplimentul preferat. Kaffeost, sau „brânză de cafea”, are originea în Finlanda și poate fi găsită și în nordul Suediei, lângă granița cu Finlanda. Este o brânză relativ fermă, care are o consistență mai cremoasă și o aromă mai dulce atunci când este completată cu o cafea fierbinte obținută din boabe măcinate fin. Brânza de cafea se face în general în cantități mari, iar resturile pot fi congelate sau completate cu fructe de pădure proaspete și servite cu această băutură cu adevărat unică.

Kopi Luwak, Indonezia

Kopi Luwak se numără printre cele mai scumpe cafele de pe piață, fiind vândută la sute de dolari pe kilogram. Este fabricată din boabe de cafea care au fost parțial digerate și apoi expulzate de civetele de palmier asiatice, mamifere asemănătoare cu nevăstuicile, native din Indonezia. Este procesată folosind o presă franceză, un aparat de cafea picurător sau chiar o mașină espresso. Kopi Luwak este o băutură tradițională peste tot, de la Sumatra până în Bali, și a fost inițial servită ca băutură de lux. Băutura fierbinte a făcut obiectul unei analize etice mai recent, deși, odată cu popularitatea crescută, a venit producția în masă care a inspirat unii producători să crească civete sălbatice, adesea în condiții deplorabile, pentru a satisface cererea globală.

Espresso, Italia

Este practic imposibil să plasați o comandă Starbucks fără a vorbi italiană. O mare parte din terminologia cafelei utilizate în SUA provine din Italia și din multe cafenele italiene de espresso. Mașinile espresso împing aburul sub presiune prin cafeaua măcinată fin, obținând o cafea foarte concentrată cu un strat superior spumos. Băuturile pe bază de espresso includ totul, de la caffè macchiato (espresso cu lapte aburit) la caffé mocha (espresso cu ciocolată) și caffè doppio (shot espresso dublu). Când vă aflați în Roma sau în orice altă parte din Italia, faceți precum localnicii și beți cafea cu lapte cu micul dejun și espresso după cină.

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus