Reykjavik

Reykjavik

Orasul Reykjavik este capitala tarii Islanda si este cel mai mare oras din aceasta tara. Este asezat in nordul extrem al Europei si face ca turistii sa isi doreasca sa o reviziteze avand cladiri colorate, o lume pestrita, o viata de noapte activa si spiritul sau tanar. Farmecul orasului rezida in multimea contrastelor sale, care creeaza un tumult de energie. Reykjavik-ul ofera o combinatie fermecatoare intre inocenta specifica zonei rurale si agitatia demna de un mare oras. Este populat de cetateni muncitori dornici de afirmare pe plan profesional in ciuda falimetului national iminent.

Chiar daca patrimoniul arhitectural al orasului este mic, o vizita este numaidecat necesara. Viata sa culturala, in special muzeele, este foarte bogata. Odata cu arta de talie mondiala la care v-ati astepta intr-o capitala europeana, Reykjavik detine obiective turistice care concorda cu o gama larga de interese, o viata urbana vibranta , fiorduri si lacuri localizate intr-o zona salbatica impadurita la care se poate ajunge prin transportul in comun. Din moment ce multi vizitatori in Reykjavik au doar cateva zile la dispozitie pentru a vizita orasul, merita sa va folositi eficient timpul pentru a va bucura de tot ce are mai bun orasul de oferit

Gradinile botanice, prin vegetatia lor luxurianta, constituie un adevarat paradis. Cuprind o colectie variata de plante indigene. Pe langa fantani si alei, acestea au si o cafenea deschisa pe timp de vara, precum si un parc pentru copii si o gradina zoologica.

Parcul National Thingvellir a fost desemnat Patrimoniu Mondial de UNESCO. Aici se regasesc Gullfoss, Cascadele de Aur, create de raul Hvita, la 60 mile de Reykjavik. Dettifoss este cea mai mare cascada din Europa.

Althing este primul parlament al Islandei. Dupa pierderea independentei, in secolul al XIII-lea, tara si-a castigat treptat autonomia, iar parlamentul modern s-a mutat in actuala cladire de bazalt in 1881. In 2002, acesteia i s-a adaugat o anexa moderna din piatra si sticla.

Biserica Hallgrimskirkja este elementul arhitectonic simbol al orasului si totodata cea mai inalta cladire din Islanda. Domina orasul si este vizibila de la o distanta de 16 km intr-o zi insorita. A fost denumita dupa poetul, compozitorul de imnuri si clericul Hallrimur Petursson.

Muzeul de Sculptura Asmundur Sveinsson, cladire in forma de iglu, a fost gandita si ridicata in mare parte de Asmundur Sveinsson, servind pentru acesta drept locuinta si atelier. In muzeu se afla aproape 300 de opere de arta realizate de-a lungul a 60 de ani de cariera, constand in sculpturi, picturi si desene. In spatele muzeului se afla o frumoasa gradina in care sunt expuse 26 de lucrari din bronz ale artistului.

Gurmanzii pot fi fericiti luand masa in capitala Islandei. Ca multe alte lucruri in Islanda, bucataria autohtona sta marturie pentru mintea deschisa a poporului care incearca in acelasi timp sa se sincronizeze cu tendintele straine. Arta culinara este caracterizate de folosirea ingredientelor specific islandeze cum ar fi pestele si fructele de mare, miel dar si vanat. Restaurantele Reykjavik-ului servesc mancare specifica mai multor locuri de pe planeta. Cafenelele sunt printre cele mai numeroase in centrul orasului. Exista una la aproape fiecare colt de starda, insa in fiecare gasesti cate un ingredient care o face speciala. Unele restaurante ofera si servicii specifice barurilor, asa cum o face popularul Kaffibarinn, care se transforma in discoteca dupa miezul noptii. Exista sirestaurante care servesc asemenea bistro-urilor, cum ar fi Vegamót, Cafe Solon, Cafe Victor si Cafe Oliver.

Soarele nu sta mult timp pe cerul Islandei in timpul iernii, insa locuitorii stiu sa profite de nopti in cluburile care impanzesc strazile. Datorita pretului ridicat al bauturilor alcoolice, islandezii merg in cluburi cu mult dupa lasarea noptii, preferand sa se „incalzeasca” acasa cu propria lor bautura. Un pont ar fi acela ca unele bauturi islandeze au un continut ridicat de alcool, cum ar fi Brenivinn, in traducere „Moartea neagra”. Odata incalziti suficient, va puteti indrepta catre Laugavegur, zona in care se afla majoritatea barurilor si a cluburilor. De altfel, vinerea si sambata, pe timp de noapte este neobisnuit ca strazile sa fie populate. Puteti petrece la NASA sau Austurvollur, unde puteti dansa pe orice gen de la house la pop, sau puteti alege sofisticatul Rex de pe Austurstraeti. Daca iubiti spectacolele de muzica live puteti opta pentru NASA si Kaffi Rosenberg, de pe Klapartsigur.

Poti gasi in capitala Islandei toate marcile culturale demne de un oras european al secolului 21: cafenele primitoare, restaurante dintre cele mai bune din lume, muzeuri si galerii de standard inalt, si bai geotermale moderne. Reykjavik-ul a devenit renumit si datorita spectacolelor sale muzicale si runtur-ului, periplul de vineri seara prin cluburile si pub-urile micute si stilate. Adaugati la toate acestea imprejurimile montane acoperite de zapada, oceanul de la poalele orasului, aerul rece si pur precum diamantele inghetate si vulcanii care inconjoara asezarea si veti vedea in Reykjavik cel mai frumos oras.

Islanda este o minune a naturii, o tara a contrastelor, pentru ca ea combina terenul vulcanic cu cel arid, ghetarii cu muntii, vanturile puternice cu zilele insorite. Pentru cei interesati de mai mult decat natura, Reykjavik ofera arta, cultura si o viata de noapte palpitanta. Bucurati-va si de apele termale de la Hoffell si sigur nu veti regreta escapada in capitala Islandei!

Tara Islanda
Arctic Comfort Hotel 3*

Arctic Comfort Hotel 3*

Reykjavik
De la 49 Euro / persoana / noapte / Camera dubla / Fara masa
Croaziera 10 nopti in Groenlanda si Islanda la bordul navei Norwegian Star

Croaziera 10 nopti in Groenlanda si Islanda la bordul navei Norwegian Star

Reykjavik
De la 1580 Euro / 10 nopti / persoana in cabina interioara / pensiune completa
Croaziera 11 nopti in Islanda si Norvegia la bordul navei Norwegian Star

Croaziera 11 nopti in Islanda si Norvegia la bordul navei Norwegian Star

Reykjavik
De la 1211 Euro / 11 nopti / persoana in cabina interioara / pensiune completa
Hilton Reykjavik Nordica Hotel 4*

Hilton Reykjavik Nordica Hotel 4*

Reykjavik
De la 112 Euro / persoana / noapte / Hilton Room / Mic dejun
Island Reykjavik Hotel 3*

Island Reykjavik Hotel 3*

Reykjavik
De la 70.00 EUR / persoana / noapte / Camera dubla / Mic dejun
Islanda, spectacolul Aurorei Boreale - circuit 8 zile / 7 nopti

Islanda, spectacolul Aurorei Boreale - circuit 8 zile / 7 nopti

Reykjavik
De la 2049 Euro / circuit 8 zile / persoana in camera dubla / mic dejun
Ódinsvé Hotel 4*

Ódinsvé Hotel 4*

Reykjavik
De la 79.00 EUR / persoana / noapte / Camera dubla / Fara masa