Destinații de poveste, în întreaga lume

Vă propunem să călătorim împreună și să descoperim Castele veritabile, orașe pitorești și păduri magice, pline de farmec, parcă plăsmuite în basme:

Castelul Neuschwanstein, Germania

Înălțat pe un deal stâncos deasupra frumosului sat Schwangau din sud-vestul Bavariei, Castelul Neuschwanstein este unul dintre cele mai populare castele din Europa și primește în medie 1,4 milioane de vizitatori în fiecare an. Comandat de regele Ludwig al ÎI-lea (monarhul german care a venit pe tron că adolescent și era cunoscut pentru iubirea sa de arhitectură grandioasă) și construit la sfârșitul secolului al XIX-lea, castelul în stil Revival a fost prezentat în filme printre care Chitty Chitty Bang Bang și The Great Escape și se presupune că este inspirația din spatele Castelului Frumoasei din Pădurea Adormită în mai multe parcuri Disneyland din întreaga lume.

Zhangjiajie National Forest Park, China

Dacă uluitorul Zhangjiajie National Park Forest situat în partea de Nord a provinciei centrale Hunan din China vi se pare familiar, aceasta se datorează faptului că amatorii de filme ar putea recunoaște peisajul din Avatar, filmul de Oscar al lui James Cameron. De fapt, unul dintre turnurile de gresie de cuarț ale parcului, Southern Sky Column (3.540 de metri înălțime), a fost redenumit oficial „Avatar Hallelujah Mountain” pentru rolul său de a inspira decorurile filmului. Parcul, care a devenit primul parc forestier național din China, a fost recunoscut drept Geoparcul Global UNESCO în 2004. Găzduiește câteva dintre acele vârfuri înalte de cuarț și gresie acoperite de copaci.

Colmar, Franța

În 1931, autorul parizian Georges Duhamel a declarat Colmar drept „cel mai frumos oraș din lume”. Cu străduțele sale perfecte, pline de arhitectură tradițională alsaciană, orașul rural este plin de farmecul unei lumi străvechi. Plimbați-vă prin fermecătorul cartier „ Little Venice” renumit pentru canalul care curge prin zonă, de-a lungul la Rue des Marchands unde poți admira încântătoarele case pe jumătate din lemn, alături de frumoasa Pfister House din epoca Renașterii. O plimbare de seară prin orașul istoric în noaptea de vineri și sâmbătă este cu atât mai fermecătoare datorită decorurilor luminoase care împodobesc feeric orașul.

Sea of Stars, Insula Vaadhoo, Maldive

Cu intindetile sale de nisipuri albe și priveliște uluitoare asupra Oceanului Indian, Maldive este cu siguranță una dintre cele mai frumoase destinațîi din lume. Dar, ceea ce face că insulele tropicale să fie și mai uimotoare, este un spectacol unic pe insula Vaadhoo în timpul căruia un spectacol de lumini suprareale, strălucitoare, apar pe malul mării. Cunoscut drept „ Sea of Stars”, spectacolul este de fapt redus la mii de alge marine minuscule bioluminescențe, numite fitoplancton, care emit lumină atunci când sunt perturbate. De aici rezultă un spectacol extraordinar ce imită un milion de lumini albastre minuscule care luminează oceanul.

Castelul Eilean Donan, Scoția

Situat pe o insulă minusculă din Highlands, în punctul în care se întâlnesc trei mari lacuri, frumosul castel Eilean Donan și peisajul uimitor, sălbatic care îl înconjoară, a devenit unul dintre cele mai iconice peisaje ale Scoției. Construit în secolul al XIII-lea, castelul a a suferit mai multe modificări de-a lungul istoriei sale lungi, pline de culoare, până când o răscoală iacobită din 1719 a lăsat pe Eilean Donan în ruine. Castelul a rămas o ruină timp de aproape 200 de ani, până când, din fericire, locotenent-colonelul John MacRae a cumpărat situl la începutul secolului XX și a restaurat Eilean Donan în 1932, aducandu-i gloria de odinioară.

Carmel-by-the-Sea, California, SUA

O bijuterie a coastei centrale din California, Carmel-by-the-Sea este cunoscut pentru atmosfera europeană, plaja cu nisip alb și arhitectura de basm. Nu este de mirare că acest sătuc perfect a fost sursă de inspirație pentru artiști, printre care poetul american Robinson Jeffers, care a construit aici o casă. Plimbați-vă pe străzile fermecătoare ale Carmel-by-the-Sea, unde cabanele de basm, multe dintre ele proiectate sau inspirate de Hugh Comstock, oferă nu mai puțin de 42 de curți fermecătoare și pasaje secrete.

Hallstatt, Austria

Amplasat pe marginea apelor cristaline ale Hallstätter See, cu munții maiestuoși Dachstein formând un fundal dramatic, este ușor de văzut de ce se spune că Hallstatt este unul dintre cele mai fotografiate sate din Austria. O bijuterie în uimitoarea regiune a lacului Salzkammergut, Hallstatt este patrimoniu mondial UNESCO. Este una dintre cele mai vechi așezări încă locuite din Europa și găzduiește o bogăție arhitecturală barocă și gotică. Orășelul atât de fermecător încât dezvoltatorii de proprietăți din China au construit o replică controversată a întregului sat în Huizhou, provincia Guangdong.

Peșterele Waitomo Glowworm, Noua Zeelandă

Pe North Island din Noua Zeelandă, vizitatorii peșterilor Waitomo Glowworm pot fi martorii unui fenomen magic care îi lasă cu gura căscată datorită unor tipi mici numiți arachnocampa luminosa, pe numele lor științific. Aceste specii de viermi strălucitori sunt cam de dimensiunea unui țânțar și tapetează grotele labirintice ale peșterilor Waitomo într-o galaxie de lumină strălucitoare pe care vizitatorii o pot admira într-un tu rghidat cu barca, completat cu comentarii educaționale despre semnificația istorică și geologică a sistemului de peșteri străvechi.

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus