Minuni naturale subestimate din Europa, pe care trebuie să le vedeți

Știm cu toții că Europa are niște peisaje incredibil de frumoase, care includ totul, de la peisaje alpine epice și păduri asemănătoare basmului, la paradisuri insulare romantice. Cu toate acestea, există încă o mulțime de minuni naturale despre care încă nu ați auzit. Având în vedere acest lucru, iată câteva dintre cele mai subestimate minuni naturale din Europa.

Bornholm, Danemarca

Bornholm este o insulă daneză situată în Marea Baltică, la nord-estul Germaniei și la sudul Suediei. Se întinde pe o suprafață de 227+ mile pătrate (peste 588 de kilometri). Bornholm are și plaje remarcabile. Nisipul este atât de fin acolo încât se zice că Napoleon a folosit nisipul în toate clepsidrele sale.

Las Médulas, Spania

Las Médulas este un sit istoric spaniol de exploatare a aurului. Este situat aproape de Ponferrada, în comuna El Bierzo. A fost, de asemenea, odată cea mai importantă mină de aur din Spania și cea mai mare mină de aur din tot Imperiul Roman. Forma sa neobișnuită se datorează tehnicilor miniere specifice pe care romanii antici le-au folosit pentru a extrage aurul din munți.

Alentejo, Portugalia

Algarve este, probabil, cea mai populară și faimoasă coastă din Portugalia. Alentejo, cu toate acestea, este cu siguranță subestimat, în ciuda plajelor sale incredibile și a ținutului excepțional, care are milioane de copaci de plută.

Regiunea Mullerthal, Luxemburg

Regiunea Mullerthal din Luxemburg este cunoscută și sub numele de „Mica Elveție”. Zona este un biotop neobișnuit, marcat de formațiuni de gresie surprinzătoare și seducătoare. Eroziunea solului și coloritul unic al rocilor sunt responsabile de crearea peisajului de acolo. Este, de asemenea, cunoscut pentru satele sale pitorești și peisajul de poveste.

Lacul Bled, Slovenia

Lacul Bled este un lac feeric situat în Alpii Iulieni din populara regiune a Carniolanului Superior din nord-vestul Sloveniei. Lacul este astfel numit pentru că se învecinează cu orașul Bled. Acest lac include o mică insulă unde puteți ajunge cu o pletna sau o gondolă pentru a vedea fermecătoarea Biserică Adormirea Maicii Domnului.

Lacurile Plitvice, Croația

Minunatele lacuri Plitvice sunt o rețea notabilă de 16 lacuri diferite conectate prin cascade uimitoare. Aceste lacuri sunt una dintre cele mai incredibile minuni ale naturii. Lacurile Plitvice sunt, de asemenea, casa unui habitat divers. Acolo puteți descoperi numeroase specii de animale sălbatice și plante, inclusiv vulturi, pisici sălbatice și urși bruni.

Svalbard, Norvegia

Svalbard este un arhipelag situat în Oceanul Arctic, la nord de continentul european, între Norvegia și Polul Nord. Este, de asemenea, una dintre cele mai nordice zone locuite din lume. Majoritatea acestor insule sunt formate din fiorduri și ghețari. Aici veți descoperi sălbăticiile arctice în mare măsură neatinse și animale sălbatice precum renii, urșii polari și vulpile arctice.

Järvi-Suomi, Finlanda

În engleză, se numește “Finnish Lakeland” și este cea mai mare dintre cele patru regiuni de demarcare din Finlanda. Această zonă deluroasă, plină de pădure, găzduiește de fapt 55.000 de lacuri, inclusiv celebrul lac Saimaa, al cincilea cel mai mare lac din toată Europa. Platoul lacului include resturi de ghețari continentali.

Cascada Bigar, România

Localnicii români se referă la frumoasa Cascadă Bigar drept „minunea Canionului Minis”. Într-adevăr, Cascada Bigar este unul dintre obiectivele turistice obligatorii din România. Acoperită de mușchi, cascada este formată din numeroase pâraie sub formă de cascadă din râul Mina care creează un efect asemănător celui de halo.

Parcul Național Durmitor, Muntenegru

Durmitor este cel mai mare parc natural din Muntenegru. Aici puteți explora cele mai adânci cheiuri ale Europei, lângă râul Tara. Faceți drumeții prin pădurile verzi de pin și puteți vedea doar câteva dintre sutele de insecte native, păsări și mamifere. Acest parc este, de asemenea, un site oficial al patrimoniului mondial UNESCO.

Formentera, Spania

Toți cei care au fost vreodată în Spania știu că Ibiza este renumită pe plan mondial pentru cluburile și viața de noapte. Ceea ce s-ar putea să nu știi este că fermecătoarea Formentera are și ea o reputație. Această insulă din Mediterana este destul de pitorească, completată cu plaje de nisip alb fin și ape limpezi, de culoare azurie.

Valea Lauterbrunnen, Elveția

Uluitoarea Valea Lauterbrunnen vă poate aminti foarte bine de un decor din faimosul film The Sound of Music. Explorați satele alpine din zonă, vârfurile acoperite de zăpadă și văile verzi.

Parcul Național Gauja, Letonia

Uimitorul Parc Național Gauja din Vidzeme este cel mai mare parc național din Letonia. Considerat a fi o comoară națională, este bine conservat și are multe monumente istorice semnificative. Aici veți găsi ruine antice și castele medievale, împreună cu stâncile abrupte, peșteri fermecătoare și izvoare naturale.

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus