Cele mai populare insule grecești

De la pădurile care acoperă insulele Ionice și soarele care scaldă Cicladele, până la Dodecanesul istoric, întins de-a lungul coastei Asiei Mici din Marea Egee, insulele Greciei au multe personalități diferite. Aceste insule sunt toate diferite, dar toate sunt populare în rândul vizitatorilor. Care este cea mai potrivită pentru tine, depinde de cum definești paradisul.

Santorini: pentru apusuri de soare spectaculoase și lux

Santorini este probabil cea mai populară insulă a Greciei. Situată în Marea Egee, la est de continent, iese în evidenta prin casele sale albe orbitoare, obloanele și acoperișurile albastre și pastelate. Satele sunt cocoțate pe stânci în jurul marginii unei caldere, lăsate când vulcanul insulei a erupt în urmă cu mii de ani. Un nou vulcan subacvatic încă își mai face simțită prezența. Hotelurile sunt pline de farmec, iar cele care oferă cele mai bune vederi au și cele mai mari prețuri. Datorită priveliștilor sale uimitoare, această insulă este populară în rândul celor care petrec luna de miere și poate fi foarte aglomerată când marile nave de croazieră își debarcă miile de pasageri.

Creta: pentru cultura antică, plajele retrase și drumeții

Cea mai sudică insulă, Creta este cea mai apropiată de coasta Africii, cu plajele sale sudice la Marea Libiei. Este cea mai mare, cu multe orașe și cetăți venețiene, o coastă lungă și o coloană montană de la est la vest. Plajele variază de la întinderi lungi de nisip moale – Elafonissi, Potamos, Plakias și Preveli – până la mici golfuri secrete, iubite de snorkelers și nudiști.

Săpăturile arheologice uriașe de la Knossos, capitala civilizației minoice, sunt probabil cele mai cunoscute din Grecia. Multe dintre descoperirile de acolo sunt păstrate în Muzeul de arheologie din Heraklion, considerat unul dintre cele mai bune din lume, însă o plimbare în jurul sit-ului în sine este foarte impresionantă.

Creta este cunoscută și pentru cheiurile sale dramatice care se încrucișează pe coloana muntoasă. Ele variază de la provocări aride, stâncoase, la pasaje subtropicale umbrite. Cea mai cunoscută plimbare este pe Cheiurile Samariei. Traseul este lung, coborând aproximativ 3.900 de metri, dar ușurința sa relativă îl face un traseu popular.

Corfu: pentru naturaliști și familii

Înainte de a merge în Toscana, turiștii englezi din clasa de mijloc au transformat Corfu în locul în care s-au întors din nou și din nou. Astăzi, această insulă ionică rămâne una dintre cele mai populare în rândul turiștilor vorbitori de limbă engleză. Există zboruri din toată Europa, Marea Britanie și SUA.

Insula este renumită pentru floră și faună – în special florile sălbatice exuberante, fluturii și păsările mici. Centrul orașului Corfu este listat UNESCO și este binecuvântat cu clădiri istorice minunate. Noaptea are cafenele pline de viață și scenă muzicală. Cu o climă blândă din aprilie până în octombrie și o selecție bună de vile de închiriat, precum și cazare la hotel, Corfu este o destinație minunată pentru familie.

Zakynthos: pentru plajele uimitoare

Zakynthos, are unele dintre cele mai frumoase plaje din lume. Smugglers ‘ Cove, este cunoscută și sub numele de Shipwreck Beach – pentru epava naufragiată din mijlocul acesteia – și Navagio Beach, pentru golful pe care se află. Nu contează cum îl numiți. Toți barcagiii din această insulă ionică știu ce vrei să spui.

Plaja este înconjurată complet de stânci de calcar alb și se poate ajunge doar cu barca. Nu există servicii și nicio umbră – doar ceea ce aduceți cu voi – dar experiența acestui loc magnific compensează totul. Este de neuitat. Bărcile te lasă în golful de cristal cu pietre ponce, care acoperă plaja și așteaptă o oră înainte de a te întoarce în orașul Zakynthos.

Coasta de sud a insulei are lungi întinderi de plaje cu nisip plat și există mai multe complexe rupestre de care te poți apropia cu barca să înoți. Așa-numitele Peșteri Albastre de la Cape Skinari din vârful nordic al insulei, luminate de lumina soarelui reflectată în calcar, oferă apei o strălucire aproape neonica în anumite momente ale zilei.

Spetses: pentru escapade scurte

Spetses se află în grupul insular al Saronicului, în largul coastei de sud a Peninsulei Argolis. Ca o mulțime de Insule Grecești ocupate cândva de venețieni, are biserici minunate, orașe și sate foarte colorate și case acoperite cu bougainvillea roz și hibiscus vibrant.

Ceea ce face ca Spetses să fie diferit, este cât de ușor este să ajungi. Cu Flying Dolphin (hidrofoane operate de Hellenic Seaways) din Pireu, călătoria este de doar două ore. O mulțime de atenieni înstăriți folosesc Spetses pentru escapadele lor din weekend – inclusiv fosta familie regală greacă, care a găzduit o nuntă acolo în 2010. Așadar, vă puteți aștepta la o mulțime de magazine, restaurante și cluburi de noapte interesante și sofisticate. Dacă această insulă are deficiențe, este lipsa unor plaje largi și nisipoase. Dar există o mulțime de golfuri magice, stâncoase, cu apă incredibil de limpede.

Mykonos: pentru petreceri

Există două părți ale insulei Mykonos, micuța regină a Cicladelor. Există Mykonos din broșurile de călătorie, experimentate de sutele de pasageri de croazieră care debarcă pentru o zi de experimentat de la cafenea la cafenea și de la magazin la magazin. Este Mykonos al frumoaselor case albe cubiste, cu ușile lor vopsite puternic și florile vibrante, cu un magazin de artizan sau designer la fiecare colț.

Și apoi există Mykonos al petrecerilor. Aceasta este o insulă de petrecere. Turiștii înstăriți care vizitează insula (pentru că este o insulă de petrecere scumpă) vin pentru viața socială, cluburile de dans, oamenii frumoși și acțiune.

Mykonos a fost cândva refugiul exclusivist a celebrităților și a jetsetters-urilor. În anii ’50 și ’60, Maria Callas, Aristotel Onassis, Jackie O, Marlon Brando, Grace Kelly, Elizabeth Taylor, Nureyev, Pierre Cardin, Stavros Niarchos au poposit aici. Ați putea totuși să vedeți câteva celebrități moderne de la Hollywood, amestecându-se în cluburile exclusive. Dar în zilele noastre este mult mai democratic. Dacă îți place să petreci toată noaptea și ai o mulțime de bani, acesta este locul potrivit pentru tine.

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus