In Sahara trebuie sa ajungi cel putin o data in viata!

Sahara este coplesitoare cand iti deschide poarta in Douz, orasul nisipului fierbinte… cat vezi cu ochii numai culoarea aurie a celui mai mare desert din lume! Simti cum desertul Iti transmite linistea si pacea lui. Iti da o stare de plenitudine. Nu mai ai nevoie de nimic. Ai vrea sa dormi sub cerul liber si sa mai zabovesti cateva zile alaturi de camile si berberi. Cat timp stai acolo, esti purtat pe o panza de multumire, uiti de toate problemele, nu mai exista decat prezentul.  Sa „asculti” noaptea sunetul desertului, cand vietatile de sub pamant ies la suprafata. Atunci, desertul devine un furnicar inimaginabil si prinde viata, in total contrast cu linistea, care domneste ziua, cand totul este pustiu si nu vezi decat un nisip nesfarsit.  Sa descoperi locuintele putinilor oameni care stapanesc desertul, construite in jurul oazelor, si in care oamenii isi duc traiul de zi cu zi, in care apa are o alta culoare si o alta valoare, astfel, viata fiind pretuita altfel.

In Sahara trebuie sa ajungi cel putin o data in viata. Imediat ce intri pe poarta desertului de la Douz, simti cum nisipul iti mangaie fata, parul, hainele si talpile… ,unde  danseaza cel mai fin nisip din lume .Cel mai important…trebuie sa pasesti in desert cu picioarele goale ca sa simti nisipul matasos al desertului african. Odata ajuns in fata Saharei, vei vedea un sir de dromaderi care isi asteapta clientii dornici de o experienta fabuloasa. Urcarea pe dromader poate fi emotionanta, dar de indata ce simti linistea lui, vei fi  pregatit pentru o experienta greu de uitat. Cei care te insotesc, alaturi de dromader, in calatoria ta spre frumoasele dune, sunt oameni veseli, obisnuiti cu soarele arzator al Saharei, care se distreaza de teama ta de camile, dar care stiu ca esti in cea mai mare siguranta.

Oazele muntoase iti ofera un spectacol de neuitat  unde piscuri inalte se falesc imprejmuite de palmieri si copaci imensi, plini de viata. In plimbarea pe care o vei face in oaza muntoasa vei gasi o cascada superba, un mic lac cu apa turcoaz, nenumarate trepte si o panorama excelenta.

Plecarea catre desert cu SUV-uri 4X4  este obligatorie atunci cand vizitezi Tunisia. O plimbare de aproximativ 2ore iti ofera adrenalina pentru un an intreg. Cu muzica araba in casetofon si cu un sofer extrem de indemanatic, pornesti catre dunele din Sahara. Vai abrupte, platouri intinse cat vezi cu ochii, soare arzator, toate sunt ingredientele unei excursii perfecte in desert. Adrenalina isi spune cuvantul pe cele mai abrupte dune, unde simti ca masina patineaza si urmeaza sa se rastoarne…dar, datorita unui sofer experimentat, ai parte doar de emotii placute si fericite!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus