Mexicul are mai mult de 100 de orașe magice pe care vei dori să le adaugi pe lista de călătorii

Există o mulțime de orașe magice în lume. Potrivit secretarului de turism al Mexicului, nu mai puțin de 130 de orașe magice se află în Mexic. Oficial.

În 2001, departamentul de turism din Mexic a lansat programul Pueblos Mágicos pentru a ajuta la generarea de turism în zonele rurale. Huasca de Ocampo din statul Hidalgo fără ieșire la mare a fost primul oraș cu statut magic. Lista a crescut constant până în 2010, când programul a fost relansat cu mai mult sprijin guvernamental pentru a contribui la creșterea infrastructurii turistice în orașele desemnate. Astăzi, există 132 de pueblos mágicos răspândite în cele 31 de state din Mexic, inclusiv 11 noi care au fost anunțate la începutul acestui an.

Criteriile pentru a deveni un oraș magic sunt relativ simple: destinațiile trebuie să aibă o populație de cel puțin 5.000 de locuitori, să fie în apropiere rezonabilă de un oraș mai mare și să ofere valoare turistică. Orașele trebuie, de asemenea, să numească un comitet care să prezinte un plan pentru dezvoltarea turismului. Odată aprobat, acest comitet este responsabil și pentru menținerea desemnării orașului. Programul Pueblos Mágicos își propune să scoată în evidență culturile, istoriile, meșteșugurile, festivalurile și peisajele unice ale destinațiilor sale.

Câteva orașe magice din Mexic sunt Tulum, Sayulita și Isla Mujeres. Majoritatea, cu toate acestea, sunt probabil necunoscute călătorilor. Indiferent dacă cartografiați itinerariul mexican suprem sau visați la destinații mai puțin cunoscute, iată șapte dintre pueblos mágicos preferate pentru a vă inspira următoarea vizită în Mexic.

1. Mazunte, Oaxaca

Mazunte este un oraș pe plajă cu multe atracții turistice, dar surprinzător de puțini turiști. Este un succes pentru surferi și tipuri New Age, de la refugii de yoga și studiouri de reiki la saloane de tatuaje, localuri cu falafel și cabine ecologice, pentru a menține călătorii confortabil.

Dincolo de soare, nisip și surf, vizitatorii se bucură să se relaxeze în peisajul din Punta Cometa și să urmărească o viață marină extraordinară. Centrul Național al Țestoaselor Mexicane, Mazunte se află pe unele dintre plajele principale de cuibărit pentru numeroasele specii de țestoase marine care numesc coasta mexicană acasă. Observatoarele de delfini, balene și manta sunt, de asemenea, obișnuite aici, ca bonus.

2. Palenque, Chiapas

Centrul orașului Palenque este fermecător, dar puțin dezamăgitor. Atracția reală a acestui oraș altiplano este complexul de temple maya din apropiere, care are unul dintre cele mai bune exemple de arhitectură precolumbiană din Mexic. Mai mic decât Chichen Itza, vechiul oraș nu este mai puțin impresionant, cu peste 1.000 de palate de calcar, morminte, temple, bazine, curți și alte structuri, plus artefacte notabile din stuc și sculpturi cu relief redus.

Opt râuri mici curg prin orașul antic, dar economisește energie pentru a explora cascadele din zonă. Mai multe căderi, fiecare având o dimensiune și o formă diferită, înconjoară Palenque. Îți recomandăm Roberto Barrios dacă ai timp doar pentru una.

3. Atlixco, Puebla

În Mexic, Atlixco este renumit pentru câteva motive: se află la poalele vulcanilor gemeni Popocatépetl și Iztaccíhuatl. Este unul dintre principalii producători de flori din Mexic. Iar Marconi Point al orașului este printre cele mai active locuri din lume pentru observarea OZN-urilor.

Festivalul anual al florilor Atlixco și târgul de poinsettia de Crăciun sunt două dintre cele mai bune momente pentru a vedea orașul în toată splendoarea sa florală. Sărbătorile precum Săptămâna Mare și Día de los Muertos văd, de asemenea, străzile mochetate în flori strălucitoare. Dar cea mai mare sărbătoare are loc în septembrie, când locuitorii se adună pentru a cânta, dansa și observa cultura indigenă în timpul El Huey Atlixcáyotl în cinstea Quetzalcóatl. Acest festival coincide, de asemenea, cu sărbătoarea anuală a hramului San Miguel, care a dat numele capelei din secolul al XVIII-lea.

4. Bacalar, Quintana Roo

Între Cancún și Riviera Maya, Quintana Roo a ajuns să definească turismul în Peninsula Yucatán din Mexic. Puțini călători știu că și Bacalar este acolo.

Pe coasta de la granița cu Belize, Bacalar este adesea asemănat cu un Tulum pre-trend. Călătoriile aici sunt despre încetinirea și adaptarea la natură, de la plimbări călare și excursii până la caiac, Lacul celor Șapte Culori și snorkelingul in cele șapte cenote ale lagunei.

5. San Sebastián Bernal, Querétaro

Acest mic oraș din Querétaro este faimos pentru Peña de Bernal, care se întâmplă să fie al treilea cel mai mare monolit din lume. Pelerinii fac drumeții către capela mică și crucea de piață prehispanică din vârf.

La doar 2,5 ore de Mexico City, orașul se desfășoară de-a lungul benzilor de piatră, cu clădiri colorate la fiecare colț. Gustările de stradă sunt din abundență. Gorging pe gorditas este obligatoriu în Bernal, la fel ca și degustarea a cât mai multe bomboane locale, cât poate stomacul. Pentru cireașa de pe tort, admirați și mai multe deserturi la muzeul dulciurilor din oraș.

6. Xilitla, San Luis Potosi

Situată în subregiunea tropicală La Huasteca Potosina din San Luis Potosi, Xilitla este o grădină de sculpturi în junglă creată de colecționarul de artă și poetul Edward James.

Las Pozas se bazează pe frumusețea naturală țesând structuri suprarealiste, asemănătoare unui templu, în împrejurimile încărcate cu cascade. Dacă vizitarea grădinii încântătoare vă face să doriți să vă scufundați mai adânc în peisaj, Xilitla se adresează, de asemenea, mulțimii aventuroase cu oportunități de drumeții, mountain bike, rappel și multe altele.

7. Tepoztlán, Morelos

Tepoztlán a fost printre primele orașe care au obținut statutul de pueblo mágico. Conform legendei, se crede că este locul de naștere al Quetzalcóatl, zeul șarpe aztec. Un templu mic deasupra Sierra de Tepoztlán îl onorează și pe Tepoztecatl, zeul pulque, o băutură alcoolică veche.

Tepoztlán a fost integrat ca pueblo mágico în 2010 datorită culturii sale indigene înfloritoare. Nu numai că este posibil să întâlniți vorbitori Náhuatl aici, dar piața săptămânală a meșteșugurilor a fost numită și cea mai bună din centrul Mexicului. Puteți gusta chiar și rețete pre-hispanice, cum ar fi tlaltequeadas.

Tepoztlán este și un centru holistic cu maseuri, cititori de cărți de tarot și clarvăzători.

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus