Kavos – Corfu, locul perfect pentru o vacanță de vară!

Kavos este un sat costier detașat din Corfu, situat la 1 oră distanță de capitală. Mergând cu mașina să ajungi acolo, treci prin zeci de sate mici, care, deși sunt pitorești, sunt în același timp în pragul abandonului. Și primul lucru pe care îl faceți este să vă întrebați dacă într-adevăr există viață în Kavos.

Dar când ajungi, totul se schimbă! Strada principală, cunoscută ca și “kavos strip” este inundată de sute de turiști. Incredibil, dar adevărat! Un sat de coastă din mijlocul pustietății, care a fost format ca și stațiune turistică la începutul anilor 1980 și a fost plin de viață în fiecare vară de atunci.

Dar Kavos nu este pentru toată lumea. Este o zonă special concepută pentru cei care caută nebunia absolută și distracția. Zeci de baruri, cluburi de noapte, baruri pe plajă și baruri la piscină alcătuiesc decorul.

Codul vestimentar al zonei? Costume de baie, pantaloni scurți, cămăși casual, etc. Deci, înainte de a alege această zonă pentru vacanțe, gândește-te cu înțelepciune dacă ești acel tip de persoană.

Desigur, rămânând în Kavos nu ești limitat sa stai doar aici. Există bărci zilnice care organizează excursii în unele locații fermecătoare. Vă recomandăm să vizitați următoarele:

1. Sivota

În Sivota vă puteți bucura de cafea în portul mic și să faceți cumpărături din magazinele turistice tradiționale.

2. Antipaxos

Plajele din Antipaxos sunt pur și simplu fermecătoare. Crezi că sunt făcute pentru un film de cinema.

3. Paxos

În Paxos, barca oprește în portul Gaios, care este foarte pitoresc și acolo veți găsi zeci de restaurante, taverne cu pește și cafenele. Mâncarea este excelentă peste tot în Paxos și suntem siguri că vă veți bucura oriunde alegeți să stați să mâncați.

4. Peșteri

Peșterile sunt pur și simplu incredibile, iar bărcile merg de obicei în interiorul lor pentru a vedea această priveliște uimitoare. Dar cea mai impresionantă dintre toate este peștera lui Papanikoli. Practic, este peștera în care s-a ascuns binecunoscutul submarin grec Papanikolis în timpul celui de-al doilea război mondial. Și ceea ce o face și mai impresionantă este că în interiorul peșterii veți vedea o plajă ascunsă. Ați văzut vreodată o plajă în interiorul unei peșteri ?!

Sfat: există bărci care vă pot duce în 2-3 destinații în aceeași zi.

În plus față de aceste excursii, trebuie să dedicați timp și să vizitați capitala Corfu. În capitală veți găsi literalmente totul. Restaurante, cafenele, magazine și orice altceva îți imaginezi. Veți găsi totul adunat în jurul Liston Square.

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus