Destinații de vis în Norvegia pe care le-am descoperit în croaziera pe nava Costa Diadema

Norvegia este cunoscută pentru peisajele sale spectaculoase, fiordurile impresionante și orașele fermecătoare. Geiranger, Ålesund și Stavanger sunt trei dintre cele mai frumoase locuri din această țară, fiecare oferind o combinație unică de natură, cultură și istorie. Am avut ocazia să descoperim aceste destinații grație croazierei cu nava Costa Diadema

Geiranger: Un paradis al fiordurilor

Geiranger, situat în inima regiunii fiordurilor norvegiene, este celebru pentru fiordul Geiranger, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Acesta este unul dintre cele mai vizitate și fotografiate fiorduri din Norvegia, datorită peisajelor sale impresionante cu cascade spectaculoase și munți acoperiți de verdeață.

Ce am făcut în Geiranger?

  • Am admirat cascada De Syv Søstrene (Șapte Surori): O cascadă emblematică, cu șapte căderi paralele de apă, este un loc de neuitat. Am avut ocazia să o admirăm atât dimineața, înainte de a acosta în geiranger, dar și seara, când nava Costa Diadema a făcut o rotație completă pentru ca toată lumea să o poată admira indiferent unde s-ar fi aflat pe navă. 
  • Am făcut o drumeție până la punctul panoramic: Traseele de drumeție precum cele către Flydalsjuvet și Dalsnibba oferă priveliști panoramice uimitoare asupra fiordului. Pe tot traseul am întâlnit cascade care mai de care mai spectaculoase și-un peisaj verde ambsolut minunat.
  • Am savurat o cafea și-o prăjitură în centrul satului. Geiranger este un sat mic, cu câteva sute de locuitori, dar are câteva restaurante, cafenele și magazine cu suveniruri pe care le-am străbătut după drumeție și înainte de reveni pe nava de croazieră Costa Diadema. 

 

Ålesund: Bijuteria Art Nouveau a Norvegiei

Ålesund, situat pe coasta de vest a Norvegiei, este cunoscut pentru arhitectura sa unică Art Nouveau. Orașul a fost reconstruit în acest stil după un incendiu devastator în 1904, transformându-l într-un loc deosebit de pitoresc. După Geiranger, am acostat cu nava Costa Diadema în portul din Ålesund.

Ce am făcut în Ålesund:

  • Am urcat la punctul de observație Aksla: Am urcat cele 418 trepte până în vârful dealului Aksla pentru o priveliște panoramică asupra orașului, insulelor și fiordurilor din jur. 
  • Portul Ålesund: Din vârful dealului, am preferat să mergem prin pădure înapoi spre centru și am descoperit străduțe fermecătoare, case cu flori multicolore și-o liniște pe care am  de-a lungul
  • Ne-am plimbat pe străzi și am vizitat farul, unde ne-am tras sufletul câteva minute bune sub razele blânde ale soarelui.
  • Bineînțeles, am savurat o cafea și un „cinnamon bun„ la una dintre terasele pitorești din oraș.

 

Stavanger: Poarta către fiorduri și istorie vikingă

Stavanger, situat în sud-vestul Norvegiei, este un amestec fascinant de natură și istorie. Este cunoscut pentru proximitatea sa față de fiordul Lysefjord și pentru centrul vechi bine conservat.

Ce am făcut în Stavanger:

  • Am vizitat centrul vechi al orașului: Străzile pavate și casele din lemn din secolul al XVIII-lea, păstrate în stare excelentă, sunt minunate. Nu am mai fi plecat din acest centru cu case albe și grădini pline cu flori. Absolut superb. 
  • Muzeul Norvegian al Petrolului: Prin această vizită, am aflat mai multe despre industria petrolieră norvegiană și impactul său asupra economiei și societății.
  • Am vizitat Monumentul Celor Trei Săbii: Am avut suficient timp la dispoziție să pornim într-o călătorie cu autobuzul spre marginea orașului, la aproximativ 6 km, să admirăm Monumentul Celor Trei Săbii. Acesta este situat pe o plajă mărginită de pajiște verde, unde oamenii se relaxau în voie. 

Noi credem că Geiranger, Ålesund și Stavanger sunt destinații esențiale pentru orice călător care dorește să exploreze frumusețea și diversitatea Norvegiei. Suntem recunoscători că am ales să pornim în această croazieră prin fiordurile Norvegiei pe nava Costa Diadema. 

Fie că ești pasionat de natură, istorie sau arhitectură, aceste orașe oferă experiențe unice și memorabile. Rezervă o croazieră și petrece o vacanță perfectă: [email protected]!

Răsfoiește oferte actuale pe https://www.perfect-tour.ro/categorii-oferte/croaziere/!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus