Descoperiți atracțiile supradimensionate din centrul Dubaiului, începând cu cea mai înaltă clădire din lume

Atracțiile numeroase din centrul Dubaiului includ un acvariu de 10 milioane de litri, un patinoar de dimensiuni olimpice și cea mai înaltă clădire din lume.

Nimic nu poate pregăti vizitatorii pentru adevărata scară a recordului Burj Khalifa. La de două ori înălțimea clădirii Empire State și de aproape trei ori mai mare decât Turnul Eiffel, acesta se ridică la 828 de metri către cer.

În interior, sunt 160 de etaje ocupate de primul hotel al designerului Giorgio Armani, restaurante premiate, apartamente și birouri de lux – și punți de observare la nivelurile 124, 125 și 148.

Alături, Dubai Mall găzduiește mai multe dintre atracțiile din Downtown Dubai. Vizitatorii se pot scufunda în cușcă cu rechinii la vastul acvariu din Dubai și la Grădina zoologică subacvatică iar patinoarul interior de 60 de metri lungime din Dubai Mall este o perfect pentru patinatorii profesioniști; de asemenea, aici poate să ningă doar apăsând un întrerupător.

În timp ce unele atracții sfidează realitatea, altele par cu totul din altă lume. Supranumit „The Center of Now”, Downtown Dubai poate duce vizitatorii în viitor la cel mai mare parc VR din lume aflat în Dubai Mall, un stup de realități virtuale și augmentate. Dubaiul în 2050 este locul rollercoaster-ului de realitate augmentată al parcului interior, simtindu-se cu atât mai încântător cu căști, care plasează pasagerii în cabina unui elicopter generat de computer. Pe măsură ce elicopterul virtual orbitează, mașinile de rollercoaster foarte reale, foarte rapide, cad prin bucle și se învârt pe axe.

Într-o epocă plină de divertisment, epicentrul din Dubai este înconjurat de Sheikh Mohammad bin Rashid Boulevard – un punct de plecare pentru o galerie publică de artă . Downtown Dubai este o pânză urbană de sculpturi comandată de Art Emaar, inclusiv „Love Me” de Richard Hudson, o inimă strălucitoare de oțel care reflectă peisajul mult iubit al orașului și „Aripile Mexicului” ale lui Jorge Marin.

Spectacole de asemenea, joacă un rol în povestea Downtown Dubai. Opera Dubai susține principalele spectacole ale lumii, dar cel mai vizionat spectacol este interpretat de Dubai Fountain.

Apusul semnalează începutul spectacolelor zilnice cu lumini, jeturi și muzică care erup din Burj Lake. Întotdeauna spectaculosul Burj Khalifa completează scena cu propriile sale lumini, reper arhitectural din centrul dinamicului Downtown Dubai.

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus