Levi – Mos Craciun si schi alpin

levi 3 Levi – Intre Mos Craciun si Cupa Mondiala de schi alpin

 

Situata la numai 170 kilometri de Cercul Polar, gasiti statiunea finlandeza Levi, alaturi de alte statiuni elitiste precum Aspen (SUA), Solden (Austria), Courcheval (Franta) sau Cortina d’Ampezzo.

 

levi 1 Levi – Intre Mos Craciun si Cupa Mondiala de schi alpin

 

Revenind la Levi insa, trebuie mentionat faptul ca este cel mai mare centru de schi al Finlandei. Si, bineinteles, statiunea de schi a lui Mos Craciun. Turistii au la dispozitie nu mai putin de 45 de partii (3 negre, 23 rosii, 18 albastre si una verde), deservite de 27 de schi-lift-uri, inclusiv doua gondole. Mai mult, lumina zilei fiind destul de scumpa la vedere in zona Cercului Polar, 15 partii beneficiaza de nocturna.  Iar deplasarea intre partii se face gratuit, cu autobuzul .

 

Amatorii de schi de tura sunt rasfatati cu peste 230 kilometri de piste special amenajate (28 km au nocturna). Iar daca vreti sa experimentati o aventura cu snowmobilul in desertul alb, aveti la dispozitie, atentie, 886 kilometri de trasee, de 6-8 metri latime. Sigur, nici pasionatii de catarari si drumetii nu sunt neglijati, in jurul Levi existand 60 kilometri de drumuri marcate.

 

levi 4 Levi – Intre Mos Craciun si Cupa Mondiala de schi alpin

 

Daca nu sunteti inclinati catre schi sau aventura, nu inseamna ca nu aveti ce face in Levi. Chiar daca statiunea de poveste este bine ascunsa intr-o padure, exista 40 de restaurante (va recomandam sa incercati friptura de ren!), doua sali de bowling, un centru Spa & Wellness, cu 17 piscine interioare si exterioare, noua saune si tobogane cu apa, trei supermarket-uri si numeroase boutique-uri.

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus