Tusnad

Tusnad

Este una dintre cele mai frumoase staţiuni montane nu numai din judeţul Harghita, ci şi din ţară, accesibilă pe DN 12 sau pe linia CF 400 Braşov – Deda şi se află la 32 km sud de Miercurea-Ciuc, 37 km nord de Sfântu Gheorghe, 67 km de Braşov şi 35 km de Baraolt. Băile Tuşnad a fost declarat oraş în anul 1968, fiind şi cel mai mic din România (1709 de locuitori conform recensământului din 2002). Staţiunea, de importanţă internaţională, se află într-un loc deosebit de frumos, pe versantul vestic al masivului vulcanic Ciomad, în defileul Oltului la 656 m altitudine, în mijlocul unor păduri de brazi şi foioase, având un aer deosebit de curat, foarte bogat în ioni negativi. Oltul este cursul de apă principal al staţiunii, iar Lacul Ciucaş care este plasat în mijlocul staţiunii a fost creat în scop turistic. Masivul Ciomad este una dintre cele mai tinere formaţiuni vulcanice din Carpaţi, fenomenele vulcanice în zona Tuşnadului au avut un rol important în formarea şi dezvoltarea staţiunii, iar cele postvulcanice fiind foarte active, reprezintă un factor important în viaţa staţiunii Băile Tuşnad. Prezenţa emanaţiilor de CO2 şi a apelor minerale au permis practicarea tratamentelor terapeutice şi au creat condiţiile necesare pentru ca oraşul să devine o staţiune balneoclimaterică importantă.

Baile Tusnad sunt situate in partea sudica a depresiunii Ciucului, la o altitudine de 650 m, intre muntii Harghita si Bodoc, intr-un splendid defileu al Oltului. Pozitia in teritoriu ii confera un cadru deosebit de pitoresc, cu aer puternic ozonat, bogat in aerosoli rasinosi si ioni negativi care fac ca statiunea sa dispuna de un bioclimat montan tonic, favorabil reconfortarii psihice.

Despre apele minerale din zona Tusnadului exista dovezi scrise inca din sec XVIII, in care se mentioneaza existenta unor izvoare de ape minerale cu efecte curative folosite de catre localnicii satelor din apropiere.

Tot aici intalnim mofeta (bioxid de carbon), ea reprezintand emanatiile naturale de bioxid de carbon gaz uscat. Mofetele sunt legate de vulcanismul din zona Carpaţilor Răsăriteni şi sunt valorificate în cura balneară. Mofeta naturală folosită, la noi în tară, în scop terapeutic este un fenomen unic în lume.

Izvoarele Stanescu, Apor si Mikes (cu ape minerale carbogazoase, cloruro-sodice, bicarbonatate), mofetele si climatul subalpin sunt factorii naturali de cura ai statiunii Tusnad.

Tara Romania
Craciun la Baile Tusnad - Hotel O3zone 4*

Craciun la Baile Tusnad - Hotel O3zone 4*

Tusnad
De la 1700 Ron / pachet 3 nopti / persoana in camera dubla / mic dejun
Fortuna Eco - Boutique Hotel 3*

Fortuna Eco - Boutique Hotel 3*

Tusnad
De la 339 Ron / camera dubla / noapte / fara masa
Revelion la Baile Tusnad - Hotel O3zone 4*

Revelion la Baile Tusnad - Hotel O3zone 4*

Tusnad
De la 2850 Ron / pachet 3 nopti / persoana in camera dubla / pensiune completa
Tusnad Hotel 2*

Tusnad Hotel 2*

Tusnad
De la 95 Euro / pers / loc în cameră dublă modernizată / sejur 3 nopti