Chefchaouen, satul cunoscut sub numele de „perla albastră” a Marocului

Numit „Perla albastră” a Marocului, Chefchaouen este unul dintre cele mai fascinante și unice orașe din lume. Casele sale în culori de cobalt atrag mulți vizitatori care vin din fiecare colț al globului.

Situat la 110 kilometri sud-vest de Tanger, a fost fondat în 1451 de andaluzi evrei și musulmani. La fel ca orașul lor natal, Chefchaouen are case joase și alei înguste care se intersectează între ele. Cunoscut vizitatorilor pentru albastrul caracteristic care colorează totul, acest sat extraordinar a fost plasat de Condé Nast Travel pe locul șase pe lista celor 50 de orașe cele mai frumoase din lume.

Cum să ajungeți la Chefchaouen
Chefchaouen este încadrat de vârfurile verzi ale Rifului și, deși este un centru turistic important, este totuși exclus din tururile clasice deoarece nu este ușor să ajungi acolo. Din Rabat și Fez este nevoie de aproximativ 4 sau 5 ore pe șosea, în timp ce din Tangier durează 2 ore cu mașina. Prin urmare, ar fi indicat să organizați un tur ad-hoc și să rămâneti peste noapte în oraș pentru a vă bucura pe deplin de frumusețea și autenticitatea locului.

Cu toate acestea, marocanii care locuiesc aici nu sunt încă obișnuiți cu fluxurile și obiceiurile turistice occidentale și, prin urmare, ar fi potrivit să le respectați intimitatea, evitând să-i imortalizați în fotografiile voastre fără acordul lor.

Câte zile să vă dedicați vizitării Chefchaouen
Este mai bine să vă opriți în Chefchaouen cel puțin două nopți. Anotimpurile ideale sunt primăvara și toamna, când nu este prea cald și șederea este mai plăcută. Acest sat mic vă va surprinde cu străzile sale albastre adesea împodobite cu flori și populate de pisici care se plimbă sau pur și simplu urmaresc trecătorii.

Nu uitați să mergeți Vn Medina, considerată una dintre cele mai frumoase din Măroc. În Plaza Una el-Hammam se află Kasbah și Marea Moschee precum și o serie de cafenele și restaurante pentru odihnă și relaxare.

Ce să cumpărați în Chefchaouen

După vizită, permiteți-vă câteva ore de timp liber în numeroasele magazine de artizanat. Printre suvenirurile de luat acasă, vă recomandăm să alegeți produsele cu ulei de argan și gențile colorate de rafie pentru plajă.

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus