Descoperă Ras Al Khaimah: obiective și activități preferate de turiști

ras al khaimah vacanta

Ras Al Khaimah este unul dintre cele șapte emirate care formează Emiratele Arabe Unite (EAU). Deși ocupă un spațiu foarte mic din suprafața întregii țări (circa 2%), emiratul Ras Al Khaimah are un teritoriu extrem de divers și oferă posibilitatea unei vacanțe cu activități variate.

Pentru că există o cerere tot mai mare din partea turiștilor români pentru această destinație, ne-am gândit să-ți spunem ce obiective și activități turistice se află pe lista preferințelor acestora. Citește articolul până la final și, dacă îți dorești o vacanță aici, nu ezita să contactezi agenții noștri pe [email protected].

Obiective și activități preferate de turiștii care vizitează Ras Al Khaimah

Peisaje naturale impresionante: Ras Al Khaimah are un peisaj natural extrem de variat. Pe teritoriul său sunt prezenți munți, deșerturi și plaje. Aici se află și cel mai înalt munte din Emiratele Arabe Unite, muntele Jebel Jais (puțin peste 1900 m altitudine), acesta reprezentând și granița cu Oman.

Deșertul Al Wadi și dunele sale de nisip asigură un peisaj spectaculos. Unele resorturi oferă excursii cu jeep-ul sau cu cămilele pentru a explora această regiune uscată. Cu siguranță ți-ar plăcea și ție să îl descoperi.

Al Marjan este o insulă artificială cu plaje frumoase și priveliști spre Marea Arabiei. Insula asigură turiștilor și unități de cazare de lux și numeroase facilități recreative.

munte ras al khaimah

Activități extreme: Jais Flight este cea mai lungă tiroliană din lume și este proiectată de-a lungul muntelui crestat. Dacă îți place aventura, o tură cu tiroliana la 1680 m deasupra Golfului Arabic și 160 km/h o să-ți crească nivelul de adrenalină și-o să-ți dea sentimentul că ești un super erou. 

Cultură și istorie: Ras Al Khaimah are o istorie bogată și o moștenire culturală care poate fi explorată prin vizitarea forturilor și siturilor istorice, precum Fortul Dhayah. Această structură asemănătoare unui castel se află pe lista UNESCO și se află mândru în mijlocul munților arizi și a terenurilor fertile de curmali din nordul Emiratului Ras Al Khaimah.

Plaje și resorturi: Emiratul are și plaje frumoase, iar multe dintre resorturile situate în proximitatea lor  oferă facilități de lux pentru turiști. Ras Al Khaimah este o destinație excelentă pentru cei care doresc să se relaxeze și să se bucure de soare și nisip.

Citește și: Parcuri de distracție pentru vacanțe perfecte în familie

Oportunități de shopping: Ras al-Khaimah găzduiește centre comerciale moderne și bazaruri tradiționale din care poți cumpăra suveniruri, obiecte de artizanat și produse locale. De exemplu, Al Hamra este centru comercial modern cu numeroase magazine internaționale, restaurante și o atmosferă plăcută pentru cumpărături și relaxare. Pentru o experiență tradițională, vizitează și bazarul vechi (orașul vechi) și vei găsi o varietate de produse locale, inclusiv textile, bijuterii și obiecte de artizanat.

Gastronomie: Bucătăria locală din Ras al-Khaimah oferă o varietate de preparate tradiționale și internaționale. Orezul este o bază importantă în alimentația locală și se servește alături de carne, legume și o varietate de condimente. Pâinea proaspătă, cum ar fi pita sau khubz, este o parte esențială a meselor din Ras al-Khaimah și este folosită pentru a însoți diverse feluri de mâncare. Deserturile includ delicii dulci cum ar fi halwa, lugaimat (gogoși prăjite) și baklava.

Dacă îți plac fructele de mare și condimentele, piața de pește din Ras al-Khaimah este locul potrivit pentru a experimenta cultura culinară a regiunii.

Evenimente culturale și festivaluri: Emiratul organizează diverse evenimente culturale și festivaluri pe tot parcursul anului, oferind turiștilor oportunitatea de a experimenta tradițiile locale și atmosfera festivă. Ramadanul, de exemplu, aduce cu el evenimente culturale, expoziții și activități de caritate în întreaga regiune. Festivalul Al Marjan Music and Lights este o altă oportunitate de distracție. În perioada lui au loc concerte, spectacole de lumini și activități recreative care sărbătoresc comunitatea și diversitatea culturală.

Așa cum ai putut observa, Ras al-Khaimah oferă o combinație unică de aventură, cultură și relaxare, făcându-l un loc atractiv pentru turiști. Descoperă ofertele pe https://www.perfect-tour.ro/tip-oferte/charter-ras-al-khaimah/ și alege pachetul preferat!

Pentru vacanțe perfecte oriunde în lume, scrie-ne pe email sau apelează 031.9596!

 

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus